« Huhtikuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Sammolle kauden ensimmäinen vierasvoitto

19.11.2012 23:15

Otteluraportti

Pielaveden Sampo jatkoi lentopallon Mestaruusliigan ottelujaan maanantaina 19. marraskuuta UrhoTV:n ottelussa Muuramen Lentopallon vieraana. Sampo ei ollut vielä ottanut ennen maanantaita ainoatakaan vieraspistettä koko kaudella, mutta nyt se nappasi täyden kolmen pisteen potin komealla 0-3 (22-25, 20-25, 18-25) -voitolla. Sammon tehokkaimpina häärivät edellisottelun tapaan Timo Leikas ja Andrey Ankudovich. Myös muu joukkue pelasi vahvasti, sillä kukaan ei painunut tehotilastossa pakkasen puolelle.

Sammon avaus oli seuraava: passari Toni Mäkitupa, hakkuri Timo Leikas, yleispelaajat Pekka Seppänen ja Andrey Ankudovich, keskitorjujat Tommi Siirilä & Tatu Säisä ja liberoina tuttuun tapaan Timo Tolvanen vastaanotossa sekä Antti Sairanen puolustuksessa. Jukka Tuovinen ei siis ollut lähtenyt vaihtamaan viime aikojen voittavaa kokoonpanoa. Muuramen avausmiehet olivat passari Petri Myllymäki, kaksimetrinen brassihakkuri Victor Isoton, yleispelaajat Caio Maluf Brasiliasta ja Hurrikaani-Loimaasta lainalla oleva Henry Kartano, sekä keskimiehinä Tuomo Ikonen ja brassi Mario dos Santos. Liberona nähtiin kokenut Pasi Tiermas.

Ensimmäinen erä alkoi Sammon hallitessa. Se karkasi heti parin kolmen pisteen johtoon Timo Leikkaan johdolla. Muurame pysyi kuitenkin iskuetäisyydellä brassihakkurinsa Victor Isotonin ansiosta. Hyvää tukea antoi yleispelaaja ja maanmies Caio Maluf. Lopulta MuurLe tulikin sitten jo tasoihin, ja alkoi piinaava pinnojen takominen vuorotellen. Erän lopussa Sammolta kuitenkin löytyi ratkaiseva vaihde, jonka ansiosta se tulitti erän itselleen lukemin 22-25. Avauserä oli pitkälti hakkureiden juhlaa: Sammon Leikas teki 6/+6 ja MuurLen Isoton peräti 9/+8. Myös yleispelaajakaksikot takoivat varsin hyvin pisteitä. Molempien joukkueiden vastaanotto oli todella vaatimatonta, joten niinpä passarit joutuivat pelaamaan paljon laitojen kautta.

Toinen erä alkoi ensimmäisen tapaan tasaisena, mutta tällä kertaa MuurLen hienoisella hallinnalla. Tekniselle mentiin isäntien johtaessa 14-13. Palloa tapettiin edelleen pitkälti laidoista, koska vastaanotto oli molemmilla melko köykäistä. Tosin Muuramen brassikeskari Mario dos Santos osoitti jo pieniä heräämisen merkkejä, ja samoin teki Sammon Tommi Siirilä. Teknisen jälkeen alkoi sitten Sammon nousu, ja se kiihdytti 2-3 pisteen johtoon. Jukka Tuovisen jo ensimmäisessä erässä hyväksi ratkaisuksi koettu passari-hakkuri -vaihto tuotti jälleen mukavaa tulosta. Mäkituvan ja Leikkaan tilalle otettiin hetkeksi Aki Riihimäki ja Luis Salgado, ja he saivat aikaiseksi monta tärkeää pistettä. Lopulta Sampo rutisti erän itselleen lukemin 20-25, ja varmisti samalla kauden ensimmäisen vieraspisteensä!

Kolmanteen erään joukkueet marssivat edelleen tasatahtia. Pinnoja taottiin vuorotellen ja suurta eroa ei tahtonut syntyä millään. Hieman ennen teknistä aikalisää MuurLe lopulta nykäisi ja kiihdytti johtoon 14-12. Sampo kuitenkin iski heti takaisin ja erän loppua kohti hivuttautui kahden edelliserän tapaan johtoasemaan, josta ei enää luopunut. Lopulta erä tuli Sammolle tylyin lukemin 18-25! Muurame siis romahti melko pahasti teknisen aikalisän jälkeen.

