« Huhtikuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Voittoputki katkesi Valepan vierailuun

08.02.2014 00:00

Sampo hyytyi mainion avauserän jälkeen

Avauserä kärkikamppailussa VaLePaa vastaan näytti, että Sampo on valmis nappamaan kauden suurimman päänahkansa. Kotijoukkueen syöttö- ja hyökkäyspeli kulki tehokkaasti, eikä VaLePa tuntunut löytävän niille pysäytyskeinoja. Komean erävoiton 25–17 takeena oli myös uhrautuva puolustuspelaaminen.

Mutta. Ensimmäisen erän jälkeen Sammon hyvä ote katkesi lähes kuin seinään, ja VaLePa marssi lopulta selvään 1-3 vierasvoittoon (25–17, 18–25, 22–25, 22–25.) Sammon päävalmentaja Jukka Tuovinen oli taiston jälkeen pettynyt mies.


Jukka Tuovinen peräänkuulutti oman tason säilyttämistä ja voittajan sydäntä.

- Ensimmäiseen erään tulimme hyvin valmistuneina. Ottaa päähän, kun hyvän erän jälkeen pelimme taso laski. Keskittymisemme herpaantui epäolennaisiin asioihin.  Meille tuli liikaa helppoja virheitä ja puolittaisia suorituksia, Tuovinen manasi.

Tuovinen nosti esiin muun muassa hyökkäyspelin kurinalaisuuden puuttumisen. Sampo teki yhteensä 15 hyökkäysvirhettä.

- Se on rutinoinutta ja kovaa VaLePaa vastaan liikaa. Näissä peleissä keskittymisen täytyy säilyä loppuun saakka, Tuovinen summasi.

Sammon kapteeni Aki Riihimäki nosti hyökkäyspelin pehmenemisen ottelun ratkaisuksi.

- Alkumme oli hyvä, loppua kohti kovuus hävisi. Olimme pikkuisen pehmeitä, Riihimäki totesi.

 

Alkuvaikeuksien kautta voittoon

VaLePan päävalmentajan Ugis Krastinsin ajatukset olivat huomattavasti iloisemmat. Voitolla VaLePa pääsee huomiseen huipputaistoon Tiikereitä vastaan sarjataulukon piikkipaikalta.


Sakari Mäkinen, Ugis Krastins ja Antti Esko.

- Olen tyytyväinen, että joukkue pystyi nousemaan voittoon vaikean avauserän jälkeen. Se osoittaa joukkueen luonnetta. Sampo syötti ja puolusti avauserässä hyvin, se vaikeutti hyökkäyspelimme rytmiä, Krastins ynnäsi.

Krastins nosti voiton takeeksi sen, että hänen suojattinsa pystyivät tekemän muutoksen pelaamiseen hävityn avauserän jälkeen. VaLePa-luotsin mukaan vieraat syöttivät sen jälkeen kovempaa ja puolustivat paremmin.

Vieraiden hyökkäykset kulkivat eniten illan tehokkaimman pelaajan, Olli Kunnarin, 24/+12 kautta. Loppua kohti parantanut Elvis Krastins ja tehokkaasti keskeltä hyökännyt Eduard Venski olivat hyökkäyspelin muut arkkitehdit. Libero Jarmo Korhonen oli myös voiton takuumiehiä.

 


Dolen taistelutahto ei yksin riittänyt, asennetta olisi tarvittu kaikilta.

Sammon joukkueesta vain harva pystyi pelaamaan omalla tasollaan koko ottelun ajan. Poikkeus oli Timo Tolvanen, joka nosti aloituksia jälleen varmaan tyyliinsä ja haki suurella tahdolla myös puolustuspalloja katsomon puolelta.  Samaa luonnetta olisi kaivattu koko joukkueelta loppuun saakka.

Neljänneksi sarjataulukossa tippuneella Sammolla on mahdollisuus revanssiin VaLePasta viikon päästä sunnuntaina vieraskentällä. Tuovisen mukaan se vaatii ennen kaikkea parempaa keskittymistä.

- Oman pelin tason ylläpitämiseen ja omiin pelillisiin asioihin pitää pystyä keskittyä paremmin, Tuovinen painotti.

 

Ottelun tilastot

 

Tiedotus/HT
Kuvat arkistokuvia