« Toukokuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Valepan hyökkäyspeli liikaa Sammolle

11.04.2013 00:00


Voiton halaus – Antti Esko onnittelee mainion pelin pelannutta Elviss Krastinsia.

Vammalan Lentopallo nappasi kiinnityksen pronssimitaleihin kaatamalla Pielaveden Sammon vieraskentällä 1-3. (25–22, 22–25, 20–25, 9-25) Pronssi irtoaa kahdella voitolla, joten ottelusarja on katkolla perjantaina, kun joukkueet kohtaavat puolestaan Vexve Areenalla Sastamalassa.

Sampo tuli otteluun vahvalla latauksella ja vei tasaisen avauserän loppuhetkillä 25–22. Kotijoukkue taisteli tasapäin myös toisessa erässä puolustavaa mestaria vastaan. Mutta erän loppuhetkillä pikkusormi alkoi jo lipsua vieraiden puolelle.

- Sisääntulo peliin oli hyvä. Toisen erän loppupuolella, meillä siunaantui helppoja palloja, joista olisi pitänyt hyökätä paremmin. Sitten hukkasimme otteemme, eikä pelissä sen jälkeen ollut epäselvyyttä kuka voittaa, Sammon päävalmentaja Jukka Tuovinen totesi.

 

Hyökkäyspelissä ratkaisu


Sammon peli-ilme avauserässä oli sopivan rento.

Kun VaLePalle antoi pikkusormen se vei kahdessa seuraavassa erässä koko käden ottelussa. Viimeinen erä oli jo Sastamalaisten suvereenia näytöstä ja päättyi murskaavasti 9-25. Ottelussa tulivat esiin kotijoukkueen realiteetit Hurrikaani-sarjan tapaan. Hyökkäyspelin kovuudessa ja monipuolisuudessa on suhteessa vastustajaan iso ero.

- Ottelu ratkesi hyökkäyspeliin kaikilla osa-alueilla. VaLePa pystyi kovempiin, yksinkertaisesti kovempiin ratkaisuihin, Tuovinen myönsi.

Tuovinen käytti ottelussa hakkurina niin Luis Salgadoa (12/+3) kuin Andrei Ankudovichia (10/+5). Kumpikaan ei pystynyt kuitenkaan toivottuun lopputulokseen.

- Salgado aloitti hyvin, mutta hyytyi kolmannessa erässä. Kuda aloitti myös hyvin, mutta päätyi samaan lopputulokseen.

Sammon parhaana palkittiin keskitorjuja Tommi Siirilä.

 

Krastinsin loistoa

VaLePasta suurin onnistuja löytyi juuri hakkurin tontilla. Päävalmentaja Ugis Krastinsin poika Elviss siirtyi hakkurin tontille ja oli epäilemättä illan paras pelaaja. Kylmäpäinen ja urheilullinen nuorukainen hyökkäsi tehokkaasti vaikeistakin paikoista (21/+17). Illan kruunuksi hän pääsi lyömään kenttään ottelun ratkaisupallon. Kotiyleisölle hyvin tuttu velmu taituri Olli Kunnari tarjosi hyvän taustatuen tehoin 18/+13. Hakkurin tontilta yleispelaajaksi siirretty Ansis Medenis hoiteli oudon roolinsa hyvin alun vastaanottovaikeuksien jälkeen.

Ugis Krastins oli tyytyväinen toimineen hakkuripelin ohella, että joukkue pystyi kääntämään pettymyksen tuottaneen välieräsarjan voitokseen.

- Olen iloinen, että pystyimme voittamaan neljän hävityn pelin jälkeen (välieräsarja Tiikereille 0-4) Krastins iloitsi.

 

Töitä edessä


Sampo kaipaa tällaista taistelusydäntä perjantaina.

Ottelu oli samalla Sammon kauden viimeinen kotiottelu. Tuovisen mielestä joukkue on onnistunut pelaamaan koko kauden hyvin kotiyleisön edessä.

- Olemme pystyneet pelaamaan kotona kokonaisuudessa ihan hyvin. Tavoitteemme on edelleen saavutettavissa, jos voitamme mitalin.

Tuovinen ei ole aikeissakaan heittää kirvestä kaivoon, vaikka myöntääkin kovan urakan odottavan kun seuraavat ottelut pelataan Sastamalassa.

 - Kyllä se helvetin kovaa työtä tietää. Meidän pitää laittaa kaikki likoon, Tuovinen painotti periksi antamattomalla asenteella.

 

Ottelun tilastot:
http://livescore.dicode.fi/index.php?r=attachments/viewPdf&gameId=132351

Lisää kuvia:
http://teku.kuvat.fi/kuvat/Lentopalloa/Pielaveden+Sampo+-+VaLePa+1-3+Mestaruusliiga+pronssiottelu/

VaLePan otteluraportti:
http://www.valepa.fi/otteluraportti.php?id=37

 

Tiedotus/HT
Kuvat: Teemu Hassinen