« Toukokuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Cupin välierässä tiukka taisto

14.11.2013 00:00

Cupin ensimmäisessä välieräottelussa nähtiin kaksi tasavahvaa joukkuetta vääntämässä oikein tosissaan. Vieraaksi saapunut Kokkolan Tiikerit otti lopulta suoran 0-3 voiton mutta pari erää vasta jatkopallojen kautta (32-34, 24-26, 22-25). Ottelussa nähtiin monta pitkää ja hyvää pallorallia, mutta myöskin paljon virheitä. Lelu Ojansivu oli ensimmäistä kertaa entisessä kotihallissaan Pielavedellä sitten mestaruuskevään 2009.


Sampolaiset pelaajaesittelyssä.

Sampo aloitti ottelun viime aikojen tutulla kuusikolla, passarina Toni Mäkitupa ja ristipaikalla Timo ”Elli” Leikas. Tiikerien S-P Olli potee lievää akillesvammaa ja passarina pelasi Kasper Vuorinen. Erän alku oli hienoista vieraiden hallintaa, mutta mukana roikuttiin koko ajan. Erän loppupuolella Jukka vaihtoi sekä passarin, että hakkurin ja sai joukkueen taistelemaan vielä erävoitosta. Jatkopalloja mentiin tasatahtiin ja Sammolla oli jopa useampi eräpallo. Erän lopulla sattui harmillinen tilanne, jossa tiikeripelaaja pelasi palloa kaksin käsin kyynärpäitä myöten sammon puolella. Virheen näki 479 katsojan lisäksi myös pari joukkueellista pelaajia ja kahvion työntekijät, mutta ikävä kyllä ei kumpikaan tuomareista. Totuuden nimessä on sanottava, että myös molemmat joukkueet tekivät virheitä, yht.23 kpl, joten prosentuaalisesti tuomarit tekivät vain oman osansa.

Toisessa erässä jatkettiin siitä, mihin ensimmäisessä jäätiin. Pisteitä vietiin vuoronperään ja nautittiin hyvästä lentopalloviihteestä. Välillä jopa entiset Sampolaiset Markus Väisänen ja Lelu ehtivät vaihtaa kuulumisia kausikorttikatsomon kanssa vaihtopenkiltä käsin. Erän lopussa Sampo nousi usean pisteen takaa aina eräpalloon asti, mutta Tiikerit olivat vahvempia ratkaisupaikoissa. Kuda oli kuitenkin erän tehokkain kymmenellä pisteellä.

Viimeisessä erässä Tiikerit ottivat heti alussa useamman pisteen kaulan ja Sammon aikalisätkin oli syöty ennen kymmentä pistettä. Tuosta noustiin kuitenkin vielä nopeasti tasoihin, vaikka Ojansivu alkoikin saada peliään kulkemaan paremmin kuin edellisissä erissä. Karttusen Antti kävi välihomminaan täydentämässä tilastoja ässäsyötöllä, ja taas Pielaveden Osuuspankki sai pulittaa kymmenen euroa lisää. Tämä ilta tuottikin virkistysrahastoon yhteensä 60 euroa. Lopullinen tappajanhalu joukkueelta kuitenkin puuttui, tai ainakin se oli naapurilla vahvempi.


Lauri Kermiseltä nähtiin huikeita puolustuksia.

Tiikerit sai voitollaan kolme cupin sarjapistettä. Tämä tarkoittaa sitä, että parin viikon päästä Hollihaassa on Sammon voitettava 0-3 tai 1-3 saadakseen myös kolme pistettä, jolloin pelataan finaalipaikan ratkaiseva kultainen erä.

Valmentajien kommentit

Tommi Tiilikainen:
Vastaanottomme oli äärimmäisen pitävä, varsinkin loppua kohti, se lämmitti mieltä. Kaksi ensimmäistä erää oli aikamoisia vääntöjä ja niissä tuli kyllä muutamia pinnoja meille tuomareiden avustuksella. En varmaan olisi vastaavassa tilanteessa hillinnyt itseäni yhtä hyvin kuin kollega Tuovinen. Hetkittäin tehtiin oma peli meille vaikeaksi torjuntapelin kautta. Erien lopuissa venyminen kuitenkin lämmittää, varsinkin vieraskentällä. Cupin finaali kyllä kiinnostaa kun ei siellä ole aiemmin oltu, parin viikon päästä on varmaan Hollihaassa tupa täynnä.

Jukka Tuovinen:
Äärimmäisen tiukka taistelu, niin kuin odotettiinkin. Peli normalisoitui kun Aki ja Kuda tuli kentälle. Tiikerit pelasi tänään maltillisemmin, samoilla tehoilla mutta vähemmän suoria virheitä. Meidän jatkopallohyökkäyksissä virheitä tuli liikaa. Tommi jo tuomareista mainitsikin, mutta onhan käsittämätöntä, että tuommoisia virheitä voi tuollaiseen paikkaan tulla. Kun pelataan avauserän voitosta, niin virheen merkitys voi olla todella suuri koko ottelun kulun kannalta. Kokkolaan lähdetään kuitenkin tavoittelemaan kultaista erää. Muutamat asiat tämänpäiväisestä täytyy korjata siihen mennessä.

Ottelun tilastot

Tiikereiden raportti

sekä kuvat ottelusta

 

Tiedotus/KH
Kuvat: Timo Katajisto