« Huhtikuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Viikonlopun kohteet: Savonlinna ja Siilinjärvi

01.11.2012 12:15

Pielaveden Sampo jatkaa pelejään lentopallon Mestaruusliigassa tulevana viikonloppuna kahden ottelun voimin. Ensin se kohtaa lauantaina eli pyhäinpäivänä vieraspelissä Savonlinnassa alkukauden komeettajoukkue Saimaa Volleyn. Seuraavana päivänä sunnuntaina Sampo jalkautuu maakuntaan Siilinjärvelle, kun Ahmon koululla kotiottelussa vastaan asettuu Itä-Suomen kiertueella oleva perinteikäs Raision Loimu. Ottelu alkaa jo klo15. Raisiolaisryhmä tulee Siilinjärvelle Joensuusta, jossa se pelaa pyhäinpäivänä Liiga-Rientoa vastaan.

Sunnuntaiseen kotiotteluun vastustajaksi saapuva Loimu on aloittanut kautensa ailahdellen. Se löytyy sarjataulukosta yhdeksänneltä sijalta ja pisteitä on koossa yhdeksän. Voittoja on tullut kaksi ja tappioita neljä. Mielenkiintoinen tilastofakta on, että Loimu on joutunut jo kolme kertaa tällä kaudella viiden erän otteluun ja hävinnyt ne kaikki. Sammon sarjasijoitus on tällä hetkellä viides (neljä voittoa, kolme tappiota).

Loimu vilisee huippunimiä, mutta ehkäpä kuuluisin heistä löytyy kuitenkin passarin tontilta, kun maajoukkueessakin esiintynyt pitkänhuiskea, peräti 204-senttinen Simo-Pekka Olli jakaa palloa iskijöille. Toisena passarina nähdään niin ikään maajoukkuekokemuksella ryyditetty Jani Sippola, joten kapellimestareiden osasto on Loimulla vahva. Hakkurina palloja takoo amerikkalainen 201-senttinen Dean Bittner, ja hyvänä tuuraajana puolestaan Ossi Rumpunen, joka pystyy taituroimaan myös yleispelaajan tontilla. Muita yleispelaajia joukkueessa ovat jenkki Jordan DuFault sekä joensuulaiskasvatti Joni Savimäki. Myös nuori lahjakkuus Tuomas Koppanen löytyy Loimun riveistä. Tuomas pelasi mm. viime kaudella mahtavasti Liedon Parman 1-sarjajoukkueessa, ollen sen johtavia pelaajia. Verneri Vetriö kuuluu niin ikään Loimun nuoreen yleispelaajakaartiin.

Loimun keskiosasto on kivenkova. Monivuotiset sotaratsut Kimmo Kutinlahti ja tuimailmeinen maajoukkuemies Henri Tuomi pitävät huolen, että torjunta toimii ja paterit paukkuvat. Tosin Tuomi on kärsinyt viime aikoina selkävaivoista. Kaksimetrinen jenkki Dan McDonnell on kuitenkin varmasti hyvä korvaaja. Joukkueen libero-osastokaan ei kalpene muille joukkueille vertailussa, kun Oulusta Sun Volleyn raunioilta haalittu Juho Rajala syöksyy Mikasan perään. Kakkosliberona nähdään puolestaan joukkueen kuopus, vasta 18-vuotias Eetu Rantanen. Loimun valmentajana taktiikkoja laatii Vesa Kujanpää.

Raisiolaisten paras pistemies on ollut alkukaudesta jenkkihakkuri Dean Bittner. Hän on takonut 15,7 pistettä per ottelu. Joni Savimäki on oranssipaitojen kakkospistenikkari, hänen saldonsa on 14,8 pistettä per peli. Torjuntatilastossa Tuomas Koppanen on puolestaan säväyttänyt napautettuaan Mikasan jo 20 kertaa vastustajan varpaille. Tällä irtoaa hienosti yhdeksäs sija koko liigan torjuntatilastossa. Seurakaveri Kimmo Kutinlahti on kymmenes, yhden torjunnan Tuomasta jäljessä.

Loimun eittämättä yksi suurimpia vahvuuksia on vastaanotto. Tämä johtuu pitkälti Juho Rajalasta, joka komeilee koko liigan vastaanottotilaston kärjessä komealla 75 prosentin lukemalla. Juho valittiinkin äskettäin Mestaruusliigan lokakuun tähdistöön. Myös Jordan DuFault on onnistunut hihaosastossa hyvin. Toisaalta Sammonkin vastaanotto on ollut rautaa Timo Tolvasen ja Pekka Seppäsen johdolla. Loimulla on ollut myös hyvää hyökkäyspeliä, mutta tiukkoja tappioita on silti tullut jo useampi. Sammon hyökkäys on puolestaan alkanut koko ajan parantua, kun tehopelaaja Pekka Seppänen on saanut mainiota tulitukea Andrey Ankudovichilta ja etenkin Luis ”Allu” Salgadolta, jonka pistekeskiarvo on tällä hetkellä muikea 18,7.

Loimun syöttö ei ole ollut alkukaudesta kovinkaan vaarallinen, kun taas Sammolla se on ollut viime aikoina hyvässä kuosissa. Tosin viime pelin jälkeen Jukka Tuovinen korosti, että leijojen kanssa tulee yhä liikaa virheitä. Sitä vastoin hypärimiehet kuten Timo Leikas ja Andrey Ankudovich ovat pommittaneet hirvittäviä hevosenpotkuja ykkösnurkasta.

Loimu on ollut vahva torjuntajoukkue. Sillä on liigajoukkueista toiseksi eniten torjuntoja, vaikka pelejä on pelattuna vähemmän kuin monella muulla. Sampo löytyy joukkueiden torjuntatilastosta viidenneltä sijalta. Joukkueen parhaaksi torjujaksi on viime aikoina kohonnut kuin varkain tehohakkuri Luis Salgado. Nuori Tommi Siirilä on hyvä kakkonen.

Sunnuntaina nähdään mielenkiintoinen taistelu etenkin liberoiden osastolla, kun Sammon Antti Sairanen ja Timo Tolvanen saavat vastaansa Juho Rajalan. Kaikki kolme ovat erinomaisia tontillaan. Yleispelaajissakin riittää jännitettävää, kun kokenut luottomies Pekka Seppänen kohtaa pirteät nuorisokaartilaiset Joni Savimäen ja Tuomas Koppasen, sekä Andrey Ankudovich Jordan DuFaultin Venäjä-USA -maaottelussa. Keskelle molemmilla joukkueilla on asettaa todella kovat triot, joten tiukkaa taistelua on varmasti luvassa sielläkin. Myös passarikaksikot ovat joukkueilla hyvät.

 

Hiipuuko Loimun nuotio Siilinjärvellä? Jatkuuko Allun armoton vire? Muun muassa näihin kysymyksiin saadaan vastaus sunnuntaina! Tervetuloa kannustamaan :)

Pielaveden Sampo – Raision Loimu

Siilinjärvellä Ahmon koululla (osoitteessa Ahmontie 1)

sunnuntaina 4.11 klo15 alkaen

 

Susikäsi

PS: seuraa myös jännittävää vieraspeliä Savonlinnasta pyhäinpäivän ratoksi piste pisteeltä! Ottelun seurantalinkki on: http://lentistilasto.net/livescore2/111161.html