« Toukokuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Sisuuntunut Sampo takaisin voittojen tielle

04.11.2012 21:30

Otteluraportti

Pielaveden Sampo kohtasi sunnuntaina Siilinjärvellä Raision Loimun. En tiedä oliko kyseessä kotiottelu, koska Sampo matkasi Siilinjärvelle Savonlinnasta ja Loimu tuli sinne puolestaan Joensuusta. Kaiken lisäksi Siilinjärven Ahmon koulu ei ole Sammolle se varsinainen kotisali. Joka tapauksessa Sammon hyvä kotivire sai kuitenkin jatkoa, kun se niittasi laajalla rintamalla Loimun kumoon puhtaasti 3-0 (25-23, 25-13, 25-22). Valmentaja Jukka Tuovisen lupaus täysin uudesta ilmeestä piti siis hyvin paikkaansa.

Sammon avaus oli sama, millä lauantain Saimaa-ottelu oli lopetettu: passari Toni Mäkitupa, hakkuri Luis Salgado, yleispelaajat Pekka Seppänen & Andrey Ankudovich ja keskimiehet Tatu Säisä & Tommi Siirilä. Liberoina pelasivat tuttuun tapaan Timo Tolvanen ja Antti Sairanen. Vierailija Loimun passarina avasi Simo-Pekka Olli, hakkurina Dean Bittner, yleispelaajina Joni Savimäki & Ossi Rumpunen ja keskipelaajina Dan McDonnell sekä Kimmo Kutinlahti. Liberona oli vastaanottotilaston kärkimies Juho Rajala. Loukkaantumisen vuoksi sivussa Loimulta olivat mm. selkävaivainen keskimies Henri Tuomi ja edellispäivänä Joensuussa nilkkansa kolhinut yleispelaaja Jordan DuFault.

Ensimmäinen erä alkoi Sammon lievällä hallinnalla, mutta Loimu sinnitteli koko ajan muutaman pisteen päässä. Kotijoukkue kuitenkin piti Salgadon, Ankudovichin ja Siirilän johdolla otteen itsellään. Erä lopulta Pielavedelle lukemin 25-23. Sammon joukkueesta näki, että valmentaja Tuovinen oli lukenut melkoisia madonlukuja edellispäivän Saimaa-tappion jälkeen. Joukkue oli mukana kovalla asenteella ja se siivitti Sammon erävoittoon. Loimu myös sortui joihinkin helppoihin virheisiin erän aikana.

Toisessa erässä Loimun peli romahti, ja Sampo jatkoi kovaa höykytystään. Loimun vastaanotto oli tuuliajolla, ja sen ansiosta myös koko muu peli. Juho Rajala otti lisäksi vielä keltaisen kortin suunsoitosta. Sampo sen sijaan tykitti pisteitä laajalla rintamalla, ja erä tuli murskaavasti isännille luvuin 25-13. Loimun valmentaja Vesa Kujanpään vaihtorulettikaan ei auttanut, kun yläsavolaiset marssivat raisiolaisten yli.

Kolmanteen erään Loimu sai ryhdistäydyttyä, ja peli palasi taas tasaisemmaksi. Loimu jopa johti erän alussa, mutta piakkoin Sampo taas hivuttautui pienelle etumatkalle ja alkoi hallita erää. Sammon ratkaisijoiden rintama oli leveämpi, ja tämä oli pitkälti se tekijä mikä sai ottelun päättymään jo kolmannessa erässä. Sampo rutisti taululle lukemat 25-22 ja koko ottelun siis puhtaasti 3-0! Sampo nousi voittonsa myötä sarjataulukossa takaisin viidenneksi, kahden pinnan päähän kolmannesta sijasta.

