« Toukokuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Sammolla onnistuneet lauantai-illan riennot

10.11.2012 21:15

Otteluraportti

Pielaveden Sampo sai lauantaina 10. marraskuuta vieraakseen joensuulaisen Liiga-Riennon. Moni odotti suhteellisen vaivatonta iltapuhdetta, joskin Riennon uuden passarin tiedettiin piristäneen vierailijoiden peliä. Näin kävi myös Pielavedellä, kun Riento taisteli kovana kotijoukkueena tunnettua Sampoa vastaan ja sai saaliikseen yhden erävoiton. Pielavetiset kuitenkin rutistivat ottelun ja kolme pistettä kotiin lukemin 3-1 (25-17, 25-22, 21-25, 25-20). Yleisöä oli paikalla 333.

Sammon avaukseen marssivat passari Toni Mäkitupa, entistä seuraansa vastaan irti päästetty hakkuri Timo Leikas, yleispelaajat Pekka Seppänen ja Andrey Ankudovich, keskimiehet Tommi Siirilä & Mikko Väliaho ja liberoiksi Timo Tolvanen sekä Antti Sairanen. Riennon avauksessa olivat uusi venezuelalaispassari Carlos Paez, virolaishakkuri Sander Steinberg, yleispelaajat Teemu Saarinen ja latvialainen Eriks Baiks, keskellä Markus Kaurto & Arttu Reijonen ja liberona vanha tuttu Igor Koksu.

Ensimmäiseen erään vierailija Riento tuli ryminällä, ja se siirtyi heti 1-4 -johtoon. Uusi passari Carlos Paez jakeli palloa tasaisesti kaikille iskijöille, jotka kiittivät luottamuksesta. Sampo ei kuitenkaan hätkähtänyt, vaan tasoitti pian 7-7:ään. Kirin käynnistivät Timo Leikas ja Andrey Ankudovich. Piakkoin myös Pekka Seppänen ja Tommi Siirilä alkoivat saada iskujaan kohdilleen, ja niinpä Sampo kiihdytti tekniselle peräti 14-9 -johdossa. Loppuerä mentiin Sammon komennossa, eikä Riennosta ollut enää kunnolla haastajaksi. Erä lopulta Pielavedelle koko joukkueen tasaisella esityksellä lukemin 25-17. Sammon johtotähtenä tuikki Timo Leikas, joka tulitti kymmenestä saamastaan passista peräti yhdeksän kenttään ja hajotti vielä syötöllään Riennon vastaanoton. Etenkin Riennon nuorella Teemu Saarisella oli aluksi vaikeuksia nostopuolella. Tommi Siirilä loisti puolestaan torjunnassa, ja Andrey Ankudovich pelasi varsin virheettömästi.

Toisen erän alussa nähtiin tasaista peliä. Pinnoja taottiin vuorotellen, eikä yhtä pistettä suurempaa eroa tahtonut syntyä millään. Tekniselle mentäessä Sampo johti 14-13. Peli oli pääasiassa hakkureiden ja yleispelaajien taistoa. Erityisesti hakkurit pelasivat vahvasti. Riento sai toisen erän alkupuoliskolla ensimmäisen torjuntansa, kun Teemu Saarinen napautti Mikasan Andrey Ankudovichin varpaille. Teknisen jälkeen Sampo sitten hieman nykäisi, ja Riento alkoi jälleen alistua. Lopulta erälukemat valotaululla loistivat 25-22. Sampo pelasi vahvasti koko joukkueena, kun taas Riento oli liikaa Sander Steinbergin ja Teemu Saarisen varassa. Esimerkiksi Eriks Baiks oli hyvin vaisu.

Kolmas erä alkoi Riennon komennossa, se johti pisteellä tai parilla. Eriks Baiks osoitti piristymisen merkkejä, ja tämä toi Riennon peliin yhden vaihteen lisää. Sampo kuitenkin pysyi iskuetäisyydellä Timo Leikkaan johdolla. Teknisellä Riento johti 12-14. Sen jälkeen Sampo yritti tulla rinnalle, mutta Riento pysyi sitkeästi johdossa. Joensuulaisryhmä sai piakkoin lisää puhtia otteisiinsa, ja se siirtyi jo neljän pisteen karkumatkalle (18-22). Lopulta erä matkasi Pohjois-Karjalaan lukemin 21-25. Riento teki sen, mihin moni ei ottelun alussa uskonut, eli otti erävoiton Pielaveden pyhätöstä. Joukkueen laitapelaajakolmikko Saarinen-Baiks-Steinberg oli kovassa iskussa, ja nyt Riento sai myös useamman torjunnan aikaiseksi. Sammon torjuntapeli puolestaan hyytyi. Jukka Tuovinen kokeili muutamaa vaihtoakin, mutta nämä eivät auttaneet.

Neljännen erän Sampo avasi sisuuntuneena. Se otti heti johtopaikan 2-3 pisteen turvin, ja kaasutti teknisellekin mukavassa 14-10 -johdossa. Riento kyllä taisteli urhoollisesti, mutta ei mahtanut paremmalleen mitään. Sammon leveämpi ratkaisijoiden rintama, parantunut torjuntapeli ja erityisesti huipputikissä ollut Timo Leikas ratkaisivat pelin kotijoukkueelle. Erä Pielavedelle 25-20 ja koko ottelu siis 3-1.

