« Huhtikuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Värikäs vääntö Iskun kanssa

03.11.2013 00:00

Sumuinen oli sunnuntai kun Rantaperkiön Isku saapui Sammon kotiluolaan. Yleisölle (461) tarjottiin viihdettä koko rahan edestä, vaikka peli päättyikin kotivoittoon suoraan kolmessa erässä (25-22, 25-16, 35-33). Pelin taso oli nousujohteinen ja kolmannen erän jatkopallot toivat siihen kunnon huipennuksen.

Ensimmäisessä erässä Isku otti heti murska-alun, Jere joutui kutsumaan joukot koolle jo 0-4 tilanteessa. Vasta Iskun kuudes syöttö meni pitkäksi ja siitä sammolle ensimmäinen piste. Tatu meni viivan taakse ja syötteli saman tien lukemiksi 6-5 ja oli Jussi Heinon vuoro pistää peli poikki. Siitä edettiin tasaisissa merkeissä erän lopulle asti, ensimmäisen eräpallon hankki Toni toisen kosketuksen hyökkäyksellä ja erän päätti Timo Leikkaan sivallus Iskun kenttään.


Eetu oli jälleen tärkeä palanen voiton takana.

Toisessa erässä nähtiin mielenkiintoisia tilanteita. Ensin Eddy Herrera tuli hyökkäksensä jälkeen verkon ali, mutta koska pallo oli vielä elossa, mies ponnisti jättiloikalla kenttärajojen ulkopuolelle suunnilleen Iskun hyökkäysrajan tuntumaan vaihtopenkin eteen. Pian tämän jälkeen Iskun syöttö nousi vastaanotosta tuomaritornin taakse, josta Toni sitä yritti tavoitella. Vieraiden Tuomas Tihinen sattui ikävästi kaatumaan myös tuomaritornin viereen joka esti pallon pelastamisen peliin. Siitä syntyi pieni polemiikki, jonka päätuomari ratkaisi tuomitsemalla kiistapallon. Tähän ei vaikuttanut tyytyvän oikein kumpikaan joukkue, ei varsinkaan uhrautuvasti sukeltanut Tihinen. Tiukkasanainen mutta kovin yksipuolinen keskustelu johti lopulta ”Tumpin” keltaiseen korttiin. Tilanne oli tuolloin 11-10. Sampo sai uutta henkeä ja pian eroa syntyi lisää, muun muassa Leikkaan torjuttua näyttävästi Tihisen. Tekniselle mentiin 14-10, perään Iskun aikalisät 16-11 ja 18-11. Erän lopulla Antti ”Kardo” Karttunen tuli Pekka Seppäsen tilalle ja napsi pari komeaa pistettä, torjunnalla ja hyökkäyksellä.

Kolmannen erän alku näytti, ettei Isku ole lannistunut vaan taistelee vielä kynsin hampain. Vääntö jatkui tasaisena tekniselle asti, jolloin Tihinen syötti pienen pisteputken. Tuovinen vaihtoi hakkurin ja passarin ristiin ja joutui pian ottamaan myös aikalisän 14-17. Eetu puolestaan syötteli tasoihin ja ohikin, Iskun toinen aikalisä 20-18. Ristiinvaihto takaisin ja Iskun noustua tasoihin 21-21 myös aikalisä. Tästä alkoi melkoinen side-out-ralli jossa mitattiin asennetta molemmilta joukkueilta. Ensimmäistä ottelupalloa pääsi syöttämään Leikas ja ennen kuin erä ratkesi, ottelupalloja kertyi kaikkiaan 11 ja kaikki Sammolle. Tatua vaille kaikki ehtivät siis syöttää kahdesti. Pielaveden yleisöllä on tapana nousta ottelupallossa seisaalleen, joten melkoinen iltajumppa heillekin tuli kannustaessaan.


Sampolaisyleisö jaksaa kannustaa.

Otteluisäntä Pielaveden Palvelukoti palkitsi parhaina pelaajina molemmista joukkueista kovasti ahertaneet yleispelaajat Tuomas Tihisen ja Enderwin Herreran. Lähitapiolapisteet Tihinen 1, Herrera 2, Leikas 3.

Lehdistötilaisuus

Jussi Heino:
Tasaisen kolmannen erän lopun jälkeen harmittaa, ettei saatu ottelua jatkumaan. Kymmenkunta syöttöä siinä puolin ja toisin kertoo siitä, että pelattiin hyvää lentopalloa. Taas kerran semmoinen mukava, kiva peli meiltä ja taas jäätiin hopealle. Meidän pitäisi päästä vielä kovempaan tappajan ilmeeseen.

Jukka Tuovinen:
Kolmeen pisteeseen piti tehdä täysillä töitä. Kaksi ensimmäistä erää Iskun hyppyleija aiheutti meille yllättäviä ongelmia. Kolmannen lopussa side out piti hyvin mutta jatkopallopeli ei toiminut. Isku laittoi meidät ahtaalle.

Ottelun tilastot

 

Tiedotus/KH
Kuvat: Teemu Hassinen