« Toukokuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Ulises Sammon pihdeissä

03.02.2013 00:00

Sampolaisten reissu Rovaniemelle alkoi jo perjantaina. Joukkue kokoontui iltapäivällä Kuopiossa josta jatkettiin Iisalmeen syömään Mehevän ravintolan maistuvat pöperöt. Samalla otettiin Kuda kyytiin ja matka jatkui kohti pohjoista. Perillä oltiin puolen yön tietämissä. Aamulla treenien jälkeen alkoi valmistautuminen illan koitokseen, toisilla päiväunien merkeissä ja toisilla joukkuehengen nostamisella p#skanpuhumisen ja kavereille kuittailun muodossa.

Shawn Sangreyn kärsiessä välilevyn pullistumasta oli Lakkapäälle alkuviikosta saapunut uusi hakkuri, Ulises Maldonado Puerto Ricosta. Kaveri pääsikin suoraan aloituskuusikkoon. Sampo aloitti vakiomiehistöllään Aki, Tommi, Tatu, Allu, Kuda, Pekka sekä liberokaksikollaan Dole ja Antti.

Ottelusta muodostui odotusten mukaisesti todella tasainen heti alusta lähtien. Sampo oli 1. erän alkupuoliskolla muutaman pisteen isäntiään perässä, kunnes puolivälin paikkeilla Tatu Säisän leijasyöttövuorolla ja Tommin, Allun ja Pekan ollessa verkolla Sampo kiskaisi muutaman pisteen kaulan joka kantoikin erävoittoon asti.

Toinen erä oli oikeastaan toisinto ensimmäisestä. Tasaisissa merkeissä edettiin ja molemmat olivat vuorollaan pisteen-parin johdossa. Erityisesti Andrey Ankudovichin lukemat 7/+6 olivat loistavat ja myös nuori Antti ”Kardo” Karttunen hoiti keikkansa hienosti syöttäen 4 kertaa putkeen ja haki vielä upean pelastuksenkin. Verkon toisella puolella taas uusi hakkuri Maldonado jäi kiinni pohjoisen pakkasiin.

Sitten tapahtui se, mikä ei lentopallossa ole mitenkään harvinaista. Pitkän erätauon jälkeen voimasuhteet himpun verran kääntyivät. Erän alkuun Nortsa muutti hieman rotaatiota ja saikin sillä Lakkapään hyökkäystehot paranemaan, Sammolle erässä vain yksi torjuntapiste. Oma peli muutenkin hieman pehmeni ja tilanteessa 11-8 valmentaja Jukka Tuovinen reagoi tilanteeseen vaihtamalla passariksi Toni Mäkituvan. Maldonado paransi peliään ja Kuda puolestaan hieman hiipui joten erävoitto pohjoiseen.

Neljänteen erään Lakkapään ryhmitys palasi ennalleen, eli aloittivat samoilta paikoilta kuin kaksi edellistäkin erää. Kalle Määtän aloitukset purivat hyvin, ja joukkue repi eroa vieraisiinsa piste pisteeltä. Lakkapää johti jo 18-14 ja Lakkapään kannattajat sekä osa pelaajistakin kuvitteli erävoiton olevan selviö. Tilanteessa 19-17 syöttöruutuun asteli  erään Säisän veljessarjan konkari, ja päästelikin sieltä leijojaan erän loppuun asti. Erän loppupuoli siis savolaisille peräti lukemin 1-11 ja koko ottelu Sammon voittoon 1-3. Tämä villitsi paikalla olleen kourallisen sampofaneja ja myös joukkue oli kotimatkallaan konsolipelien parissa kuin taannoin hiekkalaatikolla uuden lapion omistajana.

Kokonaisuutena voidaan sanoa, että Sampo oli isäntiään vahvempi sekä teknisesti että taktisesti. Ulises Maldonadon lyöntisuunnat olivat kohtuullisen hyvin tiedossa joten sieltäkään ei päästy yllättämään. Sammosta täytyy nostaa esille vielä Antti Sairanen puolustavana liberona ja Pekka Seppänen. Peku on pelistä toiseen joukkueen tukipilareita tasaisilla suorituksillaan. Kaikki kunnia myös Team Lakkapäälle, näin rakasta vihollista vastaan on aina mukava pelata tasaisia pelejä ja tunnetta löytyy pelistä puolin ja toisin.

 

Valmentajien kommentit

 

Normunds Veinbergs:

Oltiin vastustajaa selvästi jäljessä jatkopallotilanteissa. Positiivista on se, että pitkästä aikaa meillä oli melkein koko ottelun ajan hyvä vastaanotto viimeistä erää lukuun ottamatta. Pelaajissa on vieläkin luottamuspulaa toisiinsa.

Jukka Tuovinen:

Tyytyväinen pitää olla, ikinä ei saa pisteitä helpolla. Tämä oli tasapainoinen hyvä kokonaisuus meiltä ja lopputulos oli loistava. Peli paranee koko ajan ja monet joukkueet on saatu pidettyä meidän pihdeissä.

 

Sampo jatkaa sarjan kakkospaikalla ja seuraava peli on viikon päästä kotihallissa Isku-Volleytä vastaan. Tervetuloa jälleen kannustamaan Sampo voittoon!

 

Tiedotus/KH