 

Tilastoja

Sammon ykköstykistä ei ollut tänään epäselvyyttä: Timo Leikas pommitti huimat tehot 29/+18. Hän sai 38 passia, joista takoi 27 kenttään. Hyökkäysprosentti oli siis todella kova 71! Timo syötti myös kaksi ässää ja moukaroi muitakin pahoja hypäreitä. Yleispelaajakaksikko Pekka Seppänen (14/+7) ja Andrey Ankudovich (14/+6) oli myös hyvällä pelipäällä. Molemmat vastaanottivat yli 60 prosentin varmuudella ja hyökkäsivät puolet saamistaan passeista pisteeksi. Torjuntoja kaksikko otti yhteensä kolme. Keskellä Tommi Siirilä (13/+11) jatkoi vahvaa syysvirettään. Tommi nappasi neljä torjuntaa ja syötti yhden ässän. Yhdeksästä passista hän päätti kahdeksan onnistuneesti. Mikko Väliaho (6/+3, kolme torjuntaa) oli niin ikään vahva. Passari Toni Mäkitupa (4/+3) pelasi myös hienon pelin, nappaamalla mm. kolme torjuntaa. Libero Timo Tolvasen vastaanoton tarkkuus oli 67 prosenttia. Sampo ei juuri vaihtoja tänään tehnyt, Jukka Tuovinen pyöritti ainoastaan passari-hakkuri -vaihtoa jokusen kerran.

Riennon tehokkain oli jälleen virolaishakkuri Sander Steinberg (18/+12). ”Santeri” kokosi kaikki pisteensä hyökkäämällä, prosentin ollessa 49. Nuori yleispelaaja Teemu Saarinen pelasi liigauransa tähän asti parhaan ottelun: saldo 16/+14, mukana kaksi ässää, kaksi torjuntaa ja 71 prosentin hyökkäysteho. Myös vastaanotto sujui 55 prosentin arvoisesti. Eriks Baiks (13/+6, kaksi torjuntaa) oli heikko kaksi ensimmäistä erää, mutta sitten alkoi hänenkin peli sujua. Vastaanotossa hän oli Teemu Saarisen tasoa. Keskimiehistä Markus Kaurto (4/+1) onnistui Arttu Reijosta (2/-3) paremmin. Libero Igor Koksu nosti ykköset ylös 54-prosenttisesti. Passari Carlos Paez (5/+1) pelasi kelpo pelin nakuttamalla kaksi ässää ja ottamalla yhden torjunnan. Hän on selvästi tuonut uutta eloa Riennon peliin, ja mielenkiintoista onkin nähdä millaiseen iskuun Riento vielä talven kuluessa vertyy.

Sampo voitti torjunnat 13-6, ässät menivät tasan 4-4 ja syöttövirheet 10-7. Sampo voitti vastaanoton prosentit 67-55 ja hyökkäyksen 60-49. Sampo sai myös hieman enemmän puolustuksia aikaiseksi ja päätti niiden jälkeisiä palloja paremmin kuin Riento. Paremmasta ei siis ollut loppujen lopuksi suurtakaan epäselvyyttä.

 

LähiTapiolan pisteet:

3. Timo Leikas, Sampo

2. Tommi Siirilä, Sampo

1. Carlos Paez, Riento

 

Lehdistötilaisuus

Median tentattavaksi saapuivat joukkueiden valmentajat Jukka Tuovinen Sammosta ja Kari Rissanen Riennosta. ”Kapa” kommentoi ottelua seuraavasti:

- Alussa jäätiin Sammon syötön alle. Kolmannessa erässä se syöttö kuitenkin pehmeni, ja pääsimme peliin kiinni. Neljännessä erässä meidän syötöt menivät liikaa sampolaisia kohti. Nuoret pelaajamme tarvitsevat tällaisia kovia eriä. Heillä tapahtuu myös nopeaa kehitystä. Olen tyytyväinen Teemu Saarisen peliin tänään.

Sammon Jukka Tuovinen:

- Se oli vahvaa hyökkäyspeliä meiltä. Kolmannessa erässä torjunta ei toiminut kunnolla ja neljänteen erään terävyys sitten taas löytyi. Timo Leikkaalta ja Tommi Siirilältä hyvää peliä. Tänään meillä ei ollut heikkoa kohtaa. Hyvä peli.

 

 

Sammon seuraava ottelu on maanantaina 19. marraskuuta, kun joukkue matkustaa Muurameen Lentopallon vieraaksi. Ottelu on myös Urho TV:n televisioima. Seuraava kotiottelu on puolestaan lauantaina 24. marraskuuta, kun huikean alkukauden pelannut Kokkolan Tiikerit saapuu ärjymään Savonmaalle tähtihakkurinsa Urpo Sivulan johdolla. Ottelu pelataan Iisalmessa Kankaan liikuntahallissa klo17 alkaen. Silloin taas kättä yhteen ja ääntä ilmoille Sammon puolesta :)

Susikäsi