« Toukokuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Voitto Savon derbystä

25.01.2014 00:00

Savon derbyssä taisteltiin pitkän kaavan mukaan, mutta lopuksi kotijoukkue punnersi 3-2 voiton Saimaa Volleystä (20-25, 25-19, 25-22, 20-25, 15-10).

Iltaan toi lisäjännitettä jo etukäteen vierasjoukkueen uudet vahvistukset: Viime kaudella Valepassa loistanut Ansis Medenis sekä viikon mittaisella lainasopimuksella Kyyjärveltä siirtynyt huippulibero Pasi Hyvärinen.


Pasi Hyvärinen

Ylämäki, alamäki, ylämäki, alamäki

Ensimmäisessä erässä näkyi heti, mikä ero oli joukkueiden vireystilassa. Saimaa oli saapunut hyvin latautuneena ja valmiina voittamaan. Sampo sen sijaan ei näyttänyt edes samalta joukkueelta kuin viime sunnuntaina Rovaniemellä. -Perjantain kotipelit ovat hankalia, suurin osa porukasta käy töissä ja peliin tullaan melkeinpä töistä suoraan, kertoi Jukka Tuovinen. Erä itsessään oli tasainen, hakkurit takoivat pisteitä vuoronperään ja laiturit säestivät. Tommi Siirilä sentteriliitosta otti hieman etua virkaveljeensä Fergusoniin kahdella ässäsyötöllä ja torjunnalla.


"Syttyykö se lamppu siellä?" Kyselee Jukka Tuovinen

Toisessa erässä Sampo alkoi esittää piristymisen merkkejä. Erän käännekohta tuli, kun Tatu Säisä korvasi Mikko Väliahon ja samanaikaisesti Bogdan Olefir sortui virhesumaan. Hetkittäin näytti, että Bogdanille vihellettiin verkkovirhe joka kerran kun hän tuli hyökkäysrajan yli. Muutos molempien pelissä oli niin selvä, että pitkällä erätauolla arveltiin Sammon menevän peruspelillä voittoon kahdessa seuraavassa erässä.

Toisin kuitenkin kävi. Saimaa tuli kovalla itseluottamuksella ja Sampo alkoi tekemään virheitä. Saimaan kolmannen erän pisteistä puolet olikin lahjoja isänniltä. Jere vaihtoi passariksi Aki Riihimäen ja tämä toikin kaivatun muutoksen pelityylin jonka myötä Sampo käänsi erän itselleen.


Painopalloissa voima on valttia.

Neljäs erä olikin koko ottelun tavoin melkoinen vuoristorata. Kotijoukkueesta ei yltänyt plussan puolelle muut kuin Tatu, mutta myös Saimaalta painui kolme miestä pakkasen puolelle. Erässä nähtiin useampia epäselviä tilanteita mutta vieraat kokosivat rivinsä paremmin ja ottivat ansaitun erävoiton.

Lottoerässä mitattiin jälleen henkistä kanttia. Etelä-savolaiset vieraat varmaan tunsivat itseluottamuksen valuvan lahkeesta parketille, kun Sampo otti kolme peräkkäistä torjuntaa erän puolivälissä. Ensimmäisessä ottelupallossa Timo Leikkaan isku painui vajaan puoli tuumaa pitkäksi, mutta toisella tuli tulosta ja Sampo pääsi tuulettelemaan voittoputken jatkumista.


Eddyn ilmeestä näkee, että nyt on kaveri myöhässä.

Summa summarum

Sammon peli on tällä hetkellä hyvässä kuosissa, kun vain focus saadaan pidettyä oikeissa asioissa. Joukkue toimii hyvin molempien passareiden kanssa ja tarvittaessa vaihtopenkiltä löytyy hyvää miestä joka paikalle. Myös Saimaa Volley saa olla huoletta tyytyväinen tämän hetken tilanteeseen. Tuore huippulibero tuo tasaisuutta vastaanottoon, jo nyt nähtiin miehen olevan täydessä terässä vaikka alla oli vain yhdet yhteisharjoitukset. Kun vielä Medenis saadaan pelaavaan kuusikkoon, jää valmentaja Atarsille enemmän vaihtoehtoja myös Joni Mikkosen peluuttamiseen. Saimaa voi hyvinkin nousta sarjataulukossa vielä monta pykälää ennen runkosrjan loppua ja on pudotuspeleissä hankala vastus kenelle tahansa.

Sampo ja Tiikerit nousivat 3-2 voitoillaan Loimun ohi, Sampo nyt kolmantena. Myös Saimaa ohitti taulukossa Korson Vedolle hävinneen Riennon. Sammon seuraava peli on keskiviikkona Joensuussa.


Kun pelihuumori on kohdallaan, ei näitä velikultia pysäytä mikään.

Valmentajien kommentit

Guntis Atars:
Vaikka tappio tuli, olen tyytyväinen peliesitykseen. Ehkä paras vieraspeli meiltä. Pojat näytti parasta mihin pystyvät. Passipelissä oli ehkä puutteita, mutta hyvä taistelu.

Jukka Tuovinen:
Olen tosi tyytyväinen tiukan taiston jälkeen. Loppupuolella ehkä liikaa hyökkäysvirheitä. Kovin tunne puuttui tänään, ehkä vieraissa olisi ollut helpompaa rakentaa tunnetila arkipeliin. Suoraan töistä on vaikea tulla. Saimaalle täytyy antaa tunnustusta, jos Pasi pystyy jatkamaan tuolla tasolla ja löytyy oikea ryhmitys niin hyvä tulee.

Ottelun tilastot

Ottelun kuvat

 

Tiedotus/KH
Kuvat HT