« Huhtikuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Sampo moukaroi Korson 3-0

30.09.2012 20:30

Otteluraportti:

Pielaveden Sampo sai sunnuntaina 30. syyskuuta vieraita pääkaupunkiseudulta, kun perinteikäs Korson Veto saapui Ylä-Savoon. Ottelu oli nopeasti ohi, sillä Sampo takoi tauluun tylyt 3-0 (25-13, 25-19, 25-14) -lukemat ja nappasi samalla kauden avausvoittonsa. Ottelu kesti kaikkine taukoineen vain puolisentoista tuntia. Peli oli jääkiekko/jalkapallotermein ilmaistuna ”täysin yhtä maalia”. Sammon Pekka Seppänen johti kotijoukkueen riemumarssia sunnuntaina.

Joukkueiden avauskokoonpanot olivat seuraavat: Sammolta avasivat passari Toni Mäkitupa, hakkuri Luis Salgado, yleispelaajat Pekka Seppänen ja Andrey Ankudovich, keskipelaajat Mikko Väliaho & Tommi Siirilä ja libero Timo Tolvanen. Korson Jouko Lindbergin avausseitsikko oli passari Petteri Laurila, hakkuri Karl Külaots, yleispelaajat Niklas Seppänen ja Teppo Pulkkinen, keskipelaajat Meris Merisaar & Lasse Nurminen ja liberona kroatialainen Sven Sarcevic.

Ensimmäinen erä alkoi Sammon viedessä peliä. Laidasta takoivat vuoron perään Pekka Seppänen, Andrey Ankudovich ja Luis Salgado. Toni Mäkitupa jakoi hienoja passeja. Myös Sammon syöttö oli hyvä, ja niinpä Korson peliä saatiin pakotettua paljon laitaan. Siellä oli sitten usein Sammon jykevä torjunta vastassa, erityisesti Ankudovichin ja Tommi Siirilän paritorjunta oli moneen otteeseen komeaa katseltavaa. Korson nuoret tähdet Karl Külaots ja Niklas Seppänen eivät saaneet itsestään parastaan irti. Lisäksi Korson kenttäpuolustus oli aivan jäässä, liian usein Sampo sai jujuteltua pisteitä itselleen. Vieraiden libero Sven Sarcevic oli erityisen pahasti tuuliajolla, varsinkin puolustuspelaamisessa. Korson valmentaja Jouko Lindberg karjui raivoisasti ohjeita omilleen, mutta ei auttanut: Sampo johti erää 8-3, 16-8 ja 21-12. Lopussa lukemat loistivat taululla 25-13.

Toinen erä jatkui siitä mihin ensimmäinen jäi. Pitelemätön Pekka Seppänen johti Sammon ilotulitusta ja nyt myös keskeltä alkoi paukkua hyökkäyksiä. Siirilä ja Väliaho nautiskelivat pisteitä Mäkituvan mainiosta tarjoilusta. Korso meinasi saada hieman ennen erän puoliväliä juonesta kiinni kun Sammon ote herpaantui vähäksi aikaa, mutta lopulta kotijoukkueen venäläisjätti Andrey Ankudovich kiskaisi hyppysyötöillään ratkaisevan eron. Sampo rallatteli toisen erän ilman suurempia ongelmia itselleen lukemin 25-19.

Kolmannessa erässä homma repesi totaalisesti. Korso näytti jo monin paikoin luovuttaneelta, ja Sampo jatkoi ehjää ja monipuolista peliään. Etenkin Sammon torjunta hyydytti Korson hyökkäykset pahemman kerran. Pitkistä palloralleista voittajana selviytyi lähes aina Sampo. Korsolla ei oikein onnistunut mikään, paitsi lopussa Teppo Pulkkinen mäjäytti muutaman näyttävän hyökkäyksen kenttään. Nämä tosin olivat enää pelkkää kosmetiikkaa. Erä Pielavedelle tylyin lukemin 25-14 ja koko ottelu puhtaasti 3-0.

 

Tilastokatsaus:

Sammon parhaana palkittiin Pekka Seppänen (13/+10). Pekka oli nyt kuin eri mies verrattuna edellisiin otteluihin. Hän hyökkäsi 59 %:n teholla ja vastaanotti 90 %:n varmuudella. Torjuntoja napsui kaksi ja ässiä yksi. Pekka hyökkäsi hyvin niin laidasta kuin kuutospaikaltakin. Toinen yleispelaaja Andrey Ankudovich (12/+5) pelasi kelpo pelin. Torjuntoja tuli 3, ässiä 2 ja vastaanotto oli kunnossa (76 %). Hakkuri Luis Salgado (14/+13) oli takuuvarma hyökäten 18 passista 12 kenttään. Torjuntoja Allu otti kaksi. Passari Toni Mäkitupa (4/+1) pelasi mainion pelin ja heitti samalla haasteen Aki Riihimäelle. Tonin pelaamista oli ilo katsella, toivon mukaan sama vire jatkuu! Keskellä Tommi Siirilä (11/+9) oli mahtavassa vedossa. Hän otti peräti kuusi torjuntaa ja syötti kaksi ässää. Toinen keskipelaaja Mikko Väliaho (6/+4, 3 torjuntaa) täytti myös ruutunsa hyvin. Libero Timo Tolvanen nosti 62 %:n varmuudella ja johti Sammon puolustuspeliä mallikkaasti. Sampo pelasi niin hyvin, ettei vaihtoja juuri tarvinnut tehdä tai aikalisiä ottaa.

