« Huhtikuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Sampo ei syttynyt taisteluun

03.03.2013 00:00

Maaliskuinen lauantai valkeni aurinkoisena Pohjois-Savossa. Sammon joukkue kokoontui aamuharjoituksiin Kuopioon, kuluneella viikolla oli treenattu hyvin ja onnistuneen aamutreenin jälkeen kaikki näytti hyvältä. Tänään olisi se päivä, kun Saimaa Volley kaatuisi ja maakunnan lentopallovaltikka palautettaisiin Pielavedelle.

Totuus oli kuitenkin toisenlainen. Ottelun alkaessa selvisi nopeasti, että jokin oli mennyt pieleen valmistautumisessa. Joukkueessa ei näkynyt sellaista terävyyttä ja taistelutahtoa mitä voittoon tarvittaisiin.

Tuovinen laittoi avaukseen saman kuusikon kuin edellisessäkin pelissä: Sivonen, Siirilä, Mäkitupa, Säisä, Salgado ja Seppänen. Vastapuolella vanha liigajyrä Guntis Atars raapusti avauslipukkeeseen numerot jotka osoittivat kentälle nuoren Eetu Pennasen, syöttökone Paul Sandersonin, pistepörssejä ylivoimaisesti johtavan Joni Mikkosen, Byron Fergusonin, passari Ville Junturan ja Sammossakin pelanneen keskitorjuja Markus Väisäsen.

 

Onnistujat harvassa

Avauserässä pisteitä tehtiin kutakuinkin tasatahtiin, eikä pitkiä putkia päässyt syntymään. Heikon alun jälkeen Sampo kiri jopa 20-17 johtoon lähinnä Kudan  onnistuneen etukenttäkierroksen avulla. Tämän jälkeen pelaaminen kuitenkin pysähtyi totaalisesti ja Saimaa meni 23-25 erävoittoon Sandersonin ja Fergusonin huikeiden tehojen myötä.

Toisessa erässä Sammon onnistumiset jäivät lähes täysin 1. erässä epäonnistuneen Salgadon harteille. Allu teki erässä mukavat 10/+9 tehot, mutta muulta joukkueelta ei löytynyt apuja. Jere joutuikin jo aikaisessa vaiheessa herättelemään jokkuetta aikalisällä varsin kovasanaisesti. Saimaa hyökkäsi laajalla rintamalla ja vei erän 20-25. Sampo ei saanut yhtään torjuntaa ja teki roppakaupalla virheitä.

Pitkän erätauon toivottiin tuovan tarvittavan muutoksen peli-ilmeeseen. Herätys tapahtuikin, mutta valitettavasti aivan liian myöhään. Saimaa ehti viedä erän jo loppusuoralle, 11-21 ennen kuin ote siirtyi isännille. Yleisö kovensi kannustustaan ja Tommi Siirilän syötöillä alkoi hurja loppukiri jolla noustiinkin parin pisteen päähän. Etumatka vain oli liian suuri ja kun Saimaa huomasi, ettei voitto tule odottelemalla niin ottelu päättyi 21-25 erävoittoon.

 

Pelin jälkeiset kommentit

Pelin jälkeen kuultiin muutamia kipakoita kannanottoja. Hyvän vastaanottopelin pelannut libero Tolvanen ei hyväksynyt pelikavereiden esityksiä: ”Harmittaa maksaneen yleisön puolesta. Ei meiltä saisi tämmöisiä pelejä tulla.”

Jukka Tuovinen ei suostunut antamaan Sammon pelistä kommentteja: ”Kun ei ole mitään positiivista sanottavaa, on parempi olla hiljaa. Onnittelut vain vastustajalle, teillä kulki ja meillä ei.”

Guntis Atars sitä vastoin oli syystäkin tyytyväinen: ”Onkohan ikinä ennen voitettu täällä, hyvältä maistuu. Syöttö, vastaanotto ja torjunta toimivat erinomaisesti.”

 

Tiedotus/KH
Kuvat: Teemu Hassinen