« Toukokuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Loimu ei päässyt vielä kesälomalle

24.03.2013 00:00

Puolivälieräsarja oli katkolla Sammolle kun joukkueet kohtasivat ensimmäistä kertaa Kerttulan liikuntahallissa Raisiossa. Joukkue oli saapunut jo edellisenä päivänä ja pitänyt aamuharjoitukset pelihallissa. Iltapäivällä paikalle saapui myös Sammon ja Lapinlahden Luistimen yhteinen kannustusjoukko joka kävi ensin hankkimassa Lapinlahdelle paikan ringeten SM-finaaliin. Halli oli muutenkin mukavan täynnä, Loimun tv-kampanja oli tuonut tulosta.

Ottelu alkoi jälleen tasaisissa merkeissä, erää johdettiin vuoron perään. Erän loppupuolella Loimun hakkurin Dean Bittnerin jalat ottivat verkkopelissä osumaa Tatu Säisän kanssa ja heti perään vastaavassa tilanteessa kärsijäksi joutui Pekka Seppänen jonka nilkka pyörähti pahannäköisesti ympäri ja Peku kannettiin kentän laidalle ensiapuun. Korvaajaksi tuli Ankudovich. Loimu otti erävoiton 25-21.

Toisessa erässä Sammon vastaanotto tahmoi Loimun vaikeiden syöttöjen edessä eikä syömähampaat Allu ja Kuda päässeet loistamaan hyökkäyksessä. Loimu nappasi erässä 6 torjuntaa  ja Bittner hyökkäsi kovilla tehoilla. Jere päätti muuttaa pelityyliä ja vaihtoi passariksi Toni Mäkituvan. Erä oli tiukempi, mutta päättyi kotijoukkueen voittoon 25-23.

 

Ote kääntyy

Pitkän tauon jälkeen Allu ja Kuda alkoivat löytää yhteisen sävelen Mäkituvan kanssa ja hyökkäystehot paranivat. Loimu teki myös enemmän virheitä ja vaikka Sampo ei saanut erässä yhtään torjuntaa niin vaimennuksien ja puolustuspallojen jälkeen hyökkäys kulki erävoiton arvoisesti. Sampo ja kannustajat pääsivät tuulettamaan lukemia  22-25.

Neljännessä erässä Savolaiset esittivät parastaan. Hyökkäykset upposivat hyvin Loimun kenttään joka puolelta ja myös torjuntapeli voitettiin 6-3. Bittner ja Savimäki saatiin molemmat kuriin ja vaikka virheitäkin kertyi, kovempi peli tuotti tulosta ja Sampo tasoitti erät lukemin 18-25. Loimulta jäi 3 pelaajaa miinukselle ja loputkin pääsi vain yhden plussalle.

Edessä oli jälleen ”lottoerä” ja varsinkin Loimun puolella panosta tietysti enemmän kuin repullinen. Erän alkuun tuli harmillisesti pari virhettä Sammolle ja Loimu sai kerättyä neljän pisteen etumatkan. Pelin henki oli selvä, ratkaisut pelattiin pääasiassa hakkureiden kautta. Tuomas Koppasen pari ässäsyöttöä ja Loimun kolme torjuntaa toivat riittävän eron venyttämään ratkaisua sunnuntaille, erä kotijoukkueelle 15-10. Koko pelistä täytyy mainita Dean Bittnerin huikeat teholukemat 37/+29.

Kokonaisuudessaan Raisiossa oli erittäin hieno, hyvin järjestetty ja viihdyttävä lentopallotapahtuma. Puitteet olivat esimerkilliset ja tuvantäyteinen yleisö sai nauttia tiukasta kamppailusta jonka palkitsikin raivoisalla kannustamisella. Pekan loukkaantuminen oli ikävä asia, mutta urheilussa sattuu kaikenlaista eikä onnettomuuksiltakaan aina voida välttyä. Sampo pääsee hakemaan sarjan ratkaisua heti perään sunnuntaina kun joukkueet aloittavat uuden taiston klo 17.

 

Lehdistötilaisuus

Toni Mäkitupa:
Penkiltä ei ole helppo tulla otteluun. Raisio teki vähemmän virheitä kuin me ja se usein riittää voittoon. Huomenna on varmasti taas kiihkeä ja tasainen kamppailu.

Simo-Pekka Olli:
Tultiin hyvin peliin sisään, sitten vähän herpaannuttiin  mutta 5. erään piristettiin taas.

Jukka Tuovinen:
Turha spekuloida, vaikuttiko Pekan loukkaantuminen lopputulokseen. Näillä miehillä pitää pystyä pelaamaan. 1. erän alun tyhmät virheet harmittaa, saatiin huono lähtö otteluun. Sunnuntaina pyritään ottamaan ohjat käsiin heti alussa.

Vesa Kujanpää:
Sampo nosti tasoaan kahden erän jälkeen ja Ankudovich meinasi olla kivi meidän kengässä. Sanoin joukkueelle, että torjuntamme antaa meille mahdollisuuksia voittaa ottelu, kunhan olemme kärsivällisiä.

Ottelun tilastot:
http://livescore.dicode.fi/index.php?r=attachments/viewPdf&gameId=130478

Lisää kuvia:
http://raisionloimu.kuvat.fi/kuvat/Liigajoukkue+2012-2013/23.3.+Loimu-Sampo+%28playoff%29/

Loimun raportti:
http://raisionloimu.magix.net/website#Uutiset%20283

 

Tiedotus/KH
Kuvat: Tuomas Pelto/Raision Loimu