« Huhtikuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Tiikerit karjui Sammon nurin kotiluolassaan

23.09.2012 21:30

Otteluraportti:

Sampo matkasi sunnuntaina 23. syyskuuta Kokkolaan Tiikereiden vieraaksi. Keskipohjanmaalaisjoukkue oli vahvistunut kesällä mm. Saksasta palanneilla Urpo Sivulalla ja Tomi Rumpusella, sekä amerikkalaiskaksikko Joe Kleinilla ja John Klanacilla. Uusina passareina peliä pyörittävät nuorten maajoukkueessa esiintynyt Mauri Kurppa sekä slovakialainen Juraj Tomasik. Valmennuspuolellakin nähdään uutta verta, kun nuorten maajoukkueen juonikas ja pelissä mukana elävä kakkosvalmentaja Tommi Tiilikainen on ottanut Tiikerilauman komentoonsa. Tiikerit oli siis vahvistunut kovasti paperilla, ja tämä näkyi myös pelikentällä sunnuntaina. Tiikerit kukisti vierailija Sammon 3-1 (25-17, 23-25, 25-18, 26-24) hyvätunnelmaisessa Hollihaan pyhätössä. Urpo Sivula oli luvannut kauden alla nakuttaa jokaisessa pelissään 30 pistettä, ja tämä huima lupaus tuli jo melkein täytetyksi kauden avauksessa, kun mies takoi peräti 28/+15 entistä seuraansa vastaan. Urpo on siis ilmoittautunut tosissaan mukaan pistepörssin voittotaistoon! Asema liigan väriläiskänä on myös taattu.

Avauksessa Tiikereiltä olivat passari Mauri Kurppa, hakkuri Urpo Sivula, keskipelaajat Joe Klein ja Antti Kaattari, yleispelaajina Tomi Rumpunen & John Klanac ja liberona Suonenjoen kasvatti Lauri Kerminen, joka on myös nuorten maajoukkueen ykkönen omalla pelipaikallaan. Sammon avaajina olivat passari Aki Riihimäki, hakkuri Luis Salgado, keskimiehet Tatu Säisä ja ex-Tiikeri Tommi Siirilä, yleispelaajina Pekka Seppänen & Andrei Ankudovich ja liberona vanha tuttu Timo Tolvanen.

Ensimmäinen erä alkoi molemmilta hermostuneesti, mm. Tatu Säisä löi pari kertaa leveäksi. Tiikerit karkasi johtoon, joka piti loppuun asti. Erä Kokkolaan selvästi 25-17. Erän hahmoja olivat Urpo Sivula ja Lauri Kerminen. Toistakin erää tiikerilauma hallitsi, mutta pienemmällä erolla. Lopussa Sampo pystyi kuitenkin rutistamaan erän itselleen, vaikka oli takaa-ajajana melkein koko ajan. Lauri Kermiselle sattui erän lopussa pieni oikosulku, kun hän jätti nostamatta pallon ylös, vaikka se oli ihan otettavissa. Erä Pielavedelle 23-25. Yksi ratkaisun avain oli myös Tatu Säisän syöttövuoro ja Tiikereiden lisääntyneet virheet. Tiikerit tosin hyökkäsi parissa ensimmäisessä erässä yllättävän hyvin, vaikka vastaanotto meinasi jäädä usein irti. Kurppa joutui passaamaan melko paljon laitaan, mutta kun johtotähtenä hyökkäyspuolella viiletti Urpo "30 pistettä" Sivula, ei suurta hätää ollut. Syöttöruudussa Tiikerit teki selvästi enemmän virheitä kuin Sampo.

Pitkän tauon jälkeen Tiikerit tuli pukukopista vihaisesti karjuen. Urpo Sivula jatkoi kovaa syyskuntoaan paukuttamalla Mikasaa komeasti torjunnan yli kenttään. Kurppa antoi paljon ruokaa Tiikerilauman johtajalle, ja Upi raateli sen minkä ehti. Erä lopulta Kokkolaan selkeästi 25-18. Sammolle sattui lopussa pieni virhesuma. Ratkaisevat syötöt naulasi puolestaan Tiikereiden Joe Klein. Neljäs erä oli alkuun Sammon hallussa, joukkue johti mm. 5-8. Lopulta Jukka Tuovinen oli pakotettu aikalisään, kun Tiikerit hiipi rinnalle tilanteeseen 10-10. 14-14 -tilanteessa Jukka päätti viimein ottaa vaisusti pelanneen Pekka Seppäsen pois ja tilalle asteli Ilari Sivonen. Sampo nousi uuteen taisteluun, ja johti 19-21 ja vielä 23-24:kin. Tiikerit oli kuitenkin päättänyt taistella ja runnoi lopussa väkisin ohi. Erä jatkopallojen jälkeen Tiikereille 26-24 ja koko ottelu 3-1.

