« Huhtikuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Reissu tervakaupunkiin oli tervanjuontia

03.10.2012 22:00

Otteluraportti:

Sampo matkusti keskiviikkona 3.10 Ouluun. Paikallisella urheilutalolla vastaan asettui Lentopalloseura Etta. Oulussa on nykyään uusi tilanne, kun Sun Volleyn toiminta loppui viime keväänä ja niinpä kaupunkiin jäi vain yksi joukkue. Sunista Ettaan siirtyivät kesällä mm. Anssi Hakala, Ville Sorvoja ja Juha Aho. Tähän kun lisätään Ettan entuudestaan kovat pelimiehet ja valmentajavelho Olli Kuoksa, saadaan jalkeille kova joukkue. Tämän tosiseikan sai Sampokin todeta keskiviikkoiltana. Etta voitti Sammon 3-1 (24-26, 25-18, 25-13, 25-17).

Kotijoukkue Ettan avaus oli: passari Mikko Kallioniemi, hakkuri Salvis Cielavs, yleispelaajat Anssi Hakala ja saksalainen Raphael Möllers, keskipelaajat Markku Huuskonen & Juha Aho ja liberona Panu Pahtaja. Sammon avaukseen marssivat edellisen Korso-ottelun tapaan passari Toni Mäkitupa, hakkuri Luis Salgado, yleispelaajat Pekka Seppänen & Andrey Ankudovich, keskipelaajat Mikko Väliaho ja Tommi Siirilä, sekä libero Timo Tolvanen. Sampolaisista Toni Mäkitupa pääsi näin ollen kentälle entistä seuraansa vastaan.

Ensimmäinen erä alkoi tasaisena, joskin Etta oli hienoisesti kuskin paikalla johtaen 1-3 pisteellä. Kotijoukkueen ykköshahmona hääräsi keskipelaaja Juha Aho. Erän puolivälin tienoilla Sampo kuitenkin kiristi tasoihin ja painoi lopulta myös ohi, kun tekninen aikalisä koitti (13-14). Pekka Seppänen jatkoi hyviä esityksiään, eli siitä mihin Korso-pelissä jäi. Teknisen aikalisän jälkeen peli jatkui edelleen tasaisena, mentiin 1-2 pisteen erolla. Lopulta Etta nousi eräpallotilanteeseen 25-24 Juha Ahon ja Anssi Hakalan johdolla, mutta Sampo kuitenkin onnistui kääntämään erän itselleen lukemin 24-26. Sammon tehopelaajat ensimmäisessä erässä olivat lähes virheettömästi pelannut Pekka Seppänen sekä hakkuri Luis Salgado. Etenkin Seppänen oli mainiossa vedossa tappaen 8 passista 7.

Toinen erä alkoi ensimmäisen erän kaltaisena. Pisteitä taottiin vuorotahtiin ja tilanne oli hyvin tasainen. Tekniselle marssittiin jälleen Sammon johtaessa 13-14. Molemmilta joukkueilta parhaassa vireessä olivat ensimmäisen erän hahmot. Teknisen jälkeen joukkueet eivät tahtoneet saada toisiinsa eroa millään. Ottelu jatkui jännittävänä. Lopulta Etta sai kuitenkin nykäistyä pienen eron (19-16), joka kasvoi koko ajan loppua kohti. Oululaisten saksalaispelaaja Raphael Möllers nosti erän edetessä tasoaan, ja ennen kaikkea keskipelaaja Markku Huuskonen alkoi vertyä syöttöruudussa hurjaan vireeseen. Hänen leijansa repi Sammon vastaanoton totaalisen riekaleiksi. Sampo elikin toisessa erässä pitkälti laitapelaajiensa eli Salgadon, Seppäsen ja Ankudovichin varassa. Oululaiset olivat Sampoa edellä torjunnassa, vastaanotossa ja syötössä. Erä lopulta tervakaupunkiin luvuin 25-18.

Pitkä tauko ei muuttanut asioita mihinkään, vaan joukkueet aloittivat myös kolmannen erän tasaisissa merkeissä. Vähän ennen teknistä aikalisää Etta kuitenkin onnistui nykäisemään itsensä johtoasemaan, joka kasvoi varsin tuntuvaksi (Sammon 7-8 -johto muuttui 14-9 -tappioasemaan). Tästä Sampo ei enää toipunut, vaan loppuerä oli lähinnä seuraavan erän odottelua. Oululaiset ilottelivat erän itselleen tylyin lukemin 25-13. Sammolta Pekka Seppänen hyytyi, mutta Andrey Ankudovich pystyi hieman nostamaan tasoaan. Oululaisilta tehomiehinä esiintyivät keski- ja yleispelaajat.

Neljänteen erään Sammon valmentaja Jukka Tuovinen yritti herätellä omiaan: hän vaihtoi passariksi Aki Riihimäen, hakkuriksi Timo Leikkaan ja liberoksi Antti Sairasen. Lisäksi Tatu Säisä korvasi keskellä Mikko Väliahon. Tämä ei kuitenkaan auttanut yhtään, vaan neljäs erä alkoi Sammon kannalta katastrofaalisesti: Etta karkasi hetkessä peräti 6-0 -johtoon! Sampo joutui pahasti takaa-ajajan asemaan, eikä se pystynyt enää kunnolla taistelemaan erä- ja otteluvoitosta. Etta vei erää helposti, eikä paremmasta ollut enää epäselvyyttä. Neljäs erä Ouluun 25-17 ja koko ottelu 3-1.

