« Toukokuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Heikot vieraspelit saivat jatkoa

04.11.2012 08:00

Otteluraportti

Pielaveden Sampo ei ole saanut tämän kauden vieraspeleistään vielä yhtään sarjapistettä. Tahti jatkui samana Savonlinnassa, kun pyhäinpäivänä Saimaa Volley oli parempi lukemin 3-1 (25-13, 25-21, 20-25, 25-23). Saimaan tehopakkaus oli hakkuri ja pistepörssin kärkimies Joni Mikkonen, joka takoi peräti 33/+23 pistettä. Hän sai 48 passia, joista tappoi 31! Joni nosti tämä kauden pistekeskiarvonsa jo 21 pinnaan. Saimaan voitto oli samalla sen liigahistorian ensimmäinen Pielaveden Sammosta.

Sammon avauksessa lauantaina olivat passari Aki Riihimäki, hakkuri Luis Salgado, yleispelaajat Pekka Seppänen ja Andrey Ankudovich, keskimiehet Tommi Siirilä & Mikko Väliaho ja liberoina Timo Tolvanen & Antti Sairanen. Saimaan valmentajavelho Guntis Atars juoksutti kentälle passari Ville Junturan, hakkuri Joni Mikkosen, yleispelaajat Eetu Pennasen & australialaisen Paul Sandersonin sekä keskitorjujiksi bahamalaisen Byron Fergusonin ja torjuntatilaston ykkösen, ex-sampolaisen Markus Väisäsen. Liberona avasi Mikko Sairanen.

Ensimmäinen erä oli Sammolle kylmää kyytiä. Joni Mikkosen johdolla Saimaa niittasi vieraansa täydellisesti kanveesiin. Erä tuli isännille täystyrmäyksellä luvuin 25-13. Saimaa kiihdytti jo alussa selvään johtoon, ja kasvatti sitä tasaisesti pitkin erää. Joukkue pelasi hurjalla tappomeiningillä, ja Mikkosen ohella Eetu Pennanen pelasi loistavasti yleispelaajan tontilla. Sammolta Luis Salgado oli kuin varjo edellispelistään eikä uutta johtavaa pistenikkaria tahtonut hänen tilalleen löytyä.

Toinen erä oli jo hieman tasaisempi, joskin Saimaa piti hallintaa itsellään. Se tykitti pisteitä laajemmalla rintamalla kuin Sampo. Savolaisten hakkuripeli oli edelleen jäässä, eikä muukaan joukkue ollut ihan parhaimmillaan. Jukka Tuovinen pyöritti vaihtorulettia, mutta mikään ei auttanut: erä Savonlinnaan 25-21.

Kolmanteen erään Sammon passariksi kohosi Toni Mäkitupa. Keskellä Tatu Säisä korvasi puolestaan Mikko Väliahon. Samalla Luis Salgado alkoi hieman herätä ja etenkin Andrey Ankudovich paransi otteitaan. Niinpä Sampo pääsi peliin mukaan ja se hallitsikin kolmatta erää, joka tuli lopulta Pielavedelle lukemin 20-25. Neljäs erä oli puolestaan tasaista vääntöä, mutta Saimaa sai lopussa puristettua ratkaisevat pisteet itselleen kovasti kannustaneen kotiyleisön ja tehohakkuri Joni Mikkosen voimin. Erävoitto Savonlinnaan niukasti 25-23 ja koko ottelu siis 3-1. Voitollaan Saimaa nousi liigassa viidenneksi ja Sampo tippui kuudenneksi.

 

Tilastoja

Sammon ykköspelaaja Savonlinnassa oli Andrey Ankudovich, joka kokosi lopulta komeat tehot (17/+12, kaksi ässää, kaksi torjuntaa). Hyökkäysteho ”Gudalla” oli 62 prosenttia ja vastaanotto 42. Guda teki vain kaksi suoraa hyökkäysvirhettä. Pekka Seppänen sai kasaan 10/+1 ja hänen hyökkäystehonsa oli vain 33 prosenttia. Vastaanotto sentään sujui 69 prosentin arvoisesti. Hakkuri Luis Salgado oli syväjäässä ja syyskaamoksessa pari ensimmäistä erää, mutta päätyi lopulta kuitenkin plussan puolelle (15/+5). ”Allun” hyökkäysprosentti oli 48. Keskellä Tommi Siirilä (9/+7) nappasi kolme torjuntaa ja oli Sammon parhaita syöttäjiä. 11 passista Tommi tappoi kuusi. Mikko Väliaho (1/-1) ei ollut edellispelin tasollaan, mutta Tatu Säisä (4/+3) pelasi ihan mukavasti. Passareista Toni Mäkitupa onnistui piristämään Sammon peliä sen verran, että yksi erävoitto tuli. Enempään ei kuitenkaan Tonikaan pystynyt. Libero Timo Tolvasen vastaanoton tarkkuus oli vaatimaton 39 prosenttia. Antti Sairanen puolestaan onnistui hyvin puolustuspelissä.

