« Toukokuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Hurrikaani kävi varkaissa

26.03.2018 00:00

 

Hurrikaani varasti kotiedun itselleen välieräsarjan avauksessa Siilinjärvellä. Tiukan ensimmäisen erän jälkeen kolme seuraavaa eteni enemmän tai vähemmän loimaalaisten komennossa, eikä Sampo löytänyt aseita kurssin kääntämiseen.

Hurrikaani onnistui hyödyntämään vahvaa syöttöään ja kirjauttikin ottelussa 10 ässää. Sammon hyökkäyspelaaminen oli vaikeaa, eikä laitamiehiltä löytynyt totuttuja tehoja. Ville Heiskanen korvasi Herreran toisessa erässä ja Timo Leikas hakkuroi myös ison osan ottelusta. Hurrikaani ansaitsi voittonsa, vaikka muutamat eräpalloihin tulleet tuomiot eivät saaneetkaan täyttä hyväksyntää. Suurin polemiikki syntyi ottelupallon jälkeen, kun Raadik toimitti pallon mainosaitojen vierestä toiselle puolelle. Vihellys tuli vasta pari sekuntia myöhemmin ja tulkinta oli antennin ohitus väärältä puolelta.

Ensimmäinen erä oli hyvätasoista ja yleisöön menevää taistelua molemmilta joukkueilta. Hurrikaani sai syöttönsä kulkemaan heti alusta lähtien ja keräsi erään neljä ässää sekä viisi torjuntaa. Sammolla pistetehtailusta vastasi tuttuun tapaan Raadik. Kotijoukkueella oli jo mukava 18-14 johtotilanne, mutta pari syöttövirhettä ja naapurin pari torjuntaa tasoittivat tilanteen 19-19. Molemmat joukkueet pääsivät yrittämään erän katkaisua parikin kertaa ja Sampo onnistui jälkimmäisessään, erälukemat 28-26.


Ville Heiskanen nostohommissa.

Toisen erän alkuun Antti Ropponen ja Matti Oivanen veivät joukkueensa johtolukemiin 0-4. Kuusikkoon päässyt Douglas-Powell onnistui myös hyvin ja tekniselle saakka mentiin vieraiden viiden pisteen johdossa. Dole penkitti vaisusti esiintyneen Herreran ja antoi paikan Heiskaselle. Ero kaventui pikkuhiljaa, Väliahon komea torjunta nosti Sammon vielä pisteen päähän 22-23. Hurrikaanin eräpallossa Heiskanen pääsi lyömään torjunnan ohi aivan sivurajan tuntumaan, mutta lippu nousi ja erä vieraille 22-25.

Kolmas erä alkoi samalla kaavalla kuin toinenkin, Hurrikaani meni parin torjunnan voimin johtoon 1-4 ja pilli soi Sammon aikalisän merkiksi. Douglas-Powell pääsi mellastamaan verkolla kun taas Sammon hyökkäykset menivät vähän räiskimiseksi ja peippailuksi. Buculjevicin syöttö tipahti liberon taakse, puoli metriä kentän puolelle, tilanteeksi 4-11. Toinen aikalisä ja hakkurin vaihtokaan ei kääntäneet tilannetta ja Douglas-Powellin kaksi peräkkäistä ässäsyöttöä taittoi Sammon niskat tämän erän osalta lopullisesti. Loppuun vielä kolmen virheen putki ja eränumerot 13-25.


Douglas-Powell (16) oli joukkueensa ratkaisijoita. Myös Staples ja Oivanen onnistuivat.

