« Huhtikuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Rovaniemeltä kolme pistettä

20.01.2014 00:00

Sammon vahvat otteet saivat jatkoa Rovaniemen kylmässä sunnuntai-illassa, kun joukkue vei pisteet Team Lakkapäältä suoraan kolmessa erässä: 20-25, 23-25, 24-26.

Bussi starttasi savosta jo lauantaina aamupäivällä ja suuntasi kohti pohjoista. Iisalmessa nautittiin tuttuun tapaan Kahvila-Ravintola Mehevän maistuva lounas ja matka jatkui. Ulkona paukkui -25 asteen pakkanen eikä bussissakaan lämmennyt juuri muuta kuin tunteet, Dolen kärsiessä tappion Xbox-turnauksessa. Hiki saatiin kuitenkin kaikille iltatreeneissä Ounasvaaralla.

Pelipäivä valkeni komean kirkkaana ja näytti talvisen Rovaniemen kauneimmillaan. Aamutreenien ja taktiikkapalaverin jälkeen valmistautuminen jatkui itse kenenkin omien rituaalien mukaan. Iltapäivällä takaisin hallille, jonne oli saapunut myös vajaat kymmenkunta Sammon kannattajaakin.


Eetu ja Elli olivat jälleen isossa roolissa hyökkäyspäässä.

Vahva joukkue

Peli alkoi lähes 600 katsojan edessä näyttävästi Lakkapään kapteeni Jussi Sirviön ässäsyötöllä. Sampo ei tästä hätkähtänyt, vaan otti pelin nopeasti komentoonsa. Passarivuorossa ollut Toni Mäkitupa jakeli hyvästä vastaanotosta hyökkäysvastuuta tasaisesti ja napautti itsekin pari pinnaa sopivan paikan tullen.

Toisessa erässä isännät olivat päästä peliin mukaan saatuaan reilusti vetoapua kentän ulkopuolelta, muun muassa loistavasti esiintyneeltä rumpuryhmältä. Lakkapään hakkuri Alexandro Rodrigues Luna löi myös muutamia kertoja todella komeasti rajaan ja olikin erän tehokkain kuudella pisteellä. Sammolta onnistujia löytyi enemmän, Leikkaan ja Siirilän johdolla. Myös ottelun kaikki viisi ässäsyöttöä osuivat Sammolla toiseen erään. Eräpalloon sai kenttäkomennuksen Ankudovich, joka pamauttikin voimalla pisteen lähes seisovilta jaloilta Lakkapään kenttään.

Päätöserään arveltiin isäntien tulevan ryminällä kaikilla rintamilla ja näin kävikin. Jo ensimmäisten tuomioiden jälkeen, tilanteessa 4-1, Jukka sai kutsua porukan rauhoittumaan. Tämän jälkeen nähtiin pieniä pisteputkia puolin ja toisin. Pallot kulkivat pitkälti hakkureiden kautta ja niitä myös puolustettiin uhrautuvasti. Timo Leikkaan ja Enderwin Herreran virheetön hyökkäyspeli toi lopulta voiton toisella ottelupallolla.

Joukkueiden parhaina palkittiin Sammosta Timo Leikas ja Lakkapäästä libero Anton Vasiliev. Viikonlopun jäljiltä Sampo on sarjassa neljäntenä, pisteen päässä Tiikereistä ja viisi pistettä sarjaa johtavasta Valepasta.


Koko joukkue ansaitsi kiitokset valmentajalta.

Lehdistötilaisuus

Jukka Tuovinen:
Täytyy olla tyytyväinen, 3-0 Rovaniemeltä on harvinaista herkkua. Tämä oli hyvän valmistautumisen tulos, koko päivän näki joukkueen olevan hyvässä vireessä. Tasapainoinen esitys, en halua nostaa ketään yksilöä tässä esiin vaan voitettiin joukkueena. Erinomainen vastaanotto, syöttö ja puolustuspelaaminen toimi hyvin. Toni oli tänään passarina, siinäkin meillä on hieno tilanne kun ei ole ykkös- ja kakkospassaria vaan kaksi hyvää passaria. Kaikki pelaajat täyttivät paikkansa ja voiton myötä kotimatka lyheni ainakin puolella.

Ismo Tuominen:
Onnittelut vastustajalle erinomaisesta vastaanotto- puolustus- ja varsinkin passipelistä, he pelasivat loistavan ottelun. Meidän vire menee täysin minun piikkiin. Meidän onnistujat olivat tänään vähissä, liberoa lukuun ottamatta. Laitapelaaminen meidän täytyy saada kuntoon, sen tökkimisestä meillä oli passarin kanssa puhetta jo Loimu-pelin jälkeen.

Ottelun tilastot

Lapin Kansan juttu

 

Tiedotus/KH
Kuvat arkistokuvia/HT