« Huhtikuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Dolen juhlaottelu Sampo-KoVe

26.10.2013 00:00


600 liigaottelun mies.

Dolen juhlapeliä oli saapunut seuraamaan reilut 400 henkeä. Ennen ottelun alkua tuo libero iänikuinen sai ansaitsemansa tunnustukset niin omalta seuraltaan kuin vastustajajoukkueeltakin. Otteluisäntä Pielaveden Kunta oli kutsunut vieraaksi Nilakan alueen kuntaväkeä ja muutamia poliitikkoja konkari Kääriäisen johdolla.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Sammon vakiokuusikko repi kuitenkin pikkuhiljaa eroa KoVen nuorisokaartiin, jossa kokeneempana miehenä oli vain Toni Kankaanpää, Petteri Laurila aloitti penkiltä. Vieraiden valmentaja yritti piristää peliä muutamalla vaihdolla, mutta Mikko Väliahon ja Tatu Säisän syöttöputkilla erä oli pian ohi Korsolaisten saalistaessa 17 pistettä. Lieneekö nuoret vastustajat hermoilleet avauserässä, sillä virheitä kertyi peräti 11 kpl.


Toni Kankaanpää katsoo anovasti tuomaria.

Toinen erä oli jälleen pitkälti ensimmäisen toisinto, kotijoukkueen komennossa mentiin. Välipaloina kuunneltiin aikalisillä entisten pelikavereiden muisteloja Dolen uralta ja perhettäkin haastateltiin. Erä oli nopeasti ohi 25-16.

Kolmannessa erässä  Jouko Lindberg sai joukkonsa syttymään taisteluun ja Sampo olikin lähes hätää kärsimässä. Alkupelin ajan hieman yössä ollut hakkuri Karl Külaots sai taas juonesta kiinni ja keräsikin hyvät tehot. Kove oli johdossa useaan otteeseen ja vielä aivan erän lopullakin, mutta lopulta Sampo puristi väkisin ohi ja pääsi juhlimaan 25-23 lukemilla täyttä pistepottia.


Korso rakensi hyvän torjunnan Herreran eteen, mutta siihen ei monesti pysähdytty.

Lehdistötilaisuus

Jouko Lindberg, Korson Veto:
Meidän tämän hetken ykkösasia on opetella irti eristä, jotka hävitään kymmenellä pisteellä antamalla yhdessä syöttövuorossa kuuden pisteen putkia vastustajalle. Kolmannessa erässä sitä jo vähän opittiinkin. Külaots on ollut himan vaisu, mutta nyt hän nousi taas ratsun selkään. Toni sai vastaanotossa paljon tavaraa, kuten odotettiinkin. Se on aina vähän pois hyökkäystehoista.

Jukka Tuovinen, Pielaveden Sampo:
Kolmeen pisteeseen täytyy aina olla tyytyväinen. Kaksi ensimmäistä erää ratkesi, kuten Joke sanoi, muutamaan syöttövuoroon. Kolmannessa erässä Korso pääsi peliin mukaan. Sovittiin, että Toni Kankaanpää täytyy saada kiinni. Siitä vähän lipsuttiin mutta erän lopussa saatiin taas tiivistettyä. Kokonaisuutena meidän puolustuspelaaminen on hyvällä tasolla, se on meidän vahvuus. Joukkueelle täytyy antaa hieman kritiikkiä: Tänään meiltä puuttui tietynlainen kurinalaisuus, 12 syöttövirhettä on aivan liikaa.

Mika Sivula, Pielaveden Kunnanjohtaja:
Sampo on halunnut olla paljon esillä maakunnassa ja olla koko maakunnan joukkue. Mikä on Pielaveden merkitys joukkueelle?

Jukka Tuovinen vastaa:
Olemme ehdottomasti Pielaveden joukkue. Maakunnallinen esilläolo ja esimerkin näyttäminen on toki hyvin tärkeää, mutta kyllä Sampo on yhtä kuin Pielavesi.

Ottelun tilastot

Lisää kuvia

 

Tiedotus/KH
Kuvat: Teemu Hassinen