« Huhtikuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Tiikerit yhä voittamaton este Sammolle

07.12.2013 00:00


Tommi Tiilikainen tuulettaa vapautuneesti, sillä Sampo laittoi vahvasti hanttiin puolustavalle mestarille.

Kokkolan Tiikerit ja Pielaveden Sampo ovat tulleet hyvin tutuksi parivaljakoksi tällä kaudella.  Itsenäisyyspäivän iloksi joukkueet kohtasivat jo neljännen kerran syksyn aikana. Ottelu tarjosi katsojille kaikki jännittävän lentopallo-ottelun elementit. Kotiyleisön pettymykseksi vahvasti taistellut Sampo joutui taipumaan 2-3 tappioon (26–24, 26–24, 17–25, 20–25, 11–15).

Kamppailun jälkeen molemmat päävalmentajat kehuivat ottelun tasoa.

- Ottelu oli varmasti tasokkain keskinäisin kohtaamisemme tällä kaudella, Sammon päävalmentaja Jukka Tuovinen totesi.

Valmentajien väitteille riitti vastinetta. Kentällä nähtiin koko rahan edestä upeita persoonia, uhrautuvaa puolustuspeliä ja välillä myös kuumia tunteita. Katsomossa riitti tunnelmaa myös kiitettävästi. Paikalle saapuneet Tiikerit-kannattajat virittävät myös savolaiset avaamaan äänijänteensä voimakkaammin.

 

”Kaksi hyvää erää ei riitä”


Palautepalaveri - ottelu jätti Sammolle vielä mietittävää.

Tiikerit on vienyt nyt joukkueiden kaikki neljä kohtaamista: kaksi Mestaruusliigassa ja kaksi Suomen cupissa. Tällä kertaa Sampo oli selvästi lähimpänä täysosumaa. Tiikereiden päävalmentaja Tommi Tiilikaisen tuuletus ottelun päättymisen jälkeen oli syystäkin vapautunut. Kokkolalaiset nousivat sillasta ottelun voittoon.

- Tämä oli tasokkain ja tasaisin kohtaamisemme. Sampo vei kaksi ensimmäistä erää parin pinnan erolla, hävisimme erät jatkopallopelaamiseen. Hyvän vastaanoton jälkeisissä tilanteissa onnistuimme erinomaisesti, joka oli tavoitteenakin, Tiilikainen totesi.

Tuovinen oli tyytyväinen yhteen pisteeseen, mutta ei siihen, että joukkue hukkasi 2-0 eräjohdon.

- Kaksi hyvää erää ei riitä ottelun voittoon. Lopussa syöttö heikkeni, Tuovinen tiivisti.

Tuovinen nosti esiin onnistujana yleispelaaja Antti Karttusen. Karttunen on saanut pelata kahdessa viime pelissä aloituskuusikossa, ja on vastannut huutoon.

- Antti pelasi toisen hyvän pelin. Hän on vahvasti tappelemassa aloituskuusikon paikasta.

 

Lelu vei hakkureiden taiston


Kaksi ensimmäistä erää kulki kuin unelma. Leikkaan ja Tolvasen herkkä tuuletus.

Sammon parhaimmistoon kuului ehdottomasti myös hakkuri Timo Leikas, joka aiheutti tyrmäävällä hyppysyötöllään vaikeuksia vieraiden vastaanotolle. Leikkaan ilta oli kerrassaan komea, tehoin 28/+14.

Tiikereiden kollega Olli-Pekka Ojansivu oli entisessä kotisalissaan kuitenkin vielä kovempi luu, tehoin 30/+26.  Lelun pysäyttämiseen ei löytynyt vieläkään keinoja, vaikka niitä yritettiin etsiä koirien ja kissojen kanssa.

- Ojansivu oli omassa luokassaan. Hänen pysäyttämiseen ei löydetty lääkettä: välillä tuli lyönti rajaan, välillä viistoon ja välillä torjunnan välistä. Ei voitu mitään, Tuovinen myönsi.

Sampo pelaa vielä kaksi ottelua ennen joulutaukoa, kun se kohtaa Korson Vedon ja Loimun vieraissa.

 

Ottelun tilastot

Teemun kuvat

 

Tiedotus/HT