« Huhtikuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Onko Etta taas esteenä?

14.12.2012 16:30

Pielaveden Sampo palaa pitkästä aikaa kotiparketilleen Pielavedelle, kun lauantaina vastaan asettuu Lentopalloseura Etta Oulusta. Ottelu alkaa kello 17. Syyskauden alkuvaiheessa Etta voitti kotonaan Sammon erin 3-1, jolloin ratkaisuna toimi keskitorjuja Markku Huuskosen murhaava leijasyöttö. Sen edessä Sammon vastaanotto ja muukin pelisuunnitelma antautui täydellisesti. Nyt on kuitenkin revanssin aika tutussa Pielaveden pyhätössä.

Etta on ollut viime vuosina Sammolle viheliäinen vastustaja. Kovin montaa kertaa ei ole yläsavolaisyhdistelmä poistunut voittajana kentältä. Valmentajavelho ja liberolegenda Olli Kuoksan valmentamasta yhdistelmästä löytyy nytkin sen verran taitoa, että varuillaan Sampo saa olla. Kaiken lisäksi kun Oulussa on Sun Volleyn lopetettua enää vain yksi miesten liigatason lentisseura, voidaan tervakaupungissa keskittyä täysillä maakunnan ykkösjoukkueen rakentamiseen.

Ettan joukkueessa esiintyy pielavetisille eräs turhankin tuttu mies, pitkänhuiskea latvialaishakkuri Salvis ”Sale” Cielavs. Kakkoshakkurina palloja takoo puolestaan nuori Ville Sorvoja. Passariosastolla nähdään Juha Keihäskoski ja Mikko Kallioniemi. He ovat pelanneet kauden mittaan varsin tasaisesti, aivan kuten Sammon Aki Riihimäki ja Ettasta täksi kaudeksi Pielavedelle siirtynyt Toni Mäkitupa. Yleispelaajien johtotähti on optikko Anssi Hakala, ja taustatukea tarjoavat nuorten maajoukkuepelaaja Eelis Karinen sekä saksalainen vastaanottospesialisti Raphael Möllers.

Ettan keskiosastolta löytyy raamikas poliisisetä Juha Aho, joka on hoikistunut huimasti viime vuosista. ”Suikin” tehot ovatkin olleet alkukaudesta kohdallaan, ja hän kuuluu edelleen liigan keskipelaajaeliittiin. Myös toinen keskipelaaja Markku Huuskonen on pelimiehiä, ennen kaikkea syöttöruudussa. Joukkueen liberona nähdään Panu Pahtaja.

Meikäpojalla on ollut ilo nähdä Ettaa jo kertaalleen tällä kaudella livenä. Olin Oulussa marraskuun alussa katsomassa Etta-Hurrikaani -ottelua, jonka Etta hävisi 1-3. Ottelun pari ensimmäistä erää olivat Ettalta vahvaa ja monipuolista peliä, mutta sen jälkeen yksi joukkueen suurimmista vahvuuksista eli vastaanotto hajosi, ja sen myötä koko paketti. Eräs ongelma Ettalla vaikutti olevan materiaalin kapeus: toisin kuin Sampo, ei Etta pystynyt pyörittämään kovinkaan suurta vaihtorulettia, koska vaihtopenkillä ei suuremmin apuja ollut. Perusseitsikko on kyllä rautaa, mutta sitten on melkoinen hyppäys.

Myöskään Salvis ei vaikuttanut olevan nuoruuden päiviensä vireessä, ja parhaat tehot joukkueesta takoikin aina luotettava Anssi Hakala. Täytyy kyllä ihailla Anssin taitoa lyödä torjunnasta maisemaan. Joukkueen huonon vastaanoton takia vahvat keskipelaajat eivät päässeet juurikaan mellastamaan Hurrikaani-pelissä, joten Salviksen huonon päivän vuoksi Hakala jäi laidassa melko yksin, koska toisen yleispelaajan tontille ei löydetty pätevää kaveria koko ottelun aikana. Yksi mieleen painunut asia oli myös Ettan suht alhainen keskipituus. Etenkin passarikaksikolla (186-senttisellä Keihäskoskella ja 181-senttisellä Kallioniemellä) oli ongelmia torjunnassa. Toisaalta Juha Aho oli todella vahva verkolla. Kakkoshakkuri Ville Sorvoja ei ihmeitä esittänyt, vaikka onkin sen jälkeen jokusen kerran väläytellyt osaamistaan, muun muassa Joensuussa Rientoa vastaan. Raphael Möllers vastaanotti kyllä mainiosti, mutta aivan ”kudamaisiin” pommeihin ei mies verkolla kyennyt.

Neljäntenä sarjataulukossa majaileva Sammon joukkue lähtee Etta-otteluun voitto alla, kun Korson Veto kaatui viime sunnuntaina Vantaalla puhtaasti 0-3. Kuudentena oleva Etta sen sijaan hävisi viimeisimmän pelinsä, kun Loimu kaatoi oululaiset Raahessa erin 1-3.

 

Säkenöikö Sale vanhassa kotisalissaan? Pääseekö Toni Mäkitupa näpäyttämään viime kauden seuraansa? Viekö valmentajien taistossa voiton rauhallisuuden tyyssija Jukka Tuovinen vai tulisieluinen Olli Kuoksa? Muun muassa näihin kysymyksiin saadaan vastaus lauantaina!

 

Pielaveden Sampo – Lentopalloseura Etta

Lentopallon Mestaruusliigaa Pielaveden liikuntahallilla kello 17 alkaen.

Tervetuloa!

Susikäsi