 

Tilastoja

Sammon tehokkain Muuramessa oli hakkuri Timo Leikas (15/+11). Timo hyökkäsi komealla 65 prosentin teholla ja nappasi yhden torjunnan sekä syötti yhden ässän. Toinen tehomies oli yleispelaaja Andrey Ankudovich (13/+5). Hänellä oli ongelmia vastaanotossa (32 %), mutta hyökkäyksessä syntyi ihan hyvää jälkeä (54 %). Toinen yleispelaaja Pekka Seppänen (9/+4) täytti tänään ruutunsa. Keskimiehistä Tommi Siirilä (8/+6) jatkoi vahvaa menoaan nappaamalla neljä torjuntaa ja syöttämällä kaksi ässää. Toinen keskari Tatu Säisä (6/+5) oli mainio patereiden päättäjä (71 %:n hyökkäysteho). Passari Toni Mäkitupa (1/0) pelasi jälleen hyvän ottelun, mutta toisaalta Aki Riihimäki ja Luis Salgado (6/+5) hoitelivat oman osuutensa hienosti aina, kun valmentaja Jukka Tuovinen teki jo melko tutuksi tulleen passari-hakkuri -vaihtonsa. Libero Timo Tolvasen vastaanotto oli timanttisen kovassa kuosissa (89 %).

MuurLen paras pistemies oli brassihakkuri Victor Isoton (16/+10). Hänen hyökkäystehonsa jäi kuitenkin 47 prosenttiin. Yleispelaaja Caio Maluf (11/+3) tuki häntä kohtalaisesti. Lainamies Henry Kartano (8/+4) oli vaikeuksissa vastaanotossa (33 %), mutta hyökkäyksessä hänellä kulki hieman paremmin (47 %). Keskellä Mario dos Santos (8/+4) onnistui selvästi paremmin kuin Tuomo Ikonen (1/-3). Libero Pasi Tiermaksen vastaanoton tarkkuus oli vain 44 prosenttia.

Sampo voitti ottelussa vastaanoton prosentein 48-51 ja hyökkäyksen 44-58. Torjunnat Sampo vei 3-8 ja ässät menivät tasan 4-4. Samoin tapahtui syöttövirheille (7-7). Yksi ratkaisu maanantaina oli myös Sammon parempi tappoteho puolustusten jälkeisissä jatkopalloissa.

LähiTapiolan pisteet:

3. Timo Leikas, Sampo

2. Tatu Säisä, Sampo

1. Victor Isoton, MuurLe

 

Valmentajien kommentteja

Sammon Jukka Tuovinen:

- Aika vaikeaa oli varsinkin vastaanotossa tänään. Toisaalta pelasimme melko hyvää hyökkäyspeliä, vaikka vastaanotto oli vaisua. Laidasta löytyi tehoja. Kolmanteen erään vastaanotto onneksi parantui. Torjuntapisteissä oli selkeä ero meidän hyväksi ja Tommi Siirilällä oli siinä iso rooli. Myös materiaalin laajuus (tuplavaihdot) auttoivat meitä tänään kovasti.

MuurLen Juhana Autio:

- Sama tunnelma pelin jälkeen kuin aiemminkin: periaatteessa hyvä peli, mutta lopussa ote karkasi, eikä mitään jäänyt käteen. Täysi liekki uupuu joukkueen pelistä. Passari Kasper Vuorinen on treenannut viikon ja tervehtymään päin, oli jo tänään kentälläkin lyhyesti.

 

 

Sammon seuraava ottelu on kotona, kun alkukauden todellinen komeettajoukkue Kokkolan Tiikerit saapuu ärjymään Ylä-Savoon ex-sampolaisen Urpo Sivulan johdolla. Ottelu pelataan poikkeuksellisesti Iisalmessa Kankaan liikuntahallilla, osoitteessa Untamonkatu 7. Ottelupäivä on lauantai 24. marraskuuta ja pelin alkamisaika klo17. Silloin taas tupa täyteen ja kättä yhteen Sammon puolesta :)

Susikäsi