« Huhtikuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Pudotuspelit alkoivat sähköisissä tunnelmissa

20.03.2013 00:00

Oli koittanut se päivä, jota oli odotettu koko pitkä ja pimeä talvi. Se hetki, kun runkosarjan voitot ja tappiot olivat kuin poispyyhkäistyt ja alkoi kokonaan uusi sarja. Pudotuspelit. Vain parhaat jatkavat. Nyt on panosta, nyt on latausta, nyt on tunnetta. Mitalipelit tai ei mitään.

Puolivälierävastustaja Raision Loimu oli saapunut kahteen avauspeliin vasta pelipäivänä. Arpavoiton myötä Loimu valitsi aloitukseen sen kenttäpuoliskon, missä kotijoukkue yleensä aloittaa. Hakkuri Dean Bittner oli mukana mutta poissa kokoonpanosta nilkkavaivaisena ja häntä tuurasi Joni Savimäki. Sammon aloitukseen marssi hakkuriksi Ankudovich koska Salgado oli ollut maajoukkuetehtävissä ja palannut vasta edellisenä iltana.

 

Loimu aloitti vahvasti

Avauserässä Loimu näytti vaarallisuutensa varsinkin syöttö-torjuntatyöskentelyssä, tasaisen alun jälkeen repi eroa piste pisteeltä hyökäten vähemmillä virheillä ja keräten 5 torjuntaa. Joitakin kyseenalaisia tuomaritulkintoja nähtiin eikä raitapaitojen tehtävää ainakaan helpottanut molempien joukkueiden kova tunnelataus. Pientä nokkapokkaa käytiin enemmän ja vähemmän. Erän puolivälin jälkeen osui vielä McDonnelille syöttöputki, jota ei aikalisälläkään saatu poikki: Viidestä peräkkäisestä syötöstä 4 ässää. Erä Raisiolaisille lopulta selvästi 17-25.

Toisessa erässä syke pysyi kiivaana niin kentällä kuin katsomossakin. Kuskin paikalle oli tunkua kun välillä Sampo johti viidellä pisteellä ja välillä Loimu otti ohjat ja meni ohi. Sampokin alkoi saada torjuntoja ja hyökkäyskin kulki paremmin, mm. Tatu pätki keskeltä virheettömästi 3 pistettä yhtä monesta passista. Pallonkäsittelystä ja muutamista muista tilanteista oltiin edelleen eri mieltä tuomareiden kanssa molemmilla puolilla mutta eri aikaan. Tuttua huttua aiemmista pudotuspelisarjoista. Erä päättyi Sammolle 25-23.

Kolmannessa erässä ei Loimun taktiikka enää toiminut ja hyökkäystehotkin alkoivat hiipua. ”Bensa loppui” kuten valmentaja Kujanpää totesi. Sampo hallitsi erää alusta alkaen vastustajan roikkuessa muutaman pisteen päässä. Hakkuriksi palannut Allu tappoi passeistaan puolet, Tommi Siirilä keräsi kolme torjuntaa, kaksi hyökkäyspistettä ja ässäsyötön virheettömästi. Liigan paras torjuntajoukkue sai tyytyä kahteen torjuntaan. Peli eteni muutenkin rauhallisemmissa merkeissä Leijonalauman voittoon 25-20.

Päätöserä olikin jo kotijoukkueen ilotulitusta alusta loppuun. Seppäspekka hoiteli vastaanoton ohella hyökkäykset kenttään tai käsistä katsomoon ilman ainuttakaan virhettä, muun joukkueen säestäessä tarpeen mukaan. Loimu sortui ehkä yliyrittämiseen ja virheitä kertyi lähes kaikille. Yleisö kannusti jälleen villisti erän päätökseen 25-18.

 

Valmentajien kommentit

Vesa Kujanpää:
Oli ihan mukavaa lentopalloa, vain tulos jäi kismittämään. Kun ihan suoraan sanotaan, niin me tultiin vähän haastamaan riitaa. Vaikka tiedämme, että Sampo on vaarallinen ärsytettynä niin samoin olemme mekin. 1.erässä me onnistuimme hyvin ja McDonnelin syötöt varmistivat erän meille. Toisessa erässä roolit vähän heitteli joukkueiden välillä ja kolmannessa meiltä jo loppui bensa hyökkäyspuolella. Bittner on poissa, pitäisi varmaan päästä ainakin välieriin että hän ehtisi toipua.

Jukka Tuovinen:
Avausvoitto on totta kai tärkeä. Tunnetta oli pelissä paljon ja aluksi se ei kaikki ollut ehkä hallinnassakaan. Tänään Kuda oli aloituksessa, sen olin päättänyt jo kolme viikkoa sitten. Katsotaan huominen erikseen. Loimu oli tänään verkkopelissä vahvempi ja sitä täytyy nyt alkaa analysoimaan. Ajatukset ovat jo huomisessa.

 

Ottelun tilastot:
http://livescore.dicode.fi/index.php?r=attachments/viewPdf&gameId=130476

Loimun otteluraportti:
http://raisionloimu.magix.net/website#Uutiset%20281

Lisää kuvia:
http://teku.kuvat.fi/kuvat/Lentopalloa/Pielaveden+Sampo+-+Loimu+3-1+Lentopallon+Mestaruusliiga+pudotuspelit+19.3.2013/

 

Tiedotus/KH
Kuvat: Teemu Hassinen