 

Tilastoja

Sammon hakkuri Luis Salgado palasi sunnuntaina omalle tasolleen. Allu pommitti 18/+12, nappasi kolme torjuntaa ja hyökkäsi 52 prosentin teholla ilman ainuttakaan suoraa virhettä. Toinen suuri onnistuja oli keskipelaaja Tommi Siirilä, joka pelasi virheettömän ottelun (11/+11). Tommi hyökkäsi kuusi pateria kenttään, nappasi kolme torjuntaa ja syötti kaksi ässää. Mainio suoritus! Kollega Tatu Säisä (3/0) jäi tällä kertaa kakkosmiehen roolin. Tatun parasta antia olivat kuitenkin ilkeät leijasyötöt. Yleispelaajista Andrey Ankudovich oli jälleen paras, nakuttaen 16/+9. Gudan saalis oli yksi ässä, kaksi torjuntaa ja 57 prosentin hyökkäys plus 56 prosentin vastaanotto. Pekka Seppänen (7/+2) ja Ilari Sivonen (3/+3) tukivat hyvin. Molempien vastaanotto oli tänään rautaa, ja hyökkäyskin kulki mukavasti. Libero Timo Tolvanen oli kuin uudestisyntynyt, hän vastaanotti timanttisella 88 prosentin tarkkuudella ja haki pahoja palloja peliin. Antti Sairanen hoiti pelkästään puolustustehtäviä. Passari Toni Mäkitupa pelasi koko ottelun, ja Aki Riihimäki sai katsella peliä jumppanurkasta.

Vierailija Loimun ykköspistemies oli yleispelaajana esiintynyt Ossi Rumpunen (14/+10). Ossi hyökkäsi 63 prosentin teholla ja otti kaksi torjuntaa. Vastaanottokin oli 60 prosentin kuosissa, joten hyvin Ossi paikkasi loukkaantunutta Jordan DuFaultia. Hyökkäyksessä hän ei tehnyt yhtään suoraa virhettä. Toinen yleispelaaja Joni Savimäki (2/-3) oli vaisu. Ainoastaan vastaanotto oli hänellä kunnossa (61 prosenttia). Hyökkäysteho oli vaivaiset 20 prosenttia. Hakkuri Dean Bittner (12/+3) jäi vaatimattomiin 36 prosentin hyökkäystehoihin, mutta nappasi kuitenkin kolme torjuntaa. Keskellä Dan McDonnell (6/+3) ja Kimmo Kutinlahti (6/+4) pelasivat ihan kelpo pelin ja syöttivät mainiosti. McDonnell ei kuitenkaan saanut ainuttakaan torjuntaa, Kutinlahti kaksi. Passari Simo-Pekka Ollin saalis oli 4/+3. Libero Juho Rajala nosti ainoastaan 44 prosentin varmuudella, joten paras päivä ei miehellä todellakaan ollut.

Sampo hävisi torjunnat 8-9, mutta voitti ässäsyötöt 4-2. Syöttövirheitä Loimu teki seitsemän ja Sampo kuusi. Vastaanotto Sammolla oli komea 70 prosenttia ja Loimulla 59. Hyökkäyksessä Sammon tehot olivat 56 prosenttia ja Loimun 45.

 

LähiTapiolan pisteet:

3. Luis Salgado, Sampo

2. Tommi Siirilä, Sampo

1. Dean Bittner, Loimu

 

Lehdistötilaisuus

Median tentissä olivat molempien joukkueiden päävalmentajat.

Loimun Vesa Kujanpää:

- Ensimmäisessä erässä teimme muutaman alokasmaisen virheen, joita ei liigatasolla voi yksinkertaisesti tehdä. Toisessa erässä vastaanotto meni sekaisin ja erä selvästi Sammolle. Sammon kenttäpuolustus on parhaillaan aukoton.

Sammon Jukka Tuovinen:

- Voiton siemenet kylvettiin eilisessä ottelussa ja sen jälkeen. Pisteet lämmittävät. Tänään joukkue halusi taas taistella ja pelata. Kova tahtotila näkyi erityisesti puolustuspalloissa.

 

 

Sammon seuraava ottelu on jälleen kerran kotona, kun Liiga-Riento Joensuusta saapuu Pielavedelle lauantaina 10. marraskuuta. Ottelu alkaa klo17. Silloin taas tervetuloa kannustamaan Sampoa kotivoittoon :) mielenkiintoista on nähdä, kuinka Riennon uusi venezuelalaispassari on tuonut maustetta pohjoiskarjalaisten peliin.

Susikäsi