« Huhtikuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Vain kukat jäivät käteen

13.04.2013 00:00


Kapteeni joukkoineen sai tyytyä vähiin tuomisiin.

Sammon kausi päättyi neljänteen sijaan Sastamalan Vexve-areenalla. VaLePa vei ansaitusti pronssiset mitalit heti toisessa pelissä lukemin 3-1 (25-22, 25-14, 22-25, 25-15). Jukka Tuovinen myönsi, että tämä oli suurin piirtein se sija, mikä meille kuului. Olisi vaatinut useampia huippuonnistumisia perätysten, jotta olisimme sijoittuneet paremmin. VaLePalle mitalit toivat hieman lohdutusta välieräsarjan notkahdukseen, neljäs sija olisikin ollut toista mestaruutta hakeneelle ja siihen satsanneelle seuralle katastrofi.

 

VaLePan ehjä kuusikko

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä vaikka Salgadon 6 ensimmäistä pallokosketusta päättyikin isäntien pisteeseen. Allu otettiin tarkasti torjunnalla kiinni mutta keskimiehille Siirilä/Säisä jäi tilaa napata erään hyvät tehot. Pielavedellä mellastanut hakkuri Elviss Krastins oli puolestaan Sammon pihdeissä. VaLePan parempi jatkopallopelaaminen toi heille avauserän.

Toisessa erässä Vammalan hyvin hioutunut kuusikko teki lähes mitä tahtoi ja kun vielä onnetarkin hymyili niin erävoitto tuli hurjilla tehoilla 23/+19. Ei Sampokaan virheisiinsä kaatunut mutta hyökkäys oli tehotonta ja pässilauman puolustus hoiteli ne helposti. Ehkä riskiä olisi pitänyt ottaa enemmän?

Pitkällä erätauolla yleisö jonotti pihalla makkaroita mestaruusliigan parhaalla sinapilla ja joukkueet kuuntelivat valmentajien ohjeita kopissa. Sampo sai kuin saikin pelinsä kulkemaan kolmannessa erässä, naapurin vastaanotto hieman notkahti ja mm. Karttusen Antti ja Kuda kävivät syöttämässä ässät entisen Sampolaisen, Jarmo Korhosen käsistä katsomoon. Onnistujia löytyi muutenkin laajemmin kuin isänniltä joten erävoitto Sammolle.


Kuda syöttää täydellä Vexve-areenalla.

Päätöserässä VaLePan vastaanotto koheni ja Antti Esko pääsi pyörittämään nopeaa peliä monipuolisesti. Varsinkin Olli Kunnari ja toiseksi yleispelaajaksi välierissä siirtynyt Ansis Medenis näyttivät tekevän mitä tahtovat. Murskalukemia täydensi vielä Venskin ja Krastinsin virheettömät suoritukset ja ässäsyötöt. Sampolaisten usko alkoi horjua mikä näkyi sitten myös omassa tekemisessä. VaLePan pronssijuhlat saivat näin alkaa ja Sampo aloitti pitkän, muttei kuitenkaan kovin apean kotimatkan. Samoissa tunnelmissa hallilta poistui myös Sammon todella pieni, mutta ihailtavan äänekäs kannustusjoukko.

 

Kohtuullinen saavutus

Pronssisarjassa joukkueiden välinen tasoero oli selkeä. Erityisesti Kunnarin suorastaan savolaisen kierot ratkaisut ja erilaisista vaivoista kärsineen Medeniksen hyökkäystehot olivat hienoa katsottavaa. Samoin Elviss Krastins ja Jarmo Korhonen ovat omilla tonteillaan kehittyneet todellisiksi huippuosaajiksi. Sammon aikaisempi tunnusmerkki, vahvat erien loput, ovat nyt jostain syystä kääntyneet toisinpäin. Mukana tultiin usein erän puoliväliin asti mutta ratkaisuhetkillä tehot hävisivät. Osansa varmaan vaikutti myös runkosarjan lopun tapahtumat, jonka vuoksi koko talven harjoitellut systeemit jouduttiin laittamaan nopealla aikataululla uusiksi ja pudotuspeleissä paluu entiseen ei tietenkään onnistunut sormia napsauttamalla.

Vaikka Sampo jäi nyt jo kolmantena vuonna perätysten ilman mitalia, täytyy kokonaisuuteen olla kuitenkin tyytyväinen. Taakse jäi monta kovaa joukkuetta ja kauden tavoitteista saavutettiin kaikki muu paitsi juuri mitali. Parhaimmillaan joukkue osoitti pystyvänsä haastamaan ja jopa voittamaan kenet hyvänsä vaikka pelaajalista ei maailmantähtiä vilisekään. Siitä saa olla aidosti ylpeä.

Nyt vedetään hetki henkeä ja tulevan kauden valmistelut aloitetaan hyvissä ajoin. Joukkueessa on muutama valmis sopimus ensi kaudeksi ja kaikkien nykyisten pelaajien kanssa neuvotellaan myös jatkosta. Myös taustaorganisaatiota pyritään vahvistamaan kesän aikana, jotta syksyllä pystytään tarjoamaan parhaat mahdolliset edellytykset menestykseen tähtäävälle huippulentopallolle Pielavedellä.

 

Ottelun tilastot
http://livescore.dicode.fi/index.php?r=attachments/viewPdf&gameId=132352

VaLePan otteluraportti ja kuvat
http://valepa.fi/otteluraportti.php?id=38

 

Tiedotus/KH