Korson Vedon parhaana palkittiin Niklas Seppänen (15/+8). Hän pelasi ihan kohtalaisesti, mutta jäi toisinaan aivan liian yksin hyökkäyspuolella. Vastaanotto Niklaksella oli 60 %:n tasolla. Toinen yleispelaaja Teppo Pulkkinen (2/-3) oli huomattavasti näkymättömämpi. Hänen tilalleen vaihdettu Jyrki Nurminen (4/-3) ei juuri paremmin onnistunut. Hakkuri Karl Külaots (8/0) oli ajoittain hyvä, mutta virheitäkin mahtui melko paljon mukaan. Keskellä Meris Merisaar (2/-1), Lasse Nurminen (1/-1) ja Pekka Piippo (0/-4) eivät paljoa passeja saaneet ja torjunnassa oli hakemista. Passari Petteri Laurilalla (0/-2) oli vaikea iltapuhde, kun pallo ei meinannut kuolla mistään ja nostotkaan eivät olleet parhaita mahdollisia Korson joukkueessa. Libero Sven Sarcevicilla oli synkkä päivä. Vastaanotto oli 50 % ja puolustuksessa mies oli melkoisessa kohmeessa. Jalat eivät liikkuneet, kuten niiden pitäisi liberolla liikkua. Jotain Sarcevicin päivästä kertoo jo sekin, että hän nosti yhden helpon syötön sormilla vastapalloksi.

Sampo murskasi Korson erityisesti torjunnassa. Sampo voitti torjunnat peräti 16-0! Ihan hetkeen ei ole tällaista tilastoa nähty. Vastaanottoprosentit olivat Sammon eduksi 74-50 ja hyökkäys 59-39. Ässiä Sampo latoi 6 ja Korso 2. Syöttövirheitä Sammolla oli puolestaan 7 ja vierailla 6. Sampo myös puolusti huomattavasti Korsoa paremmin. Paremmasta ei ollut minkäänlaista epäselvyyttä tänään. Se pitää myös sanoa, että Korso näytti paikoitellen väsyneemmältä kuin Sampo, mutta toisaalta olihan vantaalaisryhmä joutunut pelaamaan aiemmin viikolla jo kaksi peliä (keskiviikkona Raision Loimua vastaan 3 erää ja lauantaina Saimaa Volleyta vastaan 5 erää). Sammolle Korso-peli oli puolestaan koko viikon ainoa.

 

LähiTapiolan pisteet menivät seuraavasti:

3. Toni Mäkitupa

2. Andrey Ankudovich

1. Petteri Laurila

 

Lehdistötilaisuus:

Median tentissä olivat tuttuun tyyliin joukkueiden päävalmentajat. Korson Vedon Jouko Lindberg kommentoi illan ottelua seuraavasti:

- Tämä oli siinä mielessä helppo peli molemmille joukkueille, että fyysinen rasitus jäi todella vähiin. Emme päässeet missään vaiheessa tähän otteluun mukaan. Jo alussa näki, kumpi on tänään parempi. Meillä oli liikaa varovaisuutta otteissa, vaikka oli puhetta että ei ole mitään paineita ja voidaan lyödä rennosti. Sampo myös syötti meidän vastaanoton pahasti hajalle.

- Karl Külaots pelasi raamit huomioon ottaen ihan kohtalaisen pelin. Toinen onnistuja oli Niklas Seppänen. Meidän liberomme oli tänään pettymys. Hän on pelannut tähän asti hyvin ja ollut kentällä aktiivinen, mutta tänään oli todella vaikeaa.

- Nyt on pelattu 5 peliä ja mitattu melko hyvin missä meidän taso on. Odotan ensi viikkoa, että päästään vetämään ensimmäinen kunnon harjoitusviikko.

- Ei saatu tänään yhtään torjuntaa. Meidän asenne romahti, kun torjunta ja puolustus oli niin heikkoa. Tämä taas aiheutti ongelmia hyökkäyspuolelle, jossa oltiin aivan liian varovaisia eikä tarpeeksi rentoja.

Sammon Jukka Tuovisen kommentit:

- Meillä oli takana hyvä harjoitusviikko ja pelaamisemme oli tänään tasapainoista ja laadukasta. Kaikki syöttivät hyvin ja torjunta kulki hienosti. Tästä on mukavaa lähteä kohti Oulua keskiviikkona.

- Meidän hyökkäys kulki mainiosti ja siitä saatiin hyvä fiilis päälle. Minulla oli myös selvä visio ennen tätä peliä, että miten lähdetään pelaamaan. Viime viikon pelien ja tämän viikon harjoitusten perusteella päätin tehdä muutaman muutoksen kokoonpanoon. Toni Mäkitupa näytti tänään, että pystyy kilpailemaan Aki Riihimäen kanssa passaripelissä. Myös puolustusten jälkeisiä palloja tapettiin tänään aiempaa paremmin. Ei lyöty yhtään kertaa torjuntaan, josta olen erityisen tyytyväinen.

 

Sammon seuraava peli on siis Oulussa keskiviikkona 3.10, kun vastaan asettuu Lentopalloseura Etta. Seuraava kotipeli on puolestaan sunnuntaina 7.10 klo17 alkaen, kun Tampereen Isku-Volley saapuu Pielavedelle. Silloin taas kaikki kannustamaan Sampo kolmeen pisteeseen :)

Susikäsi