« Huhtikuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Tiikerit ja Urpo Sivula ärjymään Ylä-Savoon

22.11.2012 22:00

 

Sampo iskee Iisalmessa!

Pielaveden Sammon ottelut lentopallon Mestaruusliigassa jatkuvat lauantaina 24. marraskuuta, kun Kokkolan Tiikerit saapuu Ylä-Savoon tähtihakkurinsa ja väriläiskänsä Urpo ”Upi” Sivulan johdolla. Tiikerilauma on ollut alkukauden suorastaan vallattoman hyvässä vireessä, ja raadellut vastustajansa toisensa perään riekaleiksi, vaikka Urpo Sivulan lupaus 30 pisteestä per peli ei olekaan aivan pitänyt paikkaansa. Muun muassa Sampo joutui toteamaan lokakuussa Kokkolassa Tiikerit paremmakseen erin 3-1. Ottelu oli Tiikereille kauden avaus ja Sammollekin vasta toinen peli. Nyt sitten pelataan Sammon kotikentällä, joten pielavetisillä on mahdollisuus revanssiin. Pelipaikka on kuitenkin täysin uusi, kun Sampo jalkautuu Iisalmeen Kankaan liikuntahallille. Onneksi kotijoukkue on kuitenkin ehtinyt treenata hallissa hyvin. Ottelu alkaa lauantaina klo17!


Illan vastustaja: Kokkolan Tiikerit

Tiikereiden ryhmä on terävä kuin sapelihammas. Joukkueen ylivoimainen johtotähti on ex-sampolainen ja maajoukkueen luottohakkureihin kuuluva Urpo Sivula, joka palasi kesällä Saksasta takaisin Suomeen. Upi voitti viime keväänä mm. Bundesliigan mestaruuden Berliinin riveissä. Kakkoshakkurina nähdään nuori Robin Stenman. Passarina Tiikereissä esiintyy puolestaan nuorten maajoukkueen juonikas Mauri Kurppa, avustajanaan slovakialainen Juraj Tomasik. Yleispelaajaosastolta löytyy amerikkalaista osaamista, kun John Klanac nostaa ja takoo Mikasaa. Häntä avustaa niin ikään Saksasta paluun Suomeen tehnyt Tomi Rumpunen. Muita yleispelaajia ovat 18-vuotias Ville-Erik Tarkiainen ja kokenut sotaratsu Mikko Keskisipilä.

Tiikereiden keskiosasto on myös tasokas. Viime vuosien luottopelaajalla Antti Kaattarilla on nyt apunaan kaksimetrinen amerikkalainen Joe Klein sekä Antti Leppälä. Tiikereiden liberona nähdään Suonenjoelta lähtöisin oleva vaalea viikinki nimeltä Lauri Kerminen. Lauri on ollut tällä kaudella sellaisessa vireessä, että ylimääräistä tilaa on hyvin niukalti tarjolla keltamustien kentässä. 19-vuotias pelimies on paitsi nuorten maajoukkuetähti, niin myös parhaillaan yksi Mestaruusliigan selkeästi parhaista liberoista. Moni onkin sanonut, että Jesse Mäntylä saa olla varuillaan, ettei menetä ykkösmiehen asemaansa miesten maajoukkueessa. Mielenkiintoista Laurissa on myös se, että hän on pelannut aikoinaan Sammon C-junioreissa.

Tiikereiden valmentaja on todellinen sensaatio ja aivan oma lukunsa. Vasta 25-vuotias Tommi Tiilikainen on monien mielestä tämän vuoden liigatulokas. Hän on pääsarjatason kaikkien aikojen nuorin päävalmentaja, ja saanut keskipohjanmaalaisryhmän huimaan liitoon. Tiilikainen tunnetaan myös siitä, että hän eläytyy kentän laidalla varsin voimakkaasti pelitapahtumiin. Tiilikainen oli aikoinaan lupaava pelaaja, joka kuului nuorten maajoukkueryhmään ja pääsi myös aikuisten maajoukkuerinkiin vuonna 2006 yhdessä vanhan kaverinsa Urpo Sivulan kanssa. Tämän jälkeen loukkaantumiset lopettivat kuitenkin Tiilikaisen uran hyvin varhaisessa vaiheessa, ja niinpä hän alkoi keskittyä valmentamiseen. Se on todella kannattanut. Tiikereiden ohella hän toimii nykyään mm. nuorten maajoukkueen kakkosvalmentajana.

 

Valhe, emävalhe, tilasto?

Urpo Sivula uhosi kauden alla perivaatimattomaan pohojalaaseen tapaansa, että hän mättäisi joka pelissä 30 pistettä. Aivan näin ei ole käynyt, mutta kyllä 19,9 pisteenkin ottelukohtainen keskiarvo herättää kunnioitusta. Se on Mestaruusliigan toiseksi paras lukema tällä hetkellä. Upia edellä on ainoastaan Saimaa Volleyn teholinko Joni Mikkonen (21,3 pistettä per peli). Myös Tiikereiden yleispelaaja John Klanac on ollut tehokkaana: hän on tehnyt 14,4 pinnaa per ottelu ja komeilee liigan pistekeskiarvotilastoissa sijalla 11. Sammon parhaita ovat olleet hakkuri Luis ”Allu” Salgado (15,5 pistettä, sija 8) sekä yleispelaaja Andrei ”Kuda” Ankudovich (14,1 pistettä, sija 14).