LähiTapiolan 3 tähteä menivät tänään seuraavasti:

3. Urpo Sivula

2. Aki Riihimäki

1. Joe Klein

 

Tilastokatsaus:

Tiikereiden parhaasta ei ollut epäselvyyttä. Urpo Sivula tykitti mahtavat tehot 28/+15. Hän sai peräti 42 passia, joista tappoi 25! Hyökkäysprosentti oli 60. Upi takoi lisäksi kaksi ässää ja otti yhden torjunnan. Toinen Tiikereiden tehomies oli yleispelaaja John Klanac (15/+10, 3 torjuntaa). Hänkin hyökkäsi 57 %:n teholla. Toinen yleispelaaja Tomi Rumpunen nakutti 13/+3 ja nappasi niin ikään kolme torjuntaa. Vastaanotossa Tomilla riitti töitä, kun hän sai peräti 45 syöttöä nostettavakseen. Siihen nähden 53 %:n vastaanotto ja vain yksi virhe on hieno suoritus. Keskellä Joe Klein keräsi 3/0 ja Antti Kaattari 9/+6. Antti nappasi peräti viisi torjuntaa ja syötti kaksi ässää. Passari Mauri Kurpan saalis oli 2/-2 ja libero Lauri Kerminen nosti 65 %:n tarkkuudella. Lauri myös haki joitakin mahtavia puolustuksia. Muut tiikeripelaajat saivat lähinnä ”jämäminuutteja”.

Sammon paras pistemies Kokkolassa oli Luis Salgado (17/+5). Hän otti kolme torjuntaa, mutta hyökkäysprosentti jäi hakkurille aivan liian alhaiseksi (33 %). Allu sai Sivulan tapaan 42 passia, mutta Upi veti tänään selkeästi pidemmän korren hakkureiden taistossa. Keskellä Tommi Siirilä (11/+8) pelasi mukavasti viimekautista seuraansa vastaan. Tommi syötti pari ässää, mutta torjunnat jäivät uupumaan. 11 passista hän kuitenkin onnistui tappamaan 9. Toinen keskipelaaja Tatu Säisä (8/+2) ei onnistunut aivan Tommin tapaan. Yleispelaajista Pekka Seppäsellä (5/-5) oli perjantain Hurrikaani-ottelun tapaan vaikea päivä. Hyökkäysprosentti Pekalla oli vain 24. Toisaalta vastaanotto Pekalla kulki (73 %). Andrei Ankudovich (11/+1) ei hänkään ollut parhaimmillaan. Hyökkäysprosentti oli 38 ja torjuntojakaan ei tullut yhtään. Yhden ässän venäläinen sentään sai. Vastaanotto (36 kpl) sujui 50 %:n arvoisesti. Passari Aki Riihimäki (2/-1) pelasi kelpo pelin ja sai kaksi tähteä esityksestään. Libero Timo Tolvasen vastaanottoprosentti oli mukava 71.

Tiikerit murjoi Sampoa etenkin torjunnassa, pinnat menivät kotijoukkueelle peräti 17-4. Ässissä Tiikerit voitti 6-5, mutta toisaalta syöttövirheitä tuli peräti 18 ja Sammolle vain 8. Sammolla oli tarkempi vastaanotto (prosentit Sammon hyväksi 54-59), mutta Tiikerit hyökkäsi silti paremmin (52 %, Sammolla vain 40 %). Sampo sai jälleen ihan mukavasti puolustuksia aikaiseksi, mutta jatkopallojen päättäminen ontui kuten Hurrikaania vastaan.

 

Valmentajien kommentteja:

Tiikereiden Tommi Tiilikainen:

- Pelattiin isolla Tiikeri-sydämellä tänään. Libero Lauri Kerminen oli ilmiömäinen puolustuksessa ja myös vastaanotto oli hyvää. Urpo Sivula oli loistava hyökkäyspelissä ja häntä tuki hyvin John Klanac. Syötössä on parantamisen varaa, mutta huomenna päästään jo uudelleen treenaamaan sitä kuntoon, kun matkustamme Loimun vieraaksi Raisioon.

Sammon Jukka Tuovinen:

- Tiikerit oli todella aggressiivinen ja jopa yllätti meitä hiukan. He pelasivat erittäin vahvaa peliä. Oma hyökkäyksemme oli tänään pehmeää.

 

Sammon seuraava ottelu on kotikentällä Pielavedellä, kun Korson Veto saapuu vieraaksi sunnuntaina 30. syyskuuta. Ottelu alkaa klo17. Silloin kaikki kannustamaan, jotta saadaan tärkeä kauden avausvoitto!

Susikäsi