« Toukokuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Runkosarja päätökseen

16.03.2013 00:00

Runkosarjan viimeinen ottelu Sammolla oli Korson Vetoa vastaan. Sitä seuraamaan saapui reilut viisisataa silmäparia josta ilahduttavan iso osa oli lapsia ja nuoria. Kunta oli jakanut koululaisille vapaaliput ja Iisalmestakin saapui Visan lentiskoululaisia vanhempineen.

Ottelun alkaessa muistettiin synttärisankaria, Vedon Meris Merisaarta ja Sammon Pekka Seppästä 300 liigapelin rajapyykin ylittymisestä.

Molemmat joukkueet komensivat kentälle parhaat kuusikkonsa, mikä kertoi tulossa olevan totinen kamppailu vaikka Sampo olikin varmistanut sijoituksensa jo aiemmin. Korsolaisillahan pelissä oli enemmänkin panosta.

Ensimmäinen erä kulki mukavasti Sammon hallinnassa vaikka vastustaja kyllä teki parhaansa saadakseen yliotteen ja mahdollisuuden säilyttää suora liigapaikka ilman karsintoja. Hyökkäykset kulkivat pääasiassa hakkureina pelanneiden Andrey ”Kuda” Ankudovichin ja Pasi ”Kuokka” Kuosmasen kautta. Kuda onnistui siinä huomattavasti paremmin kollegan jäädessä miinusmerkkisille teholukemille. Korsolaisten onnistuja oli jälleen yleispelaaja Niklas Seppänen, Sammolla Tatu Säisä keräsi mukavat 5 pinnaa jo ensimmäisessä erässä. Taululle tuli pian numerot 25-20.


Tatu hämää ja Kuda löytää Laurilan sormenpäät

 

Viimeinen oljenkorsi

Toisessa erässä vierasjoukkue pisti kaiken likoon ja taisteli vimmatusti. Tämän erän häviäminen tietäisi liigakarsintaa kesäloman sijaan. Erän alussa Korso otti vaarallisesti kaulaa isäntiin mutta Kudan syöttövuorolla ero kurottiin umpeen. Jokke käytti kentällä kaikkia miehiään ja Petteri Laurila jakoi vastuuta tasaisesti. Hyökkäyksiä sateli joka puolelta, jopa verkkoantennin väärältä puoleltakin. Muutamia pitkiä ja näyttäviä palloralleja tarjottiin yleisön viihdykkeeksi, mm Laurila osoitti pelissä tarvittavan myös päätä ja puski puolustuspallon pelattavaksi kuin paraskin jalkapalloilija. Jere joutui välillä ottamaan jo aikalisänkin kunnes tiukka erä päättyi lopulta Sammon eduksi 25-23.

Kolmannessa erässä ei siis panosta ollut enää kummallakaan joukkueella ja se näkyi pelissä. Veto pelasi vapautuneemmin ja kentällä pidettiin hauskaa puolin ja toisin. Riihimäki pelasi muutaman uuden kuvion joista kaikkia ei oltu edes sovittu saati harjoiteltu. Erä Sammolle 25-21.

Otteluisäntä Kuopion Energia palkitsi parhaiden pelaajien lisäksi myös ”energisimmän pelaajan” ja tämä kunnia meni ansaitusti Timo Tolvaselle. Katsomon puolelta tuon sama titteli olisi kuulunut KoVe:n rumpalityttö Markelle, niin innokkaasti ja hyvällä asenteella hän jaksaa kannustaa joukkuettaan vuodesta toiseen.

Puolivälierissä vastaan asettuu hakkurinsa menettänyt Raision Loimu. Sarja alkaa kahdella kotiottelulla tiistaina ja keskiviikkona klo 18:30, Raisiossa pelataan lauantaina ja tarvittaessa sunnuntaina.

 

Tiedotus/KH
Kuvat: Teemu Hassinen