« Toukokuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Hallitseva mestari saapuu Pielavedelle

18.10.2012 17:30

Pielaveden Sammon kotipelit lentopallon Mestaruusliigassa jatkuvat lauantaina 20. lokakuuta klo17 huippuottelulla, kun verkon toiselle puolelle asettuu hallitseva Suomen mestari Vammalan Lentopallo Sastamalasta. VaLePa on aloittanut kautensa hyvin ja se löytyy sarjataulukosta sijalta kolme, vain kolme pistettä Team Lakkapään jälkeen. Sampo sen sijaan on sarjataulukossa kahdeksantena ja sen alkukausi on ollut hieman ailahteleva.

VaLePan joukkue on tälläkin kaudella kivenkova: joukkueen hakkuriksi palasi pelätty latvialainen Ansis Medenis. Varamieskään ei ole huono, kun Arttu Lahdenperä antaa tarvittaessa kättä pallolle. Vammalan passarina jatkaa pielavetisille hyvin tuttu Antti Esko ja kakkospassarina nähdään Atte Mäkitalo. Yleispelaajaosastolla Olli Kunnari ei juuri esittelyitä kaipaa: monivuotinen maajoukkueen runkopelaaja on johtaja, johon valmentaja Ugis Krastins luottaa kuin vuoreen. Muita yleispelaajia VaLePassa ovat valmentaja-Ugisin poika Elviss Krastins, joka pelasi mm. nuorten EM-kisoissa alkusyksystä. Eikä pidä myöskään unohtaa Timo Jokista ja Sakari Mäkistä, jotka täydentävät Vammalan yleispelaajaosaston. Keskellä VaLePa luottaa kokemukseen, kun Anssi Vesanen ja liigahistorian yksi parhaista torjujista, valkovenäläinen Eduard Venski rakentavat muuria vastustajien iskuille. Heitä tukee Eero Jokinen. Liberona tällä kaudella nähdään myös maajoukkueympyröissä vuonna 2011 piipahtanut Jarmo Korhonen, joka on Antti Eskon ja Olli Kunnarin tapaan entisiä Sammon miehiä.

VaLePan pelaajista Ansis Medenis on tällä hetkellä Mestaruusliigan pistekeskiarvoissa sijalla kuusi. Hän on takonut tasan 18 pinnaa per peli. Olli Kunnarin vastaava saldo on 12,6. Torjuntatilastossa Eduard Venski on kolmantena 20 torjunnallaan ja ässäsyötöissä Ansis Medenis pitää tilaston 8. sijaa seitsemällä ässällään. Tehotilastossa Medenis sijoittuu kuudenneksi. Vastaanotossa Olli Kunnari on liigan kolmanneksi paras prosentilla 68,2.

Kotijoukkue Sammon paras pistemies alkukaudesta on ollut hakkuri Luis Salgado, joka on pistekeskiarvoissa kymmenes saldolla 16,2. Vastaanotossa Timo Tolvanen on kuudentena (66,7 %) ja Pekka Seppänen seitsemäntenä (64,3 %). Joukkueen paras torjuja ja syöttäjä on ollut keskipelaaja Tommi Siirilä, vaikka hän ei ko. tilastoista liigan top10:stä löydykään.

Sammon vastaanotto on ollut tällä kaudella parempaa kuin VaLePan, mutta sastamalaisten hyökkäystehot ovat silti olleet kovemmat. Syötössä Vammala on tällä hetkellä liigan paras ja torjunnoissa joukkueet ovat olleet tasavahvoja.

Kestääkö Pekka Seppäsen kova vire? Kurittaako Kunnari Sampoa? Miten käy hakkureiden taistossa ja peittoaako Sammon Siirilä kokeneet kollegansa verkon toisella puolella? Näihin kysymyksiin saadaan vastaus lauantaina!

 

Pielaveden Sampo – Vammalan Lentopallo

Lentopallon Mestaruusliigaa Pielaveden liikuntahallilla 20. lokakuuta klo17. Tervetuloa kannustamaan!

Susikäsi

 

PS: Sammon Suomen cupin välierävastus on äskettäin arvottu, ja vastustajaksi joulukuussa asettuu rakas kiistakumppani Team Lakkapää!