« Toukokuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Kasvojen pesu Karjalassa

04.03.2013 00:00

Edellisen illan konttaamisesta ryhdistäytynyt Sampo otti sunnuntaina suunnan kohti Pohjois-Karjalan pääkaupunkia. Joensuun urheilutalolle suunnistettaessa nähtiin Marjalassa sattumalta ADT:n tarkastajat joten oli helppo arvata testien olevan edessä. Kaukaa viisaana joukkue jätti wc-käynnit väliin, ettei tarvitse sitten testattavia odotella tuntitolkulla pelin jälkeen.

Peliin lähdettiin hieman eilisestä muuttuneella kuusikolla. Passarina aloitti kapteeni Riihimäki ja hakkurin paikkaa lähti suunnitelman mukaisesti kokeilemaan Andrey Ankudovich, ”Iso-Antti” kuten Riennon kuuluttaja osuvasti letkautti. Yleispelaajina oli siis Ilari ja Pekka ja keskellä Tommi ja Tatu.
Verkon toiselle puolelle asettuivat Angel Pena, Carlos Paez, Arttu Reijonen, Miikka Räsänen, Eriks Baiks, Markus Kaurto ja liberona Koksu, joka tosin joutui antamaan paikkansa Lasse Kukkoselle jo alkumetreillä.

 

Hakkuri heti juonessa mukana

Ensimmäisen erän Sampo pelasi viisaasti, kun Aki käytti koko hyökkäysarsenaalia tasaisesti. Onnistumisia tuli joka puolella ja virheet jäivät kotijoukkueen tehtäväksi. Kuda omaksui hakkurin paikan juuri niin kuin oli harjoiteltu ja osasi hyökätä monipuolisesti. Erä Sammolle 22-25.

Toinen erä jatkui samoissa merkeissä. Syötöllä saatiin Riennon keskipelote pois, Pena ja Baiks saatiin laidoista kohtuullisen hyvin kuriin ja jatkopallot hoidettiin tyylikkäästi. Pisteet 19-25.

Pitkällä tauolla yleisö kävi tankkaamassa kahvia ja makkaraa ja joukkueet punoivat juoniaan pukukopissa. Riento taisikin onnistua tässä paremmin, sillä kolmas erä oli aivan erinäköistä lentopalloa. Isännät pelasivat viisaasti ja virheettömästi kun taas Sammon peli oli hetkittäin hieman sekaisin. Penasta tehtiin erän sankari, kun hänet päästettiin monta kertaa hyökkäämään yhtä miestä vastaan. Nähtiinpä yhden pallon ajan Sammon kenttäpuoliskolla jopa kaksi passaria kun tuplavaihtoa takaisin otettaessa Kuda myöhästyi vaihtoalueelta, eikä verkkotuomari Parkkinen hyväksynyt kuin yhden vaihdon. Erä Riennolle 25-22.

Neljäs erä alkoi vielä kolmannen tunnelmissa. Riento otti hieman kaulaa mutta onneksi Sampo heräsi juuri ajoissa tekemään tarvittavat hyvät suoritukset pitääkseen pelin hallinnassaan. Kudan monipuoliset syötöt pakottivat vastustajan peippailemaan monta palloa jotka Sairasen Antti keräili takaisin passarille. Viimeisissä palloissa kymmenkunta Sammon kannattajaa hiljensi lopullisesti kotiyleisön, erä 20-25.

 

Jukka tyytyväinen näkemäänsä

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Riennosta passari Carlos Paez ja Sammosta erinomaisesti uudella paikalla onnistunut Ankudovich.

Jukka Tuovinen:
Hyvä peli meiltä eilisen tappion jälkeen. Pelattiin rennosti pallo kerrallaan eikä mietitty menneitä tai tulevia. Olin ajatellut jo jonkin aikaa kokeilla Kudaa hakkurina, harjoitin sitä viikon tätä peliä silmällä pitäen ja kokeilu onnistui hyvin. Kuda pelasi viisaasti joukkueen eteen.

Kari Rissanen:
Asiallinen peli meiltä pitkästä aikaa, mentiin muutama askel oikeaan suuntaan. Angel Pena alkaa heräillä loppumetreillä. Valmistaudumme jo liigakarsintaan, toivottavasti peli pysyy tällä tasolla.

 

Kotietu jo lähes varma

Voitto oli Sammolle tärkeä kolmossijan säilyttämisen kannalta ja kun samaan aikaan pahin uhkaaja Tiikerit menetti pisteen Hurrikaanille niin kaikki on omissa käsissä. Alkavalla viikolla on edessä jälleen kaksi peliä, perjantaina Pielavedelle saapuu pelaajien kierrättämisen ennätyksen tällä kaudella tehnyt Muuramen Lentopallo ja sunnuntaina kohdataan yksi suurimmista mestarisuosikeista Loimaalla, Hurrikaanin kotihallissa. 4-6 pistettä näistä otteluista on haastava, mutta ei suinkaan mahdoton tavoite.

Niin, se dopingtestaus. Ei ne testaajat lopulta lentopallo-otteluun tulleetkaan vaan olivat menossa jonnekin muualle. Pukukopin vessaan oli jonoa pelin jälkeen.

 

Tiedotus/KH
Kuvat: Teemu Hassinen