« Toukokuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Avausvoitto Loimusta

19.10.2013 00:00

Talvimyräkkä oli saavuttanut Pohjois-savon kun Sampo sai vieraakseen Raision Loimun. Ottelun lähtökohta oli edellisenä iltana tullut jumbosija Riennon voittaessa Loimun. Häntäpään ykkösenä ei olekaan taidettu olla sitten parin vuoden takaisen kabinettituomion. Surkeasta ajokelistä huolimatta ottelua oli saapunut seuraamaan 516 silmäparia, jotka saivatkin pääsylipulle vastinetta kun kotijoukkue kaatoi vieraansa vakuuttavalla esityksellä suoraan 3-0 (25-16, 25-17, 25-21).


Enderwin Herrera oli jälleen Sammon luottomies.

Sampo aloitti viime otteluista tutulla kuusikolla Herrera, Mäkitupa, Säisä, Väliaho, Seppänen ja Leikas. Loimun miehitys oli eilisestä hieman muuttunut, sillä penkille jäivät Kutinlahti ja Riecks, tilalle tuli Sihvonen ja Borichev.

Ensimmäisessä erässä Sammon vastaanotto hipoi täydellistä ja Toni jakoi vastuuta kaikille hyökkääjille. Kolmella ässäsyötöllä ja neljällä torjunnalla ryyditettynä erä meni alusta loppuun Sammon hallinnassa ja vaikka mukaan mahtui seitsemän virhettäkin, ei Loimun peli ehtinyt käynnistyä kun tuomari vihelsi jo erätauon.

Toinen erä jatkui samoissa merkeissä, Sampo vei ja Loimu vikisi. Sammon hyökkäystehot parantuivat entisestään ja naapuri puolestaan teki vielä enemmän virheitä. Loimulla ainoastaan Cory Riecks jäi plussalle puhtaalla pelillä, muiden erätilasto näytti saman verran pakkasta kuin ulkonakin oli.

Pitkällä erätauolla kahvioparlamentti uumoili edessä olevan vaikean erän, siksi helposti oli kaksi edellistä tullut. Tuo ennustus ei pettänyt tälläkään kertaa, Loimu meni heti kättelyssä muutaman pisteen johtoon kun Sammon miehistö kuvitteli otteluvoiton tulevan itsestään. Näinhän ei ole, vaan erä täytyy pelata voittaakseen. Loimun valmentaja Henri Tuomi oli istuttanut Sangreyn penkille ja Rumpunen ottanut hakkurin paikan. Tämä piristi peliä hetkiseksi mutta kun Sampo heräsi pelaamaan, oli etumatka pian kurottu kiinni. Tällöin petti Loimun kontrolli ja libero Juho Rajala ottikin pian punaisen kortin. Hetkeä myöhemmin valmentajalle heilahti keltainen ja Sampo sai tietysti vettä myllyynsä. Sampo meni erän puolivälissä edelle, mutta sitten alettiin taas odotella päätösvihellystä. Valmentaja Tuovinen nosti jo penkille valmiiksi parikin vaihtolätkää, mutta lopulta ne jäivät käyttämättä kun kotijoukkue klaarasi erän lopun ja pääsi tuulettamaan kolmea pistettä. Otteluisäntä Tupunan edustaja Kai Kurki palkitsi ottelun parhaina Timo Leikkaan ja Cory Riecksin.


Juho Rajala oli jälleen eri mieltä tuomarien kanssa.

Voitollaan Sampo nousi jumbosijalta seitsemänneksi. Seuraava koitos on viikon kuluttua, kun Pielavedelle saapuu pääkaupunkiseudun lentopalloylpeys Korson Veto.

Valmentajien kommentit:

Henri Tuomi: Aluksi emme tehneet mitään, mistä oli sovittu. Kokeneiden pelaajien pitäisi kantaa vastuu. Ei pitäisi joutua tilanteeseen, jossa hakkuri Sangrey on penkillä ja Rumpunen tuuraa. Hakkuri on onnistunut harjoituksissa, mutta nyt on kaksi peliä mennyt täydelliseen romahdukseen.

Jukka Tuovinen: Olen tyytyväinen kolmeen pisteeseen. Cupin peli näytti jo hyvältä, olemme löytäneet oikean suunnan. Pari erää pelasimme tänään oikein hyvää lentopalloa, perusvarma syöttöpeli ja hyvä torjunta. Kolmannessa erässsä tuli kiire ja jatkopallojen päättäminen takkusi.


Sampo sai tuulettaa suoraa 3-0 voittoa.

Lisää kuvia

Ottelun tilastot

Loimun juttu

 

Tiedotus/KH
Kuvat: Teemu Hassinen