« Toukokuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Suomen cupin avaus

13.10.2013 23:49

Suomen Cupin avausviikonloppu pelattiin Sammon osalta Kuopio-hallissa. Tänä vuonna tarjolla olikin monipuolista herkkua, kun Sampo isännöi superviikonlopun jossa yleisölle tarjottiin mahdollisuus seurata sekä salibandya, lentopalloa, että musiikkia. Kuopiolainen SB Welhot pelasi viikonloppuna kaksi ottelua ja lauantaina salibandyn ja lentopallon välissä nähtiin teini-idoli Robinin konsertti.


Robin peukuttaa Sampoa

Lauantaina avausvastustaja oli ykkössarjalainen Huki Jyväskylä. Tasoero liigajoukkueen ja alempisarjalaisen välillä on huima, mutta Huki ei antanut sen häiritä vaan nautti pelaamisesta ja taisipa illanviettokin olla jo sovittuna etukäteen. Keskisuomalaisten paras oli Matias Katainen, joka kirjautti itselleen mukavat 7/+7 tehot. Sammolla kentällä oli Herrera, Mäkitupa, Säisä, Väliaho, Karttunen ja Leikas sekä Tolvanen liberona. Sammon esitys ei kehuja kestä, pelattiin juuri sen verran kuin tarve oli. Kolmessa erässä syötettiin yhteensä 14 ässää, joista Sammolle kirjattiin 11. Yksi vieraiden ässäsyötöistä tuli, kun Eddy otti sormilla täydellisen kopin, piti palloa hetken aikaa ja vihellyksen jälkeen pudotti sen naureskellen pois. Voitto Sammolle 3-0 (25-20, 25-15, 25-15).

Tilastot

Sunnuntaina vastaan asettui oman ottelunsa Rientoa vastaan voittanut Saimaa Volley. Ennen ottelun alkua palkittiin Pohjois-savon vuoden lentopalloilijaksi valittu Tommi Siirilä. Sampo aloitti lähes eilisellä kuusikolla, vain Karttunen vaihtui Seppäseen. Saimaan kuusikkko Ikonen, Sanderson, Mikkonen, Ferguson, Olefer, Juntura ja liberona Tarkiainen. Mielenkiinto kohdistui eniten tuoreimpaan hankintaan, Bogdan Oleferiin, jota oli kehuttu kovaksi pelimieheksi mutta jonka näytöt ainakin edellisessä pelissä olivat vaisut.

Sampo otti ottelussa kuskinpaikan jo alusta lähtien. Muutamien ensimmäisten pallojen jälkeen alkoi eroa syntyä, joka kantoi erän loppuun asti vaikka Saimaa kiristikin eron lopulta kahteen pisteeseen. Erän erikoisuutena mainittakoon tilanteessa 17-14 Tatun vastapallotilanne, jonka päätuomari vihelsi väärällä puolella pelatuksi. Siitä syntyi äänekästä keskustelua, joka johti keltaiseen korttiin. Miehet sopivat asian kuitenkin pelin jälkeen, tuomarin aloitteesta.

Toisen erän aluksi Sampo otti heti 4-0 johdon. Erinäisten vaiheiden jälkeen Saimaa tasoitti 10-10. Teknisen jälkeen alkoi Sammon ilotulitus, jossa ensin Toni päätti toisesta 15-13, Eddyn syötöllä Pekka tappoi vastapallon, Guntsa käytti aikalisän, ässäsyöttö, Mikkosen hyökkäysvirhe, toinen ässä, Saimaa vaihtaa Seppäsen vastaanottoon, kolmas ässä, Saimaan toinen aikalisä ja Eddyn syöttövuoro päättyy lukemiin 20-13. Erä oli sillä selvä, 25-18.

Päätöserä alkoi ja päättyi käytännössä yhdellä kertaa ja samoin kuin edellisessä erässä. Saimaa oli vaihtanut liberoksi Mikko Sairasen mutta 3-3 tilanteessa alkanut Leikkaan syöttövuoro oli tuhoisa. Ässä-aika-ässä-aika-ässä-vaihto ja syöttövuoro päättyi 8-4. Tästä luultiin voiton tulevan jo itsestään, mutta Tuovinenkin joutui ottamaan vielä aikalisän numeroissa 9-8. Tämä tepsi ja erä päättyi selviin lukemiin 25-15.

Tilastot

Otteluisäntä Keitele Forest palkitsi ottelun parhaina Byron Fergusonin ja Timo Leikkaan.

Muut välieriin selvinneet joukkueet ovat Valepa, Tiikerit ja Hurrikaani. Otteluparit arvotaan maanantain URHOtv lähetyksessä.

 

Tiedotus/KH

Kuva: Tatu Säisä