Myös neloserä alkoi jo tutuksi käyneellä kaavalla, Oivanen otti pari koppia ja tilanne heti 1-4. Häyrisen onnistumisten myötä tilanne tasoittui 7-7 ja toivo viidennestä erästä alkoi herätä. Petteri Penttinen torjui tasatilanteen 11-11 mutta sen jälkeen pisteitä ei hetkeen tullutkaan kuin Hurrikaanin virheillä. Raadik ja Leikas tekivät kyllä töitä tosissaan mutta niin tekivät myös Hurrikaanin hyökkääjät Ropponen, Staples ja Douglas-Powell. Erän lopussa myös Herrera otettiin takaisin kentälle, tosin niin myöhäisessä vaiheessa ettei mahdollisuuksia erän kääntämiseen enää ollut. Erä päättyi alussa kuvattuun Raadikin hyökkäysvirheeseen 19-25. Parranpärinää riitti hetkiseksi mutta lopulta sekin oli vain yksi pallo, eikä niinkään tasaisessa tilanteessa kuin muutama muu "tulkintapuolelle" mennyt tuomio.


Viimeisen pallon jälkeen käytiin kehityskeskustelua rakentavassa hengessä.

Sekavan lopputilanteen myötä meinasi parhaat pelaajat jäädä palkitsematta, mutta kättelyjen jälkeen otteluisäntä Franken palkinnot löysivät omistajilleen: Vierailta palkittiin yleispelaaja Douglas-Powell (17/+9) ja kotijoukkueesta Raadik (20/+8).

Hurrikaani siis onnistui ryöstöretkessään. Sarjan seuraavat kaksi peliä pelataan Loimaalla keskiviikkona ja torstaina.Savoon palataan pääsisäiseksi, neljäs peli on sunnuntaina Pielavedellä ja viides maananyaina Siilinjärvellä. Finaalipaikka irtoaa neljällä voitolla, eli sarja on vielä pitkä.

Antti Ropponen, Hurrikaani:
-Odotettiin kovaa taistelua ja uskottiin siihen, että meidän oma pelimme riittää. Tehtiin tässä pelissä vähemmän virheitä kuin puolivälierissä, se helpotti pelaamista.

Petteri Penttinen, Sampo:
-Vaikeaa oli, emme kukaan voi olla tyytyväisiä. Avauserä kun saatiin jatkopalloilla kotiin niin  tuntui, että hyrähtääkö kone käyntiin mutta eipä hyrähtänyt. Kaveri vei sitten kolme seuraavaa melko helposti, varsinkin se yksi erä oli huono meiltä ja hyvä Hurrikaanilta.

Lauri Rantanen, Hurrikaani:
-Saatiin syöttöpeli toimimaan kiitettävästi, se avasi muutakin peliä. Aluksi Sampo torjui ja puolusti meidän hyökkäykset hyvin, sitten saatiin oma peli vapautuneemmaksi ja kiitettävä määrä torjuntojakin hyvän syötön myötä.

Timo Tolvanen, Sampo:
-Onnittelut Hurrikaanille ensimmäisestä kiinnityksestä. Pitkästä aikaa heikompi peli meiltä, ei tuo avauseräkään meiltä kovin hyvää tekemistä vaikka se voitettiinkin. Omien virheiden määrä ja silmittömyys hyökkäyspelissä ahdisti meitä, 12 suoraa virhettä ja 16 torjuntaan lyöntiä on luvattoman iso määrä. Sitä tietysti auttoi, että Hurrikaanin syöttö oli vahva. Osa puolihelpoistakin syötöistä jäi nousematta kuppiin ja annettiin niissä tilanteita vastustajalle. Ehkä vastaanoton kautta alkoi rakentua hyökkäyspelinkin ongelmat. Laitatehoissa hävittiin, ei ollut keneltäkään huippupäivä. Ehkä tämä oli meille opetus, että vastassa on tosi kova joukkue, kuten yritin ennen peliäkin sanoa. Tänään ei oltu valmiita taistelemaan finaalipaikasta.

Ottelun tilastot

Ottelun kuvat

Hurrikaanin juttu

Mediatilaisuudessa pelaajat

Mediatilaisuudessa valmentajat

 

Tiedotus/KH
Kuvat: Teemu