« Huhtikuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Sampo rutisti pisteet Isku-Volleylta

07.10.2012 21:15

Otteluraportti:

Pielaveden Sampo sai sunnuntaina 7.10 vieraakseen Tampereen Isku-Volleyn. Ottelut Iskua vastaan ovat perinteisesti olleet latausta täynnä, ja nytkin nähtiin yleisöönmenevä taistelu, joka päättyi lopulta Sammon 3-1 (19-25, 25-23, 25-23, 25-19) -voittoon. Sammon peli oli alussa hieman kipsissä, mutta lopulta joukkue sai oikeanlaisen ilmeen päälle ja taisteli 408-päisen yleisön kovan kannustuksen säestämänä tärkeät 3 pistettä kotiin.

Sammon avauksena oli passari Toni Mäkitupa, hakkuri Luis Salgado, yleispelaajat Andrey Ankudovich & Pekka Seppänen, keskipelaajat Tommi Siirilä & Tatu Säisä ja libero Antti Sairanen. Tamperelaisten avaukseen marssivat amerikkalaispassari Steven Kehoe, hakkuri Markus Kauppinen, yleispelaajat Tomi Mutka & Tuomas Tihinen ja keskipelaajat Sten Kruuda & Sauli Sinkkonen. Liberona avasi tuttuun tyyliin maajoukkuemies Tommi Roininen.

Ensimmäinen erä alkoi Sammolta heikosti, kun Salgado törmäsi hetimmiten torjuntaan. Perään seurasi muutama oma syöttövirhe, ja Isku-Volley pääsi äkkiä kuskin paikalle. Iskun vastaanotto toimi mainiosti, ja passari Kehoe hajotti Sammon torjunnan tuuliajolle. Isku-Volley hyökkäsi monipuolisesti laidasta ja keskeltä, kun taas Sampo eli täysin Pekka Seppäsen varassa. Sampo yritti kyllä taistella, mutta Iskun peli oli vakuuttavaa ja vähävirheistä. Erä lopulta Tampereelle lukemin 19-25. Sampo ei saanut koko erässä ainuttakaan torjuntapistettä! Sammon valmentaja Jukka Tuovinen vaihtoi erässä mm. Aki Riihimäen passariksi, mutta hän ei suuremmin pystynyt kotijoukkueen kelkkaa vielä kääntämään.

Toinen erä alkoi niin ikään Isku-Volleyn johtaessa. Sammon hyökkäystehot olivat edelleen täysin Pekka Seppäsen harteilla. Omia virheitä tuli lisäksi edelleen liikaa. Erän puolivälin tienoilla se kuitenkin tapahtui: Sampo otti ensimmäisen torjuntapisteensä Ankudovichin toimesta. Perään seurasi heti toinen, ja niinpä yleisö syttyi ja täten myös kotijoukkue Sampo. Yhtäkkiä Sammolla alkoivat onnistua muutkin kuin Seppänen, ja samalla paranivat myös syöttö ja vastaanotto. Sampo nousi tosissaan taistelemaan erävoitosta. Isku ei kuitenkaan luovuttanut, vaan vääntö jatkui tasaisena aina erän lopulle asti. Lopulta Ankudovichin parilla onnistuneella syötöllä Sampo nykäisi pienen etumatkan, ja niinpä päästiin johtoon 24-21. Sampo kuitenkin hermoili, eikä palloa meinattu saada kuolemaan. Onneksi Pekka Seppänen kuitenkin päästi Sammon piinasta latomalla nelospaikalta ratkaisevan pisteen hankalasta asennosta. Erä Pielavedelle 25-23.

Kolmas erä oli hyvin tasainen. Pinnoja tehtiin vuorotahtiin ja taistelu oli kovaa. Sampo sai yhä paremmin keskihyökkäyksiä kuolemaan, mutta Isku pelasi niin ikään monipuolista peliä. Erän loppu oli piinaavan jännittävä, mutta Sampo syötti aavistuksen paremmin ja muutaman kerran Mikasa sattui pomppimaan onnekkaasti juuri Sammon eduksi. Etenkin Tatu Säisällä oli tuuria verkkonauhan kanssa. Niinpä erä tuli Pielavedelle lukemin 25-23.

Neljännessä erässä tasainen vääntö jatkui aina erän puolivälin tienoille asti, kunnes Jukka Tuovinen teki onnistuneen hakkurivaihdon: Timo Leikas astui Luis Salgadon tilalle ja meni heti syöttämään. Timon jykevillä hyppysyötöillä Sampo sai riuhtaistua ratkaisevan eron, ja Isku-Volley oli lyöty. Lopussa viimeiset pisteet takoi ottelun hahmo Pekka Seppänen nelospaikalta.

