« Toukokuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Taas pykälä eteenpäin

21.03.2013 00:46

Tuskin oli ehditty toipua edellisen illan säkenöivästä tunnelmasta kun piti jo olla valmiina uuteen koitokseen. Loimu oli yöpynyt Lohimaassa ja kehuivat paikkaa ja ruokia hyväksi. Hyvä sen on täytynyt olla koska siellä tapahtui myös Dean Bittnerin ihmeparantuminen yhdessä yössä kävely- ja jopa pelikuntoiseksi. Tällaista oli tosin kahvipöytäkeskusteluissa jo ennakoitu eilisen kommenttien pohjalta. Tiedettiin myös, että peli tulee olemaan kovempaa ja tasokkaampaa molemmilla joukkueilla kun avauspelin jännitys on karistettu.

Loimun valmentaja Vesa Kujanpää vaihtoi rohkeasti aloitukseen puolet kuusikostaan, Bittner palasi hakkuriksi vaikka Savimäki olikin pelannut tiistaina kelpo ottelun. Kentälle tulivat myös mj-konkari Jari Tuominen ja Kimmo Kutinlahti. Sampo jatkoi edellisen ottelun lopettaneella kuusikolla.

Ottelu aloitettiin jälleen ”käännetyillä” kenttäpuolilla eli Sampo kahvion puoleisessa päädyssä. Kotijoukkue oli valmistautunut otteluun huolella ja otti komennon heti alussa 4-1 johdolla. Loimu kävi kyllä vielä tasoissa mutta teknisen aikalisän jälkeen Tatun syöttöputki parilla ässällä höystettynä sinetöi erävoiton 25-19.

Toinen erä eteni hyvin samankaltaisesti. Loimu vaihtoi jälleen tukun miehiä mutta peli pysyi täysin Sammon hallinnassa. Pientä nokitteluakin oli verkon läpi, kohteeksi joutunut Pekka Seppänen kuitenkin vastasi haasteeseen parantamalla otteita entisestään. Pallot nosteltiin tarkasti Akin tontille ja hyökättiin viisaan monipuolisesti. Erä päättyi 25-20 ja päästiin nauttimaan otteluisäntä Osuuspankin tarjoiluista.

Päätöserään odotettiin vierailijoiden tulevan isommalla riskillä, kaikki tai ei mitään –meiningillä. Sampo piti pään kylmänä eikä päästänyt vastustajaa juhlimaan syöttöruudussa eikä verkolla. Loimu roikkui kuitenkin hyvin mukana ja tuli muutaman kerran jo ihollekin. Allu näytti parasta osaamistaan ja Raisiolaiset pysyivät takana. Kujanpää otti erän lopulla jo pyyhkeen käteensä, mutta malttoi kuitenkin olla heittämättä ja laski sen takaisin penkille. Erä Sammolle 25-21 ja näin kotiottelut oli hoidettu 2-0. Parhaina pelaajina otteluisäntä palkitsi Loimun Dean Bittnerin ja Sammon Pekka Seppäsen.

 

Valmentajien kommentit

Vesa Kujanpää:
Ei saatu sellaista kahinaa aikaiseksi mitä olisi toivottu. Tuolla virhemäärällä on aika haastavaa yrittää kairata voittoa, virhemäärä oli suuri paitsi numerollisesti niin myös tilastoissa näkymättömät virheet kuten passipelin virheet ja taktiset virheet toistuivat liian usein. Jätettiin meille annetut paikat käyttämättä ja silloin on vaikeaa voittaa noin kokenutta joukkuetta.

Jukka Tuovinen:
Olen tyytyväinen kahdesta voitosta, oli haastavaa pelata kaksi kotipeliä peräkkäin. Tavoite oli parantaa peliä eilisestä ja siinä onnistuttiin, samoin Loimu paransi. Pelin suunta on tällä hetkellä hyvä, hyökkäysvirheet saatiin karsittua yhteen. Kurinalaisuutta saatiin lisää ja joukkueen fokus oli hyvä, siitä olen tyytyväinen. Tänään ei ollut tarvetta vaihtoihin. Lauantaina lähdetään haastamaan Raisioon, siellä peli on erinäköistä kun on iso sali, lyöntisuunnat on toiset ja niin edelleen.

Ottelun tilastot:
http://livescore.dicode.fi/index.php?r=attachments/viewPdf&gameId=130477

Loimun raportti:
http://raisionloimu.magix.net/website#Uutiset%20282

Kaksi kotiottelua siis menestyksekkäästi hoidettu. Mutta, kuten ei runkosarjan tuloksilla ole merkitystä pudotuspeleissä, ei myöskään näillä voitoilla ole mitään merkitystä kun seuraava ottelu käynnistyy Kerttulan liikuntahallissa lauantaina. Edessä on uudet ja vieläkin kovemmat haasteet.

 

Tiedotus/KH
Kuvat: Teemu Hassinen