« Toukokuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Voitto ja tappio Pirkanmaalta

31.12.2012 16:30

Pyynikin vuoristorata pysähtyi Pielaveden pysäkille

Sampo palasi joulutauolta vaihtelevissa tunnelmissa, kun vierasreissu Pirkanmaalle tuotti sekä voiton että tappion. Ensin kaatui lauantaina Tampereen Isku-Volley perinteikkäällä Pyynikillä 1-3 (29-27, 21-25, 24-26, 23-25). Sunnuntaina Sastamalan uudella Vexve Areenalla kotijoukkue VaLePa oli edelleen lyömätön takomalla Sammon lattiaan erin 3-0 (25-20, 25-23, 25-17). Ottelussa, joka toimi samalla myös Suomen cupin kenraaliharjoituksena, oli yleisöä peräti 896 katsojaa. Sampo jatkaa tulosten myötä Mestaruusliigassa neljäntenä.

Lauantain ottelu ei kovin kummoinen klassikko ollut. Molemmat joukkueet sortuivat lukuisiin virheisiin. Sampo teki ottelussa peräti 33 suoraa virhettä ja isännät pistivät vieläkin paremmaksi 34:lla virheellään. Syöttövirheitä Sampo teki 13 ja Isku peräti 17. Sammon onnistuja ottelussa oli keskimies Tommi Siirilä (12/+9). Hän nappasi muun muassa kuusi torjuntaa. Myös Aki Riihimäki (3/+3) pelasi kelpo pelin passarina ja Timo Tolvanen nosteli ykköset ylös 61 prosentin varmuudella. Muuten Sammon miehistö pääsi vain vaivoin plussan puolelle.

Timo Leikas (2/-1) avasi hakkurina lauantaina, mutta ensimmäisen erän esitys ei ihmeellinen ollut. Niinpä tilalle tuli Luis Salgado (15/+5), joka suoriutui hieman paremmin kolmessa seuraavassa erässä. Isku vei ensimmäisen erän ja johti jo toistakin alkuvaiheessa peräti 6-1, mutta sitten Sammon kone alkoi käynnistyä. Sampo pelasi erien loput aavistuksen Iskua varmemmin, ja nappasi arvokkaat kolme pistettä vieraskentältä mukaansa. Iskulta pahimmin Sampoa kuritti hakkuri Ville Louhela (23/+10) ja ex-sampolainen passari Matti Mustonenkin (5/+4) esiintyi hienosti kauden ensimmäisessä täydessä liigapelissään Steven Kehoen ulkomaille lähdön jälkeen. Tommi Roininen vastaanotti 75 prosentin arvoisesti.

 

Sammon valmentaja Jukka Tuovinen ei luonnollisesti kovin suuria voitontansseja Pyynikin parketilla ottelun jälkeen pitänyt.

- Pelaamisemme ei kestä päivänvaloa millään osa-alueella. Tehtiin niin paljon virheitä tänään, ja peli oli yhtä vuoristorataa. Onneksi kuitenkin saatiin kolme pistettä. Pelattiin erien loput sen verran hyvin. Syöttö ja torjunta olivat sen verran edes kuosissa.

- Noustiin hienosti takaa ohi kolmessa erässä. Toista erää oltiin tappiolla 6-1, kolmatta 23-22 ja neljättä peräti 11-4.

Iskun Kai Mattila oli äimistynyt omiensa esityksestä.

- Kun pääsimme niskan päälle, niin sen jälkeen tehtiin aina ihan junnutason virheitä, kokenut valmentaja manasi.

- Hävisimme tänään virheisiin. Toivoin, että Mustosen Matille olisimme pelanneet voiton. Matti suoriutui hyvin, vaikka pelaamattomuus toki näkyi. Ilahdutti kuitenkin, että Louhelan Ville otti vastuuta ja pääsimme hyökkäämään monipuolisemmin.

 

Vexve Areenan valloitus epäonnistui Sammoltakin

Sunnuntaina Sampo yritti suorittaa tehtävää, johon yksikään joukkue ei ole vielä tällä kaudella pystynyt: valloittamaan Sastamalan upouuden linnakkeen nimeltä Vexve Areena. Kenraali Tuovisen joukot eivät kuitenkaan tehtävässään onnistuneet, kun VaLePa takoi tauluun 3-muna (25-20, 25-23, 25-17) -lukemat Ansis Medenisin (16/+8), Olli Kunnarin (11/+9) ja Elviss Krastinsin (13/+11) johdolla. Elviss oli vahva myös vastaanotossa, kirjaten 69 prosentin lukemat. Ottelu oli molemmille joukkueille viimeinen peli ennen lauantaina 5. tammikuuta pelattavaa Suomen cupin finaalia.

Voitto oli VaLePalle jo seitsemäs perättäinen yhtä monesta kotiottelusta. Joukkueen eräsuhde kotihallissa on nyt murskaava 27-6. Se hallitsi ottelua Sampoakin vastaan alusta loppuun.

Sampo oli sunnuntaina liikaa Luis Salgadon (18/+6) ja Andrei Ankudovitshin (11/+3) varassa. VaLePan hyökkäysteho oli todella vakuuttava 63 %, Sammon jäädessä 47:ään. Sastamalan sankarit voittivat myös torjunnat 10-3. Vastaanotossa Sampo oli parempi prosentein 55-57, mutta ei onnistunut hyödyntämään sitä. Ässät menivät VaLePalle 4-1 ja syöttövirheitä Sampo teki peräti 14 VaLePan yhdeksää vastaan.

 

VaLePan päävalmentaja Ugis Krastins myhäili tyytyväisenä ottelun jälkeen.

- Tämä oli tasapainoinen peli meiltä. Pelattiin vähillä virheillä ja kokonaisvaltaisen fiksusti. Aloitussyöttö ei onnistunut aivan eilisen Loimu-pelin tyyliin, mutta kohtuullisen hyvin kuitenkin. Pelaajat hoitivat osuutensa sovitusti, eikä missään vaiheessa usko voittoon horjunut. Tämä oli tosi hyvä päätös tälle vuodelle. Vuosi 2012 on ollut meille erityisen hyvä.

Sammon Jukka Tuovinen kommentoi ottelua seuraavasti:

 - Kaksi ensimmäistä erää olivat suhteellisen tiukkoja, mutta kyllä virheet ratkaisivat tänään. Panostimme kovaan aloitussyöttöön, mutta teimme siinä aivan liikaa virheitä. Taisipa olla eniten tällä kaudella. Rohkeus ei riittänyt syöttöviivalla. Kun saimme aloituksen yli verkon, se oli aivan liian helppo. VaLePan tasoista todella kovaa joukkuetta vastaan se ei riitä. Ratkaisevissa pahoissa paikoissa emme myöskään saaneet hoidettua helppoja palloja.

 

 

Sammon seuraava ottelu on siis lauantaina 5. tammikuuta Vantaalla, kun Suomen cupin finaalissa asettuu vastaan VaLePa. Ottelu alkaa Myyrmäen Energia Areenalla kello 17! Mestaruusliigassa seuraava peli on jälleen kerran vieraissa, kun Sampo matkustaa Rovaniemelle Team Lakkapään vieraaksi lauantaina 12. tammikuuta.

Susikäsi