« Toukokuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Mitalinsyrjään kiinni

07.04.2018 00:00

 

Sampo Volley otti ensimmäisen kiinnityksen Mestaruusliigan pronssimitaleihin voittamalla Team Lakkapään erin 3-1. Ailahteleva peli piti yleisöä jännityksessä, sillä reiluunkaan johtoasemaan ei voinut luottaa. Lakkapää kuroi useampaan kertaan kiinni lähes epätoivoisia tilanteita. Rovaniemeläiten voittamassa toisessa erässä vastaava pisteputki teki eroa vieraiden eduksi niin, ettei Sampo ehtinyt sitä kiinni saada.

Lakkapää oli vahva syötössään, 11 ässää ja 16 virhettä on todella hyvä suhde. Sampo puolestaan onnistui torjuntapelissä, 14 suoraa torjuntaa ja tukku hyviä vaimennuksia joiden jatkopallot onnistuivat naapuria paremmin. Lakkapään libero Davies on kyllä liigan eliittiä ja hän puolusti peliin uskomattomia palloja.

Ensimmäisessä erässä Lakkapää onnistui ottamaan johdon. Jouni Palokankaan hurja syöttöputki sisälsi kolme ässää ja tilanne heilahti 3-8. Ero kurottiin kiinni erän puoliväliin mennessä. Seuraavien pallojen aikana Lakkapää teki molempien joukkueiden pisteet ja tilanne pysyi tasaisena. Vieraiden noustua 19-23 johtoon, alkoi yleisössä hiipiä epäuskoa erävoittoon, mutta onneksi joukkue uskoi itseensä. Herreran ässäsyöttö vapautti fiiliksiä ja Raadik sekä Leikas selvittivät kaksi eräpalloa ja jatkoivat samaa rataa erävoittoon 26-24.


Ellin tuuletuksista saisi oman galleriansa.

Toisessa erässä komennon otti puolestaan Sampo ja nousi 8-4 johtoon. Sen jälkeen peli levisi totaalisesti ja Grantin syöttöputken päätteeksi tilanne olikin 10-16! Ero kasvoi jopa seitsemään pisteeseen. Sitä ehditty saada kiinni vaikka lähimmillään käytiin kolmen pisteen päässä, mutta edelliserän kaltaista lopetusta ei saatu ja Lakkapää vei erän 20-25. Grant oli isossa roolissa myös erän viimeisillä palloilla.

Pitkän erätauon jälkeen kolmoserä alkoi tasaisena 10-10 asti. Alkuun tuli virheitä molemmille joukkueille. Timo Leikkaan syöttövuorolla tuli pari ässää ja jatkopalloissa Kaatrasalo upotti kaksi pistettä, tilanne 14-11. Kaatrasaloa ei saatu vieläkään kiinni ja Lakkapään aikalisä 16-12. Sen jälkeen Pohjois-amerikkalaiset alkoivat taas näyttää parastaan, McKay jakeli palloa pääasiassa Domecusille ja Schoutenille, Daviesin puolustaessa jatkopallot ylös. Tilanne tasoittui jälleen ja keskimies Grant vei vieraat johtoonkin. Sampo teki tutun tuplavaihdon 21-21 mutta Kössin syöttövirhe ja hakkuri Schoutenin ässä vei vieraat jälleen hyväntuntuiseen kahden pisteen johtoon. Kaatrasalo otti tärkeän torjunnan ja Raadikin ässäsyötöllä eräpallo tulikin kotijoukkueelle, jossa Kaatrasalo näytti johtajan ottein, miten kädet laitetaan pallon eteen. Erä Sammolle 25-23.


Miikka Lemola oli Lakkapään kuusikon ainoa suomalainen.

