« Toukokuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Pienet marginaalit ratkaisivat

30.03.2013 00:00

 


Timo Tolvanen näyttää, kuinka lähellä voitto oli
.

 

Hurrikaani-Loimaa ja Pielaveden Sampo tarjosivat lentopallon Mestaruusliigan ensimmäisessä välieräkohtaamisessa todellisen trilleriottelun. Kovatasoinen ja viihdyttävä kamppailu huipentui viidenteen erään, jossa Hurrikaani osoittautui kylmähermoisemmaksi. Loimaalaiset hankkivat ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan erävoitoin 3-2 (25–22, 25–17, 19–25, 22–25, 15–13)

Ottelussa molempien joukkueiden peliin sisältyi ailahteluja. Hurrikaani vei kaksi ensimmäistä erää, mutta pielavetiset näyttivät henkistä kanttiaan tauon jälkeen ja veivät komeaan tyyliin kaksi seuraavaa.

Pelin ja taistelun ytimeen päässyt Sampo oli kuskin paikalla myös ratkaisuerässä aina tilanteeseen 12-9 asti. Tilannetta seurannut pitkä taistelupallo kuitenkin kääntyi kotijoukkueen eduksi ja samalla heilahti myös ottelun suunta. Hurrikaani nousi päätöserässä 15–13 voittoon, kiitos kotijoukkueen ykköshahmon, Aleksi Kaaratsalon, vahvan syöttövuoron, joka alusti kotijoukkueen tasoihin.

Kuuman taiston taottua, Sammon pelaajien ilmeistä näki, että tappio otti koville. Upeaa nousua lähes kuilun partaalta ei palkittu toivotulla tavalla.

- Harmittaa tapa, millä hävittiin. Noustiin 2-0 tappioasemasta tasoihin ja vietiin viidettäkin erää. Hurrikaani pelasi ratkaisupaikat rohkeammin ja hävittiin myös helppoja palloja liikaa. Virheiden määrä on liian suuri, jos haluamme voittaa pelin, Sammon päävalmentaja Jukka Tuovinen korosti kohti tulevaa.

Huimaa tykitystä

Ratkaiseva erä tarjosi ehdottomasti pelin parasta näytöstä, jossa molemmat joukkueet yltyivät parhaimpaansa, suoranaiseen huimaan tykitykseen. Hyökkäyspelissä haettiin riskillä komeita suorituksia ja pelaajat puolustivat mahdottomalle näyttäneistä tilanteista palloja takaisin peliin.

Hurrikaanin päävalmentaja Ville Kakko nosti pitkän taistelupallon jälkeen tulleen pisteen ratkaisevaksi pienten marginaalien taistossa.

- Se piste nosti meidät voittoon. Jos olisimme hävinneet sen, ottelu olisi saattanut päättyä eri tavalla. Näin pienestä se voi olla kiinni, Kakko tiivisti.


Ratkaiseva erä räjäytti kotiyleisön riemuun.

 

Helpot virheet vaikeuttivat alkua

Hurrikaani vei kaksi ensimmäistä erää suhteellisen selvästi. Petteri Penttinen pääsi pyörittämään juonikasta passipeliään kasvattajaseuraansa vastaan ja Hurrikaanin hyökkääjät pääsivät nauttimaan laadukkaasta tarjoilusta. Sampo oli erien alussa hyvin mukana, mutta helpot virheet puolustuksessa vaikeuttivat taistelua.

- Aika paljon helppoja puolustuspalloja tuhrittiin varsinkin avauserässä, ei saatu niitä ylös ja pelattavaksi. Niitä olisi pitänyt voittaa, olisi todennäköisesti pystytty kääntämään erä. Toisessa erässä kaverilla oli aika paha syöttö, Sammon parhaana palkittu Toni Mäkitupa arvioi.


Puolustuspallot karkailivat vielä kahdessa ensimmäisessä erässä.

 

Sampo sai tauon jälkeen lisää malttia pelaamiseensa ja vei kolmannen erän selvin numeroin 19–25. Hurrikaani tuli vahvasti neljänteen erään ottelun ratkaisu mielessään. Loimaalaisten tavoite näytti täyttyvän kuin itsestään, kun keltapaidat siirtyivät 16-8 johtoon. Sen jälkeen alkoi Sammon vahva nousu ja Hurrikaanin pelaaminen näytti töksähtävän kuin seinään.

- Sampo paransi pelaamistaan kolmanteen erään ja pikkaisen jäimme odottelemaan, eikä oltu niin aggressiivisia. Neljännen erän alussa teimme virheitä aika pahasti. Meidän peli näyttää ihan hyvälle, kun karsitaan nuo mustat hetket pois, Hurrikaanin hakkuri Jani Niskakangas totesi HurrikaaniTV:n haastattelussa.

Sammon parhaana palkittu Mäkitupa käytti Luis Salgadoa (26/+12) ja Andrei Ankudovichia (22/+7) tehokkaasti hyödykseen. Erityisesti Ankudovich oli elementissään kovilla lyönneillään ja yltyi voimakkaisiin tuuletuksiin. Viidennen erän ratkaisuhetkillä tehokaksikko sortui kuitenkin ratkaiseviin hyökkäysvirheisiin.

Mäkitupa hyödynsi myös nopeaa keskipeliä, akselilla Tatu Säisä ja Tommi Siirilä. Siirilän kuuden torjunnan johdattamana Sampo vei kamppailussa torjunnat nimiinsä 13–15.

Keskittyminen sunnuntain pelissä

Hurrikaanille avausvoitto maistui etenkin, kun sarjan kaksi seuraavaa peliä pelataan Pielavedellä. Niin Kakko kuin Niskakangas kuvasivat voiton merkitystä isoksi.

Myös Tuovinen käänsi katseen ottelun jälkeen sunnuntain kotiotteluun.

- Ottelusarjaa kun mennään, pelataan sunnuntain peliä. Tavoite on voittaa se. Ei voida mennä maanantain peliin, ennen kuin on sunnuntain peli pelattu.

 

Ottelun tilastot:
http://livescore.dicode.fi/index.php?r=attachments/viewPdf&gameId=131192

Hurrikaanin raportti:
http://hurrikaani.fi/default.asp?id=4AFB1777-CB36452F9B19-46271D5AD5AD&Method=details&bid=41362953403

Lisää kuvia galleriasta:
http://teku.kuvat.fi/kuvat/Lentopalloa/Hurrikaani+-+Pielaveden+Sampo+3-2+Mestaruusliiga+v%C3%A4lier%C3%A4/

Loppukahveet, video lehdistötilaisuudesta:
http://www.youtube.com/watch?v=TLWOK6qmUZ0

 

Tiedotus/HT
Kuvat: Teemu Hassinen