« Toukokuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Korson Veto vierailee Savossa

28.09.2012 12:30

Pielaveden Sammon ottelut lentopallon Mestaruusliigassa jatkuvat sunnuntaina 30. syyskuuta kotipelillä, kun Vantaan ja pääkaupunkiseudun ylpeys Korson Veto saapuu Pielavedelle. Korso aloitti kautensa viime viikonloppuna pohjoisen kiertueella, kun se hävisi Rovaniemellä Team Lakkapäälle 3-1 ja Oulussa Ettalle 3-2. Pielavetiset hävisivät kotonaan suursuosikki Hurrikaani-Loimaalle 2-3 ja vieraissa Kokkolan Tiikereille 3-1. Sampo pääsee sunnuntain otteluun Korsoa vastaan selvästi levänneempänä, koska Korso pelasi keskiviikkona Raision Loimua vastaan kotonaan ja joutuu myös lauantaina pelaamaan vielä Varkaudessa Saimaa Volleyta vastaan. Sammolle sunnuntain ottelu on puolestaan tämän viikon ainoa. Korso hävisi Loimulle 0-3, joten molempien joukkueiden pistesarakkeessa on vasta yksi piste tätä juttua kirjoitettaessa. Molemmilla on täten myös voittotili avaamatta tällä kaudella, joten viikonloppuna pelataan isoilla panoksilla.

Korson joukkue on tällä kaudella todella mielenkiintoinen sekoitus nuoruutta ja kokemusta. Passarina peliä pyörittää kaiken nähnyt ja kokenut 39-vuotias Petteri Laurila, joka ei suuremmin esittelyitä kaipaa. Passariosaston täydentävät nuoret lahjakkuudet Joel Juurinen ja Joel Laakso. Hakkurina palloja puolestaan takoo nuorten maajoukkueen tähtipelaaja, 18-vuotias Karl Külaots, joka varsinkin Oulussa osoitti pelimiehen otteita. Tehosaldo uran toisesta liigapelistä oli komea 20/+13. Korson riveissä esiintyy myös 19-vuotias yleispelaaja Niklas Seppänen, joka on niin ikään kuulunut nuorten maajoukkueen vakiopelaajiin. Sammon Tommi Siirilällä on siis parikin hyvin tuttua kasvoa verkon toisella puolella sunnuntaina. Korson yleispelaajaosastoa täydentävät Oulun Ettasta saapunut, rantalentopallossakin mainetta niittänyt Jyrki Nurminen ja vanha tuttu Teppo Pulkkinen. Pasi Kuosmanen pystyy puolestaan pelaamaan sekä hakkurina että yleispelaajana.

Korson keskiosastolta löytyy ulkomaalaista väriä, kun Viron maajoukkueessa esiintynyt Meris Merisaar yrittää pysäyttää vastustajien iskuja. Merisaar on aiemmin nähty Suomessa myös Liiga-Riennon riveissä yhden kauden ajan. Nyt Meriksellä alkaa toinen kausi Vantaalla. Pitkänhuiskea Pekka Piippo on Meriksen ohella tärkeä palanen Korson keskipelissä. Keskiosaston täydentää nuori, vasta 18-vuotias Lassi Nurminen. Joukkueen eksoottisin pelaaja löytyy ehdottomasti liberon tontilta, kun Kroatian maajoukkuerinkiin kuuluva 21-vuotias Sven Sarcevic nostelee Mikasaa kuppiin. Korsoa valmentaa kokenut Jouko Lindberg. Joukkueen suurin menetys tälle kaudelle oli puolestaan yleispelaaja Toni Kankaanpään siirtyminen Sveitsiin.

Molemmat joukkueet kaipaavat kipeästi lisää pisteitä ja totta kai kauden avausvoittoaan. Nyt on siis korkea aika saapua Pielaveden liikuntahallille seuraamaan huippulentistä ja kannustamaan Sampo elintärkeään kolmeen pisteeseen!

 

Pielaveden Sampo - Korson Veto, Pielaveden liikuntahallilla sunnuntaina 30.9 klo17 alkaen. Tervetuloa!

Susikäsi