Neljännen erän alku oli varsin erikoinen. Lakkapää teki ensimmäisen omalla suorituksellaan tulleen pisteen vasta kahden aikalisän jälkeen tilanteessa 11-5 Grantin hyökkäyksellä. Siitä se taas kerran alkoi, McKay syötti ja Grant torjui ne, mitkä ei jääneet ässänä kenttään. Tilanne 11-9 ja tasoitus 14-14. Tasatahtia edettiin kahteenkymmeneen saakka ja monen erän lopussa toivottu Väliahon ensimmäinen ässäsyöttö tuli kuin tulikin tärkeään paikkaan 22-20. Erä venyi kuitenkin vielä jatkopalloille Eräpallossa vaihdettiin Heiskanen torjuntapelotteeksi verkolle ja Lakkapään hyökkäys pysähtyi Sammon oman kasvatin, Petteri Penttisen käsiin. Erälukemat 26-24 ja ottelu siis 3-1.


Petterin kunniakierros ottelupallon jälkeen.

Otteluisäntä Autotalo Hartikaisen valinnat parhaiksi pelaajiksi olivat uskomattomia puolustuksia tehnyt libero Jeremy Davies ja Sammon hakkuri Timo Leikas (20/+9, neljä torjuntaa). Tilastojen valossa onnistujia oli kahdessa tasaisessa joukkueessa muitakin. Lakkapään Danny Grant (17/+15), joka syötti 19 kertaa tehden vain yhden virheen, hyökkäsi 14 kertaa yhdellä virheellä ja otti komeat 5 torjuntaa. Sammon kapteeni Kaatrasalon suoritukset (13/+10, kolme torjuntaa) ja Petteri Penttisen passipeli olivat myös kaunista katsottavaa.

Ottelusarja jatkuu tulevana keskiviikkona Rovaniemellä, jossa Sammolla on mahdollisuus jo ottaa pronssimitalit kaulaan. Tuohon ratkaisupeliin lähtee myös fanibussi, lisätietoa Harri Kanaselta. Mikäli Lakkapää onnistuu tasoittamaan voitot kotonaan, on viimeinen ottelu jälleen Siilinjärvellä lauantaina 14.4.

Miikka Lemola, Team Lakkapää:
-Tiukka pelihän se oli. Oltiin niskan päällä tuossa ekassa erässä ja meidän olisi pitänyt kääntää se voitoksi. Erien lopussa olisi kaivattu vähän kovuutta lisää niin olisi saatu käännettyä niitä itselle. Tänään näin ja keskiviikkona jatketaan.

Petteri Penttinen, Sampo Volley:
-Hienoa, että saatiin voitto tästä. Peli aaltoili aika paljon. Syötöllä oli iso merkitys tänään, molemmilla joukkueilla.

Henri Tuomi, Team Lakkapää:
-Vietiin tänään oikeastaan kolmea ekaa erää sinne kahdenkympin tienoille ja ylikin, sen jälkeen loppui kovuus. Neljäs erä taas alkoi rakoilemaan aiemmin, taisi olla seitsemän pinnan ero mutta hyvin tultiin siihenkin mukaan. Sitten taas erän lopussa pientä epätarkkuutta ja ei saatu hyökkäykseen kovuutta. Pelattiin kurinalaisesti ja taktisesti hyvin mutta ei vaan saatu lyötyä eriä poikki.

Timo Tolvanen, Sampo Volley:
-Tänään näkyi, että molemmat joukkueet on halukkaita pelaamaan mitalista. Erittäin stressaava peli valmentajan kannalta. Välillä vietiin eriä, sitten menetettiin hyviä johtoja ja tultiin taas takaisin. Välillä oli onneakin matkassa ja kun jaksettiin tehdä töitä niin tuurikin piti ansaita, erien lopuissa oltiin kärsivällisempiä. Meidän torjunta-puolustus pelasti tänään paljon. Vastustajan puolustus oli välillä hienon näköistä, pallot elivät pitkään ja pitkän pallon voittaminen buustaa aina koko joukkueen tekemistä. Tämä oli vain yksi voitto, Rovaniemelle lähdetään seuraavaksi ja kovaa pitää pelata, että pärjätään.
 

Ottelun tilastot

Ottelun kuvat

Mediatilaisuudessa pelaajat

Mediatilaisuudessa valmentajat

 

Tiedotus/KH
Kuvat: Teemu