Saimaan tehomies oli ilmiömäinen hakkuri Joni Mikkonen. Hän takoi 33/+23, tykitti kaksi ässää ja tappoi 48 passista peräti 31! Hyökkäysteho oli siis mahtava 65 prosenttia. Suoria hyökkäysvirheitä Joni teki vain kolme. Australialainen yleispelaaja Paul Sanderson takoi puolestaan 16/+5 ja nappasi kaksi torjuntaa sekä syötti kaksi ässää. Toisen yleispelaajan tontilla vuorottelivat Eetu Pennanen (10/+7) ja Robert Seppänen (4/+4). He syöttivät yhteensä kolme ässää ja eivät tehneet ainoatakaan suoraa hyökkäysvirhettä! Eetu tappoi kymmenestä passistaan kahdeksan. Hän myös vastaanotti 69 prosentin varmuudella ja Seppänen 62:n. Hieno suoritus! Tähän kun lisätään Seppäsen 67 prosentin tappoteho, niin johan kelpaa. Saimaan keskipelaajista Byron Ferguson kokosi 5/+1 ja Markus Väisänen 4/+2. Molemmat ottivat kaksi torjuntaa. Passari Ville Juntura pelasi puolestaan mainion pelin ja ruokki etenkin Joni Mikkosta taitavasti. Libero Mikko Sairasen vastaanotto oli 50 prosentin kunnossa.

Saimaa voitti torjunnat 11-5, ässät 5-3, vastaanottoprosentit 58-48 ja hyökkäysprosentin niin ikään 58-48. Syöttövirheitä isännät tekivät puolestaan enemmän (15-6). Paremmasta ei kuitenkaan ollut epäselvyyttä pyhäinpäivän ottelussa.

 

LähiTapiolan pisteet:

3. Joni Mikkonen, Saimaa

2. Paul Sanderson, Saimaa

1. Antti Sairanen, Sampo

 

Valmentajien kommentteja

Lehdistön tentissä olivat tuttuun tapaan molempien joukkueiden päävalmentajat. Saimaa Volleyn huikeaan liitoon piiskannut keskipelaajalegenda Guntis Atars kommentoi ottelua seuraavasti:

- Varsinkin Sampoa vastaan voisi melkein sanoa, että historiallinen voitto. Valmistauduimme koko viikon ja kaikki olivat valmiina pelaamaan fyysisesti ja taktisesti. Ensimmäiseen erään Sampo taisi tulla suoraan bussista, mutta silti taktiikkamme toimi. Kolmannessa erässä Sampo vaihtoi kuusikkoa ja keskittymisemme herpaantui. Joni Mikkonen pelasi erinomaisen pelin ja myös Ville Juntura pelasi hyvän ja järkevän pelin. Lentopallossa yksi jätkä ei voi voittaa peliä, siihen tarvitaan koko joukkue ja tänään se onnistui.

Sammon Jukka Tuovisen kommentteja:

- Meidän valmiustilamme ei ollut sitä, mitä pitäisi ottelun alussa olla. Aggressiivisuus puuttui. Ensimmäisen erän hyökkäysongelmat jatkuivat toisessa erässä ja pelaaminen puuroutui. Hakkuripelissä hävisimme selvästi. Ehdottomasti parempi joukkue voitti tänään, mutta huomenna tämä joukkue ei tule kentälle samanlaisilla ilmeillä.

 

 

Sammon seuraava ottelu on siis jo tänään sunnuntaina, kun Siilinjärvellä Ahmon koululla vastaan asettuu Raision Loimu. Oranssipaidat kävivät hakemassa niukan 2-3 -vierasvoiton Liiga-Riennosta eilen. Tämä oli Loimulle jo peräti neljäs viiden erän ottelu tälle kaudelle, mutta vasta ensimmäinen viisieräisen voitto. Joensuussa Loimun tehokkaimpina häärivät yleispelaaja Joni Savimäki (17/+3) sekä hakkuri Ossi Rumpunen (15/+6). Myös keskipelaaja Kimmo Kutinlahti (10/+9) onnistui hyvin. Joukkue oli tasainen, koska peräti seitsemän pelaajaa ylsi tehotilastossa plussalle! Loimu sai myös ikäviä uutisia lauantaina, kun yleispelaaja Jordan DuFault loukkaantui telottuaan nilkkansa verkolla. Verneri Vetriö kuitenkin paikkasi häntä mallikkaasti. Vielä on epävarmaa, pystyykö DuFault pelaamaan sunnuntain ottelussa Sampoa vastaan.

Susikäsi