 

Tilastoja:

Sammon parhaana palkittiin Pekka Seppänen (16/+11). Hän oli ainoa Sammon joukkueesta, jonka taso pysyi laadukkaana läpi koko ottelun. Pekka hyökkäsi 64 %:n teholla ja otti kaksi torjuntaa kaveriksi. Toinen yleispelaaja Andrey Ankudovich (14/-2) ailahteli paljon. Hän hyökkäsi ja torjui ihan kohtalaisesti, mutta syöttöruudussa tuli peräti 6 virhettä 14 yrityksestä. Toisaalta vastaanotto oli hyvä (39 vastaanottoa, 69 %). Hakkuri Luis Salgado (16/+5) oli niin ikään hieman ailahteleva, etenkin syöttöruudussa. Timo Leikas (2/-1) pelasi hienosti neljännen erän lopun syöttämällä Sammolle ratkaisevan etumatkan. Passareista Aki Riihimäki (2/+2) onnistui tänään Toni Mäkitupaa (0/-1) paremmin. Keskellä Tommi Siirilä (9/+4) ja Tatu Säisä (9/+5) onnistuivat ihan mukavasti, molemmat ottivat kaksi torjuntaa ja hyökkäsivät pääosin hyvin. Libero Antti Sairanen nosteli syötöt 46 %:n tarkkuudella.

Iskun parhaana palkittiin Tuomas Tihinen (15/+7). Hän oli etenkin syöttöruudussa paha. Myös kaksi torjuntaa mahtui mukaan ja vastaanotto sujui 67 %:n arvoisesti. Tosin hyökkäysteho jäi 31 %:iin. Toinen yleispelaaja Tomi Mutka (7/+1) oli nelospaikalla ja vastaanotossa hyvä. Tomille kertyi peräti 51 vastaanottoa, mutta hän suoriutui niistä 67 %:n varmuudella. Hakkuri Markus Kauppinen (12/+3) aloitti hyvin, mutta hyytyi hieman loppua kohti. Passari Steven Kehoe (3/-2) pelasi kelpo pelin, mutta ottelun edetessä Iskun huonontunut vastaanotto vaikeutti hänen työskentelyään. Keskellä Sten Kruuda (10/+4) ja Sauli Sinkkonen (11/+10) ottivat molemmat 4 torjuntaa. Libero Tommi Roiniselle kertyi ainoastaan 3 vastaanottoa, ja niistä prosentti 33. Sampo sai siis kierrettyä Roinisen todella hyvin. Toisaalta Roininen haki monta hyvää puolustusta pelin edetessä. Monille pielavetisille tuttu passari Matti Mustonen keräsi lähinnä syöttövastuuta tänään.

Isku voitti tänään torjunnat 10-13 ja ässäsyötöt 2-4. Syöttövirheitä Sampo teki 16 ja Isku 11. Myös vastaanotossa Isku oli parempi (62 % vs. 65 %). Sampo voitti vieraansa ainoastaan hyökkäyksessä, jossa Sammon prosentit olivat 51 ja Iskun 40.

 

LähiTapiolan pisteet:

3. Pekka Seppänen

2. Tuomas Tihinen

1. Andrey Ankudovich

 

Lehdistötilaisuus:

Median tentissä olivat päävalmentajat Kai Mattila Iskusta ja Jukka Tuovinen Sammosta. Kai Mattila kommentoi illan ottelua näin:

- Tämä oli melkoinen taistelu ja yleisöönmenevää peliä. Ensimmäinen erä oli meiltä hyvä, mutta sitten jostain syystä ote hiipui. Emme saaneet pidettyä tasoamme, toisaalta Sampokin paransi omaa peliään. Toinen ja kolmas erä olivat todella tiukkoja ja olisivat voineet kääntyä kummalle tahansa. Pienet asiat ratkaisivat. Neljäs erä oli aika pitkälti Sammon hallintaa. Saimme jälleen nolla pistettä, ja voittamisen opettelu jatkuu. Toivottavasti Suomen cupissa päästään takaisin voittojen tielle.

- Siinä mielessä pitää kuitenkin olla tyytyväinen, että tällä pelillä olisi voitettu monta muuta joukkuetta, esimerkiksi Hurrikaani keskiviikkona. Ensi viikonloppuna menemme sitten Sastamalaan Suomen cupin turnaukseen korkkaamaan uuden hallin, mielenkiintoinen reissu on edessä.

Jukka Tuovinen:

- Ensimmäinen erä toimi meiltä vain näennäisesti. Ei saatu yhtään torjuntaa ja kentältä puuttui selkeä johtaja. Aki Riihimäki kuitenkin otti pelin edetessä johtajan roolin harteilleen. Otettiin tänään voitto vaikean kautta, eikä saatu mitään ilmaiseksi, koska Isku teki melko vähän virheitä. Alussa meillä ei ollut lataus kohdallaan, mutta sitten onnistuttiin kasvamaan henkisesti pelin aikana, mistä olen ylpeä. Tärkeät 3 pistettä tuli.

 

Sammon pelit jatkuvat ensi viikonloppuna Suomen cupin puolivälieräotteluilla, kun neljän joukkueen turnaukseen saapuvat vieraiksi Saimaa Volley, Liiga-Riento ja 1-sarjan Vantaan Lentopallo. Turnauksessa kaikki pelaavat kertaalleen toisiaan vastaan, ja turnauksen voittajajoukkue etenee välierävaiheeseen. Otteluohjelma on seuraava:

12.10 Saimaa - Riento klo16, Pielavesi

12.10 Sampo - VanLe klo19, Pielavesi

13.10 VanLe - Saimaa klo14, Kuopio-halli

13.10 Riento - Sampo klo18, Kuopio-halli

14.10 Riento - VanLe klo13, Kuopio-halli

14.10 Sampo - Saimaa klo17, Kuopio-halli

 

Ensi viikonloppuna siis kaikki kannustamaan jälleen Sampoa voittoihin ja Suomen cupin välieriin :)

Susikäsi