« Huhtikuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Siilinjärvellä upeaa lentopalloa

21.11.2013 00:00

Pielaveden liikuntahallissa juhlittiin keskiviikkona kunnan 140-vuotista taivalta. Samaan aikaan Sampo juhli kolmea sarjapistettä Siilinjärvellä, kun Etta joutui tunnustamaan kotijoukkueen paremmaksi erin 3-1 (22-25, 26-24, 25-19, 25-17).

Ottelun alku mentiin oikeastaan kokonaan vieraiden komennossa, mutta varsin laadukkaalla pelillä. Herrera keräsi jo avauserässä komeat tehot  11/+9 ja molemmat keskimiehetkin olivat puhtaalla pelillä. Vierailijat eivät jääneet pekkaa pahemmaksi, Karanovic 9/+9 ja hakkuri Ville Sorvoja 5/+4. Sammon hakkuri Timo Leikas ei vielä syttynyt liekkeihin ja pienemmän virhemäärän turvin Etta vei avauserän.


Vuk Karanovic ja Olli Kuoksa olivat Ettan kantavat voimat.

Toisessa erässä jatkettiin samalla teemalla. Ettan peli kulki ja hallinta tuntui olevan tiukasti vierailijoiden hanskassa. Loppupuolella alkoi Sampo saada syöttö/torjuntataktiikan puremaan ja melkoinen vuoristorata erän lopusta tulikin. Etta teki muutaman peräkkäisen virheen, Sampo nousi 7 pisteen takamatkalta tasoihin, sitten meni jälleen Etta edelle ja lopulta Sampo kuittasi eräpallon itselleen. Erän aikana myös kuntoutuva Tommi Siirilä käväisi torjuntavaihdossa yhden pallon ajan.

Pitkällä erätauolla lähes 700 hengen yleisö kävi tyhjentämässä kahviosta pullavadit ja taas oltiin valmiita jatkamaan. Veljemme Venezuelasta oli päättänyt, että tämä on hänen pelinsä. Eetu tappoi palloa iloisesti ja osasi myös ottaa yleisönsä esittämällä Etelä-Amerikkalaisia tanssiliikkeitä pistepallojen päätteeksi. Andrey Ankudovich puolestaan näytti muutaman kerran, ettei häntä pysäytä mikään ja ilme oli sen mukainen. Kun vielä Leikaskin sai taas sihdin kohdalleen, tuli pallo useasti oululaisten kenttään niin, ettei puolustajilla ollut mitään mahdollisuutta.

Päätöserässä oli Sammolla sellainen henki päällä, ettei voittajasta ollut enää epäselvyyttä. Karanovic ja Hakala kyllä taistelivat viimeiseen asti, mutta kun 5/+5 erän pelannut Mikko Väliaho nappasi kolme torjuntaa ja hyökkäyspeli kulki mukavasti joka puolelta, oli voitonjuhlat valmiit alkamaan.


Aki Riihimäki ja Timo Leikas löysivät yhteispelin loppua kohden.

Ottelussa nähtiin kyllä hyvätasoista ja viihdyttävää lentopalloa molemmilta joukkueilta. Pitkiä palloralleja, uskomattomia puolustuksia ja komeita hyökkäyksiä. Voitto nosti Sammon Lakkapään ohi viidenneksi, vain kahden pisteen päähän sarjassa toisena olevista Kokkolan Tiikereistä. Seuraavan kerran on pisteitä tarjolla perjantaina, kun maakuntakiertue jatkuu Iisalmen liikuntahallissa. Vastassa on tuolloin Riento ja ottelun lisäksi yleisöä viihdyttää mm. Jonne Aaron.

Valmentajien kommentit

Jukka Tuovinen:
Tosi hieno peli molemmin puolin. Lähes kaksi erää oltiin altavastaajana ja jouduttiin muuttamaan syöttö- ja torjuntataktiikkaa alun perin suunnitellusta. Toisessa erässä se alkoi sitten toimia. Hyökkäyspeli toimi oikeastaan koko pelin ajan, Eddyn rooli oli iso koko ottelussa ja peli-ilme hyvä. Tänään nähtiin elävää lentopalloa, hyökättiin ja puolustettiin. Hyvätasoinen ottelu, ratkaisu löytyi lopulta hyökkäystehoista.

Olli Kuoksa:
Minun mielestäni paras lentispeli, mitä olen tänä vuonna nähnyt livenä tai videolta. Ensimmäistä kertaa voin tappion jälkeen rehellisesti sanoa, ettei v**uta yhtään. Molemmat pelasi hienosti, ei aina kovaa mutta taktisesti ja puolustaen hyvin. Upeaa peliä.

Ottelun tilastot

 

Tiedotus/KH

Arkistokuvat:
Teemu Hassinen ja Eemeli Kiukkonen