« Toukokuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Sampo Volley otti pronssia!!!

14.04.2018 00:00

 

 

 

Pielaveden Sammon liigahistoria päättyi Sampo Volleyn nimellä pronssimitalijuhliin. Tiukille mennyt mitalisarja päättyi lopulta toisessa kotisalissa Siilinjärvellä, kotiyleisön revettyä juhlimaan Kasper Pennasen hankkimaa ottelupalloa, josta vihellettiin Lakkapäälle käsittelyvirhe ja Sammon pronssijuhlat olivat valmiit alkamaan. Sampo oli viimeisessä ottelussa päättäväisempi, eikä edellispelien kaltaista aaltoilua syntynyt.

Avauserä oli hyvää lentopalloa molemmilta joukkueilta. Sammon syöttö toimi ja erässä kirjattiinkin komeat viisi ässää. Penttinen jakeli passeja tasaisesti ja hyökkäys kulki mukavasti niin keskeltä kuin laidoiltakin. Teknisen aikalisän jälkeen Raadikin syöttövuorolla syntyi eroa, eikä Lakkapää saanut sitä enää kiinni. Erä 25-18.

Toinen erä oli tasainen alusta loppuun. Sammolle sattui muutama peräkkäinen virhe, joiden turvin Lakkapää meni edelle ja piti johtonsa loppuun saakka. Hyvässä vireessä ollut hakkuri Schouten päätti erän lukemiin 23-25.

Kolmas erä kääntyi Sammolle jo melko varhaisessa vaiheessa. Joukkueiden ilmeet muuttuivat sen mukana, Sampo piti hauskaa kentällä onnistumisten myötä ja vierailijoiden kasvoilta alkoi paistaa pieni paniikki, mikä näkyi myös tehottomampana suorittamisena. Vaihtorulettikaan ei nyt auttanut, vaan Sampo kirjautti erälukemat 25-15.

Neljäs erä alkoi Väliahon ässäsyötöllä ja samaan putkeen saatiin myös kaksi torjuntapistettä, tilanne 4-0. Johto pysyi suunnilleen samana tekniselle saakka, Raadikin syöttövuorolla ero kasvoi jälleen 20-10 saakka. Siinä vaiheessa saattoi suussa käydä pieni mitalinmaku, mutta joukkue malttoi kuitenkin pelata loppuun. Lukemien 25-15 ilmestyttyä taululle, oli yksi osa suomalaista lentopallotarinaa saanut arvoisensa päätöksen.

Jari Salokangas ja Jussi Jokinen jakoivat sampolaisille pronssimitalit, tuhatpäisen yleisön taputtaessa seisaaltaan seremonian ajan. Myös joukkue kiitti yleisöä kuluneesta kaudesta.

Mitalirivistössä oli yksi ensikertalainen, Timo Leikas sai pitkän uransa ensimmäisen mitalin. Eniten mitaleita joukkueessa on Petteri Penttisellä, kuusi kappaletta.


Hallin jo tyhjennyttyä Dole jäi kohottamaan maljat talkooväen kanssa.

Ottelun tilastot

Ottelun kuvat

Valmentajat mediatilaisuudessa

 

Tiedotus/KH
Kuvat:Teemu