« Toukokuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Sarja kaventui

01.04.2018 00:00

 

Sampo Volley pelasi kauden viimeisen ottelunsa Pielaveden salissa. Joukkue halusi antaa kotiyleisölle hienon lopetuksen ja sen yleisö totisesti saikin, viisieräisen taistelun kruunuksi Eddy Herrera leipoi ottelupallon Hurrikaanin kenttään ja voitontanssit alkoivat niin kentällä kuin katsomossakin.

Sampo on välieräsarjan edetessä parantanut peliään pienin askelin. Tällä kertaa pieni parannus riitti niukkaan voittoon, kun kaksi aiempaa oli päättynyt yhtä niukkaan tappioon. Peli kulminoitui pitkälti hyökkäyspeliin. Sammon voittamissa 1. ja 3. erässä vierailija ei päässyt juhlimaan syötöllään ja Sampo pääsi pyörittämään monipuolista peliä, ne päättyivätkin murskalukemiin.

Avauserässä Sammolla oli hieman hakemista syötön kanssa. Tilanteessa 5-5 oli vieraille lahjoitettu kolme pistettä syöttövirheillä. Pikkuhiljaa jyvä löytyi ja tulosta alkoi tulla. Raadik nappasi pari torjuntaa ja hetkeä myöhemmin Timo Leikas pääsi syöttämään kuusi kertaa putkeen. Tuo putki piti sisällään kaksi ässää ja kaikkiaan kolme aikalisää. Erän lopulla Raadik paukutteli vielä pallon toisensa perään vieraiden kenttään ja erälukemat kirjattiin 25-16.


Man of the house.

Toisessa erässä pisteitä tehtiin tasatahtiin, eikä kahta pistettä suurempaa eroa syntynyt kumpaankaan suuntaan. Hurrikaanilla palloa takoi Ropponen, Sammolla Leikas. Molemmat hakkurit tekivät erässä kahdeksan hyökkäyspistettä ilman yhtään hyökkäysvirhettä. Erän puolivälin jälkeen Hurrikaani sai Oivasen kovilla hyökkäyksillä ja Douglas-Powellin tärkeään paikkaan osuneella torjunnalla muutaman pisteen kaulan, joka kantoi erän loppuun saakka. Eränumerot 21-25.

Kolmanteen erään Hurrikaani teki alkuun pari syöttövirhettä ja Sampo puolestaan pari ässää. Nämä Raadikin peräkkäiset ässät pyörähtivät identtisesti verkkonauhasta kenttään, eli aikalailla oli tuuriakin matkassa. Vieraat eivät saaneet erässä oikein mitään aikaan ja molemmat aikalisätkin oli käytetty jo tilanteessa 9-4. Penttisen ässäsyötön jälkeen sai D-P antaa tilaa Rumpuselle mutta tahti ei siitään muuttunut. Erä Sammolle peräti 25-11.


Ropponen pysähtyi Sammon torjuntaan.

Neloserä oli melkoista syöttötykitystä, erässä nähtiin yhteensä kuusi ässää. Sammon 7-5 johto vaihtui Oivasen syöttövuorolla 7-9 takaa-ajoksi. Penttinen tasoitti syötöllään mutta sen jälkeen Leikas löi kaksi kertaa torjuntaan ja kaksi kertaa isoksi. Pallo ei kuollut oikein muiltakaan ja erä helposti Hurrikaanille 19-25.

Viitoserä alkoi hienosti Väliahon kahdella ässällä ja Lauri Rantanen oli pakotettu laittamaan Rumpusen kentälle. Penttinen työnsi palloa Raadikille ja Leikkaalle, jotka paukuttivat laidoilta tehokkaasti. Sampo hallitsi erää ja vaikka Buculjevicin tasoittava torjuntapiste 12-12 hieman säikäyttikin, oli erän loppu Sammon heiniä. Kaatrasalo hankki joukkueelleen ottelupallon, jonka Herrera löi jatkotilanteesta kenttään ja venytti ottelusarjaa maanantaiksi Siilinjärvelle. Hyvin mukana elänyt yleisö taputti vielä pitkään ottelun ratkettuakin. Timo Tolvanen kävikin ottelun jälkeen mikrofonin varressa ja kiitti yleisöä tuesta viimeiseksi jäävässä Pielaveden ottelussa.


Jesse Mäntylä kävi välillä kysymässä neuvoa nuoremmiltaan.

Otteluemäntä Saaran Tupa palkitsi parhaat pelaajat herkkukasseilla, joten aivan tyhjin käsin ei loimaalaistenkaan tarvinnut Pielavedeltä poistua. Hurrikaanin joukkue ja mukana seurannut faniosasto joutui siis etsimään vielä yöpaikan Kuopiosta, sillä ottelusarja jatkuu heti maanantaina Siilinjärvellä.

Ottelun tilastot

Ottelun kuvat

Hurrikaanin juttu

Mediatilaisuus, pelaajat

Mediatilaisuus, valmentajat

 

Tiedotus/KH
Kuvat:Teemu