« Toukokuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Kovalla taisteluhengellä puntit tasoihin

31.03.2013 00:00


Sammon pelaajien otteista näkyi tunnetta yllin kyllin. Luis Salgadon tyylinäyte
.

Pielaveden Sampo ja Hurrikaani-Loimaa jatkoivat Mestaruusliigan välieräsarjaa Savon maalla yhtä vauhdikkaissa merkeissä, mihin perjantaina Loimaalla oli jääty. Ensimmäisen ottelun tapaan Sammolla oli omat käynnistysvaikeutensa. Lähes pystyyn hävityn avauserän jälkeen, Sampo vei uhrautuvalla taistelulla kolme seuraavaa erää ja kamppailun 3-1 (15–25, 26–24, 25–20, 25–18)  Voitto oli samalla pielavetisten ensimmäinen niskalenkki loimaalaisista tällä kaudella, ja tasoitti välieräsarjan puntit tasan 1-1:een.

Sammon voiton ase oli loistava taisteluasenne, joka pursusi valtoimenaan hävityn avauserän jälkeen. Täysi tupa (891 katsojaa) saivat nauttia kotijoukkueen uhrautuvasta taisteluilmeestä pallosta toiseen. Mainiot kenttäpuolustukset söivät Hurrikaanin selkärankaa ratkaisevasti ja ottelun katkaissut neljäs erä meni jo lähes näytöstyyliin Sammolle 25–18. 

Ottelussa pelattiin paljon myös pudotuspelien koodien mukaisesti henkisistä asetelmista. Kolmannessa erässä Hurrikaanin 22-vuotias Aleksi Kaatrasalo sai huomata, että on vielä ”poikanen” miesten kerhossa, kun erehtyi tuulettelemaan vastustajan puolelle. ”Kolmekymppiset” Pekka Seppänen ja Timo Tolvanen näyttivät vielä keskitorjujalle, missä kaappi keskinäisessä sanasodassa seisoo, Sammon voitetun pelipallon jälkeen.


Henkistä sodankäyntiä – Kaatrasalo poistuu Tolvasen riemujuhlista.

 

Kenttäpuolustus ratkaisuroolissa

Täydellisyyden tavoittelijana tunnettu Sammon päävalmentaja Jukka Tuovinen oli kamppailun jälkeen maltillinen kommenteissaan. Pelin kokonaisuudessa löytyy vielä petrattavaa, erityisesti esiin nousi tuskainen ottelun alku.

- Vaikea päivä oli, ensimmäisessä erässä oli selkeästi havaittavissa ylilatautumisen poikasta. Tuli suoria hyökkäys -ja syöttövirheitä liikaa. Hyökkäyspeli ei sujunut oikeastaan koko iltana, kuten sen olin etukäteen ajatellut, Tuovinen nimesi suurimman parannuksen kohteen.

Lääkkeet ottelun kääntämiseen löytyivätkin muualta.

- Torjuntapeli löytyi toisessa erässä ja ehkä tärkeimpänä kenttäpuolustus. Kolmannessa ja neljännessä erässä saimme ratkaisevan edun syöttöpelaamisella.

Tuovinen nosti yhdeksi ratkaisevaksi tekijäksi nilkkavammasta kuntoutuneen Pekka Seppäsen vahvan sisääntulon.

- Seppänen oli tärkeä lenkki ja otti ison roolin vastaanotossa. Hän rauhoitti tilannetta ja avitti myös muita pelaajia siinä, Tuovinen kehui.

Sampo onnistui vahvasti koko joukkueena, josta hankalistakin paikoista kaivetut puolustuspallot olivat se paras esimerkki.


Nilkkavammasta kuntoutunut Pekka Seppänen oli Sammon vastaanoton arkkitehti.

 

”Ei yhtenäistä joukkuepeliä”

Hurrikaanin päävalmentaja Ville Kakko näki vain väläyksittäin omiltaan toivomiaan otteita. Kakko yritti löytää joukkueesta puuttuvaa nälkää pyörittämällä omaa vaihtorulettiaan erityisesti kahdessa viimeisessä erässä. Vaihdoksistakaan huolimatta toimivaa kuusikkoa ei löytynyt.

- Parempi joukkue voitti, yhtenäistä joukkuepelaamista ei jostain syystä tänään löytynyt. Pelin sisällä nähtiin yksittäisiä onnistumisia siellä täällä, Kakko kommentoi.


Ismo Moilasen ja Hurrikaanin peli-ilme turhaantui loppua kohti.

 

Molemmat haluavat parantaa

Molempien valmentajien katse suuntautui heti median tentin jälkeen huomenna odottavaan kolmanteen taistoon. Valmentajakollegoita yhdisti sama päämäärä - parempaan pitää pystyä.

- Tämä pitää unohtaa nopeasti, huomenna pitää pystyä parempaan. Ei tällä pelillä pärjää, se on fakta, Kakko tunnusti.

Tuovinen ennakoi huomenna odottavan huomattavasti vaikeamman ottelun.

- Taistelu jatkuu,  tämä ottelu pitää nollata. Jos haluamme huomennakin voittaa, meidän täytyy pelata paremmin, Tuovinen puolestaan painotti.

 

Ottelun tilastot:
http://livescore.dicode.fi/index.php?r=attachments/viewPdf&gameId=131193

Lisää kuvia:
http://teku.kuvat.fi/kuvat/Lentopalloa/+Pielaveden+Sampo+-+Hurrikaani+3-1+Mestaruusliiga+v%C3%A4lier%C3%A4/

Susikäden pelijuttu Hotsportilla:
http://hotsport.info/index.php?option=com_kunena&func=view&catid=6&id=1184&limit=10&limitstart=1840&Itemid=93

 

Tiedotus/HT
Kuvat: Teemu Hassinen