« Huhtikuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Lauantaina luvassa klassikko

25.10.2012 19:15

Kun miettii Pielaveden Sampoa ja Team Lakkapäätä (entistä Santasportia ja Perungan Poikia), tulee väkisinkin mieleen monia urheilumaailmasta tuttuja klassikoita: Jokerit-HIFK, Barcelona-Real Madrid, Suomi-Ruotsi ynnä muita vastaavia. Vuosien saatossa nämä kaksi suomalaista lentopallojoukkuetta ovat nimittäin muodostuneet toisilleen hyvinkin rakkaiksi kilpakumppaneiksi. Taistelua mitaleista sun muista palkinnoista ja tärkeistä sijoista on riittänyt vaikka muille jakaa. Trillerit ja ikimuistoiset näytelmät ovat seuranneet toistaan, ja yleisö odottaa aina innolla seuraavaa ottelua. Näistä peleistä ei sähköä puutu!

Tulevana lauantaina Sampo ja Lakkapää iskevät jälleen yhteen, kun Pielaveden noidankattilassa kiehautetaan tulille kauden 2012-2013 ensimmäinen kohtaaminen näiden joukkueiden välillä. Edellisen kerran Sampo ja Lakkapää kohtasivat viime kevään pronssiottelusarjassa, ja tuolloin Rovaniemen ylpeys oli parempi jättäen Sammon ilman mitalia. Lauantaina onkin siis mahdollisuus ottaa makoisa revanssi ja henkisesti iso voitto, koska etenkin Sammolle 3 pistettä tekisivät enemmän kuin terää. Toisaalta Lakkapää haluaa jatkaa voittoputkeaan ja näyttää jälleen yhdelle joukkueelle, että pohjoisesta tuulee tällä kaudella kylmästi. Rovaniemellä on viimeisen seitsemän kauden aikana jääty vain kertaalleen ilman mitalia, ja finaaleissakin joukkue on ollut neljästi, joten tavoitteet lienevät taas korkealla.

Team Lakkapää, nuo rovaniemeläiset rautakaupan ritarit ja elävän legendan Oiva Tapion suojatit, ovat aloittaneet kuluneen liigakauden mahtavasti: joukkue on voittanut kuudesta pelaamastaan pelistä kuusi ja kerännyt täydet 18 pistettä. Erätappioitakin on kertynyt vasta kaksi! Lisäksi Suomen cupissa joukkue meni välierävaiheeseen, jossa vastaan asettuu Sampo hiukan ennen joulua. Mutta se on sitten jo toinen tarina.

Rovaniemeläisten nimekkäin mies löytyy ehdottomasti kentän laidalta, kun suomalaisen liigalentopalloilun ikoneihin kuuluva latvialaissuuruus Normunds Veinbergs piirtelee kuvioitaan fläppitauluun. Suattaapi olla, että joku muistaa hänet myös tuttavallisesti Nortsana. Innokas kalamies on pitänyt lappalaisten siimat hienosti hyppysissään, ja Lakkapää on porskuttanut kuin nuori varsa keväisellä niityllä. Joukkue on hieno sekoitus kokemusta ja nuoruutta, ja kovaa suomalaiskaartia täydentää kolme miestä lentopalloilun kotimaasta, jota myös Amerikan ihmemaaksi kutsutaan. Nortsasta vielä sen verran, että itse näen vieläkin painajaisia niistä finaalipelien hyppysyötöistä. Mitähän Nortsa tällä kertaa keksii?

Kun katsoo Lakkapään pelaajistoa, nousee ensimmäisenä esiin monivuotinen passari Kalle Määttä, jolla on myös maajoukkuekokemusta ja kolme SM-kultaa. ”Kilu” on sellainen Lapin erämaan velho, että mikäli Mikasa vain nousee kuppiin, taotaan Sampoa pohjoisen poikien toimesta miten halutaan. Kakkospassarina palloja jakaa nuori Jussi Mäkinen. Hakkurina joukkueessa pelaa amerikkalainen Shawn Shangrey, jonka vasuri on laulanut todella tulisesti alkukaudesta. Yleispelaajaosastolta löytyy mm. maajoukkuemies Jouni Palokangas ja jo kolmatta kauttaan Lakkapäässä esiintyvä jenkkiratsu Patrick Durbin. Hän on pelannut urallaan esimerkiksi Puerto Ricossa, Arabiemiraateissa ja Sveitsissä. Niko-Matti Koskela ja Eemeli Kouki täydentävät kovan yleispelaajakaluston. Lakkapään keskipelaajia ovat peräti 208-senttinen amerikkalaistorni Matthew Pollock sekä kotimaiset luottomiehet Jussi Sirviö ja Tuomas Hautala. Joukkueen liberona nähdään Ville Vänskä.

Katsaus Mestaruusliigan tilastoihin osoittaa, että Lakkapään ehdoton johtotähti on hakkuri Shawn Shangrey. Hän on pistepörssin kuutonen, tehotilaston kolmas ja LähiTapiolan pistekisassa koko joukon ykkönen. Samaisen tilaston kymmenes on seurakaveri Eemeli Kouki. Torjunnoissa pitkänhuiskea Matthew Pollock komeilee kahdeksantena.

Kotijoukkue Sammon paras pistemies on Luis Salgado, joka löytyy pistepörssin seitsemänneltä ja tehotilaston yhdeksänneltä sijalta. Tommi Siirilä on torjuntojen 11. ja vastaanotossa Timo Tolvanen on tilastokuutonen ja Pekka Seppänen kahdeksas. LähiTapiola-pisteissä paras sampolainen on pikku hiljaa vertyvä venäläishärkä Andrey Ankudovich 14. sijallaan.

Sammon vastaanotto on ollut alkukaudesta Lakkapäätä parempaa, mutta silti rovaniemeläisten hyökkäys on liigan parasta. Sampo kuuluu joukkueiden hyökkäystehoissa alempaan keskikastiin. Lakkapään syöttö on puolestaan ollut alkukauden ajan tasaisen murhaava, Sampo sen sijaan ei ole vielä Tommi Siirilää lukuun ottamatta suuremmin syöttöruudussa säväyttänyt. Tosin viime pelissä VaLePaa vastaan Aki Riihimäki ja Andrey Ankudovich tarjosivat jo hyvää tukea Tommille. Hyökkäyksessä Pekka Seppänenkin on alkanut saada mukavasti kavereita.

Torjunnassa joukkueet ovat tällä hetkellä tasavahvoja. Sarjataulukossa Lakkapää on ykkösenä ja Sampo seitsemäntenä. Tosin voitolla Sampo ottaisi hyvän askeleen kohti kärkisijoja. Huomionarvoista on myös se, että molemmat joukkueet ovat saaneet valmistautua lauantain otteluun huolella: edellinen peli on molemmilla viime viikon lauantailta.

Pielaveden kattilaan heitetään siis mielenkiintoiset mausteet. Kenties jälleen kirjoitamme yhden luvun lisää otsikon ”ikimuistoiset taistelut” alle. Tätä ei siis kannata missään nimessä jättää välistä! Tervetuloa seuraamaan Mestaruusliigan klassikkoa ja kannustamaan kotijoukkue Sampo tärkeisiin lisäpisteisiin! Pidetään huoli, että Sammon kotivire kestää kovana!

 

Pielaveden Sampo – Team Lakkapää

Pielaveden liikuntahallilla lauantaina 27.10 klo17 alkaen.

Susikäsi