 

Tilastoja:

Sammon paras Oulussa oli yleispelaaja Pekka Seppänen (13/+4). Pekka vastaanotti 55:n ja hyökkäsi 57 %:n teholla. Toinen yleispelaaja Andrey Ankudovich painui pakkaselle (11/-2). Vastaanotto oli vain 38 % ja hyökkäysteho 31 %. Hakkuri Luis Salgado (9/+1) jäi hänkin vaatimattomiin hyökkäystehoihin (38 %). Keskellä Tommi Siirilä (4/-2) ei ollut aivan parhaimmillaan, vaikka otti kolme torjuntaa. Mikko Väliaho (3/+1) ei suuriin ihmetekoihin yltänyt. Neljännessä erässä suurimmaksi osaksi pelannut Tatu Säisä (2/0) nappasi kaksi torjuntaa. Passari Toni Mäkitupa kokosi 2/+2. Liberoista Timo Tolvanen vastaanotti kolme ensimmäistä erää 58 %:n ja Antti Sairanen neljännen erän 62 %:n varmuudella. Hakkuri Timo Leikas (7/+4) kokosi kelpo tehot, vaikka pelasi kunnolla vain neljännen erän.

Oululaisten suuri sankari oli keskipelaaja Markku Huuskonen (13/+10). Hän tykitti peräti 6 ässää ja löi kaikki kuusi hyökkäystään kenttään. Huuskonen viihtyi syöttöruudussa peräti 29 syötön verran! Tämä on huima lukema neljään erään. Toinen keskimies Juha Aho (13/+8) ei ollut paljoa huonompi. ”Suikki” nappasi 4 torjuntaa ja syötti yhden ässän. Yleispelaajista Anssi Hakala (13/+8) vastaanotti peräti 80 %:n tarkkuudella ja hyökkäsi 55 %:n tehoilla. Hakala nappasi myös kaksi torjuntaa. Saksalainen Raphael Möllers (8/+5) täytti ruutunsa, vaikkei Anssin tasolle yltänytkään. ”Rafa” napautti kuitenkin pari ässää kenttään. Passari Mikko Kallioniemi (2/0) oli myös syöttöruudussa hyvä keräten kaksi ässää. Hakkuri Salvis Cielavs (12/+5) vertyi pelin edetessä, vaikka alku oli hankala. Libero Panu Pahtajan vastaanotto oli 67 %.

Ex-libero Olli Kuoksan filosofia on usein ollut se, että peli perustuu hyvään vastaanottoon. Etta veikin Sampoa tällä sektorilla mennen tullen, voittaen prosenteissa 68-49. Tämä näkyi myös hyökkäystehoissa (Etta 54 % ja Sampo 43 %). Sampo voitti torjunnat 8-10, mutta Etta vei ässät peräti 13-2. Syöttövirheitä joukkueille kertyi lähes yhtä paljon (Etta 12, Sampo 13). Etta oli parempi myös jatkopallohyökkäyksissä, joten Sammon alkukauden murheenkryyni sai jälleen jatkoa. Sampo teki myös 15 suoraa hyökkäysvirhettä ja Etta vain 8.

LähiTapiolan pisteet jakautuivat seuraavasti:

3. Markku Huuskonen

2. Anssi Hakala

1. Juha Aho

 

Valmentajien kommentteja:

Olli Kuoksa, Lentopalloseura Etta:

- Peli alkoi vähän nihkeästi ja rentoutta piti hakea. Toisessa erässä Markku Huuskosen syötöllä saatiin Sammon vastaanotto rikki ja sen jälkeen peli oli meidän hallussa. Olen ylpeä, koska kasvoimme pelin aikana henkisesti ja otimme voiton. Olemme hyvin tavoitetahdissamme tällä hetkellä, playoff-viivaan on jo mukava ero.

Jukka Tuovinen, Pielaveden Sampo:

- Peli oli meidän hallinnassa toisen erän puoliväliin asti. Sen jälkeen ote kuitenkin muuttui totaalisesti ja meillä ei ollut mitään jakoa. Kentällä oli lopulta vain yksi joukkue. Etta murskasi meidät syötöllä ja meiltä tuli myös muutama suora hyökkäysvirhe pahaan paikkaan. Olin yllättynyt, että kokeneet vastaanottajamme pettivät tällä tavalla. Meiltä puuttui kovuus tänään. Varsinkin toisessa erässä meillä oli tilaisuus ottaa yliote, kun vastustajalla oli vaikeita hetkiä. Ei kuitenkaan pystytty siihen. Tämä tappio oli ihan itse aiheutettu.

 

 

Sammon seuraava ottelu on kotona, kun sunnuntaina 7.10 klo17 kohdataan Tampereen Isku-Volley Pielavedellä. Silloin taas tarvitaan kotiyleisön tukea, että pistepussi karttuisi lisää! Tervetuloa kannustamaan!

Susikäsi