« Huhtikuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Pohjoisen vieraille pitkä kotimatka

17.11.2013 00:00

Team Lakkapää oli saapunut Pielavedelle Kokkolasta, missä he kärsivät perjantaina tappion Tiikereille. Sampo puolestaan oli vääntänyt Tiikereiden kanssa keskiviikkona ja molemmilla siis tappiolliset pelit alla. Lakkapää oli saanut juuri peliluvan uudelle liberolle, Anton Vasiliev`lle. Yleispelaaja Jouni Palokangas oli edelleen sivussa polvivammansa vuoksi. Valmentaja Ismo Tuominen komensi siis aloitukseen Miikka Lemolan, jolle tuli kyllä synkkä ilta. Sammon kuusikossa oli myös muutoksia. Aki Riihimäki jatkoi passarina, Timo Leikas hakkurina ja Andrey Ankudovich korvasi toisena yleispelaajana Pekka Seppäsen.


Herreran puolustuspelaaminen oli yksi voiton tae.

Sammon ja Lakkapään kohtaamiset ovat usein olleet tasaisia tahtojen taistoja, niin myös tällä kertaa. Avauserää mentiin tasapisteillä kunnes tekniselle tultaessa oli Väliahon Mikon syöttövuorolla saatu neljän pisteen etumatka. Naapurit sitä välillä hieman kavensivat, mutta loppupisteet olivat kuitenkin 25-21.

Toinen erä oli tasaisin, vaan ei välttämättä tasokkain tänään. Sampo teki 11 suoraa virhettä, mikä oli lähes tuplasti Lakkapäähän nähden. Erä oli siitä huolimatta kotijoukkueen hallinnassa alusta loppuun. Teknisen aikalisän jälkeen nähtiin oikea jujutusmaraton, jossa molemmat joukkueet heittelivät pelkkiä jujuja puolelta toiselle. Tämän pitkän pallon kuittasi lopulta Sampo kun viimeinen juju ei enää noussut peliin. Erä Sammolle 25-22.

Kolmanteen erään vierasjoukkue laittoi jälleen kaiken peliin ja ottikin nopeasti eroa sen verran, että Jukka katsoi viisaimmaksi ottaa aikalisän 5-9. Tämä auttoi, sillä Tatun tultua syöttämään oli pian Lakkapään aikalisän vuoro. Heti seuraavalla syöttövuorolla Leikas jatkoi siitä mihin Tatu lopetti, kovat hyppysyötöt toivat pari perättäistä ässää ja pari vaikeaa, jolloin Ismo Tuomisen oli jälleen näytettävä T-kirjainta aikalisän merkiksi. Värikkäiden vaiheiden jälkeen Sampo kuittasi päätöseränkin numeroin 25-20.


Sampo onnistui koko rintamana.

Valmentajien kommentit

Ismo Tuominen:
Ensiksikin onnittelut vastustajalle erittäin hyvästä vastaanottopelistä, sekä parin ensimmäisen erän hyökkäyspelistä. Me aloitettiin vähän pehmeästi ja kolmannessa erässä tapahtui joitakin aivan käsittämättömiä asioita. Tuli kolme melkein peräkkäistä hyökkäysrajavirhettä ynnä muuta sellaista. Yleispelaajatilanne on nyt tämä, ettei penkiltä löydy korvaajaa Palokankaalle. Tänään meidän paras pelaaja oli libero, huikeita puolustuksia häneltä. Nyt on viikko aikaa ajaa häntä vielä sisään joukkueeseen ennen seuraavaa peliä.

Jukka Tuovinen:
Täytyy sanoa, että olen ylpeä joukkueestani. Kahden tappiopelin jälkeenkin vire ja ilo oli hyvä. Pelattiin vakuuttavaa hyökkäyspeliä. Jatkopallopelaaminen ei kuitenkaan ole sillä tasolla millä sen kuuluisi, koska ei olla päästy harjoittelemaan kunnollisiin saleihin. Ei niitä missään koirankopissa voi treenata. Halusin nyt pitää Ellin hakkurina ja laitoin Kudan yp:ksi, hän onnistui hyvin varsinkin vastaanotossa.

Ottelun tilastot

Lisää kuvia (Eemeli Kiukkonen Photography)

 

Tiedotus/KH
Kuvat: Eemeli Kiukkonen