Tiikereiden paras torjuja on ollut tähän mennessä jenkkipeluri Joe Klein. Hän on liigan torjuntatilastossa hienosti kuudes 33 torjunnallaan. Sammon paras mies tässä tilastossa on mainiossa vireessä oleva keskitorjuja Tommi Siirilä, joka on napannut 31 kertaa vastustajan kiinni. Tällä irtoaa tilaston yhdeksäs sija.

Ässäsyötöissä Tiikereiden ykkönen on vähemmän yllättäen Urpo Sivula. Hän on tykittänyt jo 14 ässää tällä kaudella, ja on ko. hommassa koko liigan seitsemänneksi paras. Seurakaveri John Klanac on kymmenes 12 ässällään. Sammon paras syöttäjä on ollut puolestaan väkivahva venäläispelaaja Andrei Ankudovich, jolla on Sivulan tapaan 14 ässää. Tommi Siirilän saalis on 12 ässää. Tehotilastossa joukkueiden parhaat ovat Sammolta Luis Salgado (koko liigan neljänneksi paras) sekä Tiikereiltä John Klanac (kahdeksanneksi paras).

Vastaanotossa joukkueiden liberot ovat tasavahvoja. Tiikereiden Lauri Kerminen on koko liigan neljänneksi paras hihamies prosentilla 64,7. Sammon Timo Tolvasen lukema on puolestaan 66,1 prosenttia. Hän on tilaston kolmas. Myös Sammon yleispelaaja Pekka Seppänen on onnistunut vastaanotossa (63 prosenttia). LähiTapiolan pistekilpailussa joukkueiden hakkurit Salgado ja Sivula ovat odotetusti olleet parhaat.

Sammon vastaanotto on ollut alkukaudesta hieman parempaa kuin Tiikereiden, mikä johtuu pitkälti yleispelaajien hieman paremmasta hihasta. Tämä voi olla yksi ratkaisu lauantaina. Hyökkäystehossa joukkueet ovat melko tasavahvoja, pitkälti Urpo Sivulan ansiosta. Hän on pystynyt päättämään hyökkäyksiä vaikka vastaanotto ei olisikaan ollut aivan timanttia. Sammon syöttö on puolestaan ollut yksi liigan parhaista tähän mennessä, ja Tiikerit elää pitkälti Urpo Sivulan ja John Klanacin varassa tällä osa-alueella (tai ainakin tähän asti on elänyt). Torjunnoissa joukkueet ovat olleet todella tasaisia pitkin kautta. Liberopelissä on myös eroa: Sammolla yleensä Timo Tolvanen vastaanottaa ja Antti Sairanen puolustaa, Tiikereillä Lauri Kerminen hoitaa kaiken mahdollisen ja vähän ylikin.

 

Kannattaa tulla paikalle!

Lauantaina nähdään siis todellinen huippumatsi, jota kannattaa tulla katsomaan kauempaakin! Kokkolasta yritetään myös järjestää fanibussia Iisalmeen, joten katsomoonkin saatetaan saada mukavaa kilpailua aikaiseksi. Ennen ottelua on myös klo13 kokous Kankaan liikuntahallilla, jossa keskustellaan ja hyvin todennäköisesti myös päätetään juniorilentopalloilun uudelleenkäynnistämisestä Iisalmessa vuosien tauon jälkeen. Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki vähänkään asiasta kiinnostuneet! Kannattaa myös muistaa Iisalmen joulunavaus torilla klo15. Illan jännitysnäytelmä alkaa sitten klo17 ja pitkällä erätauolla Sammon juniorit esittelevät taitojaan. Huikea päivä on siis luvassa!

Silppuaako Sivula entisen seuransa palasiksi? Kiitääkö Kerminen kentällä kuin gepardi? Nähdäänkö Sammon passarina naiskatsojien suosikki Toni Mäkitupa vai viekas vanha velho Aki Riihimäki? Entä pelaako Tommi Siirilän kanssa keskellä kirvesmies Väliaho vai insinööri Säisä? Entä saammeko myös ihailla, kuinka painava on lupsakkaan ja lihaksikkaan Timo Leikkaan käsi hakkurin tontilla? Vai päästetäänkö Allu ”The Armoton” jälleen irti? Näihin kysymyksiin saadaan vastaus lauantaina!

 

Pielaveden Sampo – Kokkolan Tiikerit

Lentopallon Mestaruusliigan ottelu Iisalmessa, Kankaan liikuntahallilla (osoitteessa Untamonkatu 7) klo17 alkaen!

Susikäsi

 

PS: ottelun Facebook-tapahtuma löytyy täältä:

https://www.facebook.com/events/369295616498535/

Menossa mukana on myös Pielaveden ikioma ”ronssimies” Antti Ruuskanen! Tulukeehan kahtommaan ja ottakkee vaekka nuapurikkii mukkaan, lentopallo on hurjan haaskoo ja parasta paekan piällä :)