« Toukokuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Piste tuliaisena Kokkolasta

20.02.2014 00:00

 

Sammon keskiviikkoinen matka Kokkolaan alkoi suotuisissa merkeissä. Matkalla seurattiin tiiviisti sekä mitalihiihdot että jääkiekon voittoisa puolivälierä. Ei siis ihme, että koko joukkue oli positiivisella fiiliksellä hallille saavuttaessa. Ainoastaan Kuda sai kuulla hieman kuittailua tuosta Suomi-Venäjä ottelusta.

Ottelu alkoi hieman totutusta poikkeavilla kuusikoilla. Tiikereillä sivussa oli edelleen Lelu Ojansivu ja aloitukseen marssivat Vuorinen, Seppänen, Klein, Sauss, Leppälä ja hakkurina aloitti Dima Borichev. Sammon kuusikkoon asettui  Herrera, Mäkitupa, Siirilä, Säisä, Karttunen ja Leikas. Liberoina tietysti Late ja Dole.

Sampo otti kuskin paikan alusta lähtien, Tiikereiden valmentaja yritti katkaista Herreran syöttöputken aikalisällä jo tilanteessa 6-8. Antti Karttunen pelasi ennakkoluulottomasti ja viisaasti päättäen monta hyökkäystä ja ottipa yksinään torjuntapisteenkin 6-9 Joe Kleinilta, joka vaihdettiinkin saman tien Väisäseen. Seuraavan pallon jälkeen vaihtui passariksi Kehoe. Tämän jälkeen tuomari joutui rauhoittelemaan Tommi Tiilikaista tilanteen ollessa jo 6-11. Teknisen jälkeen vaihtui vielä hakkuriksi Rumpunen ja viimeinen aikalisäkin käytettiin 9-16. Tiikerit kavensi parhaimmillaankin vain parilla pisteellä, Sampo käytti aikalisän ja antoi Karttuselle pienen huilin jonka jälkeen marssi selvään erävoittoon 17-25.

Toinen erä oli tasaista vääntöä alusta lähtien. Jukka käytti aikalisän 11-7 ja Tommi 11-11 sekä toiset tilanteissa 17-17 ja 19-17. Tiikerit kokeili jo kolmattakin passaria mutta vaihtoi pian Kehoen takaisin. Borichev kävi tuuraamassa Rumpusta ja Pekka Seppänen Karttusta.  Sampo pääsi ensimmäisenä eräpalloon, Tiikerit selvittivät sen ja hankkivat Kleinin ässäsyötöllä itselleen katkaisun paikan. Kardo napautti pari seuraavaa pistettä ja niin oli erä katkolla Sammolle. Tuossa vaiheessa Rumpunen tuli takaisin mutta Tatu ja Timo nappasivat paritorjunnalla toisen erävoiton 25-27.

Kolmas erä alkoi lahjapisteellä kun Tommi Tiilikaiselle osoitettiin punainen kortti edelliserän lopun hermostumisesta. Muutoin Tiikerit tuli, kuten arvata sopii, kovalla asenteella kahden hävityn erän jälkeen. Tiilikainen myös vaihtoi Rumpusen ja Saussin roolit. Kleinin ässäsyöttöputkella tilanne oli hetkessä 4-1 ja aikalisän paikka. 7-2 Karttunen sai antaa tilaa Seppäselle joka pelasikin ottelun loppuun asti. Teknisellä tilanne oli jo 14-6 ja erä näytti menetetyltä. Sampo kuitenkin ryhdistäytyi ja alkoi kiriä eroa piste pisteeltä. Eddy, Tommi ja Elli tekivät hartiavoimin töitä ja Dole piti takakentän puhtaana mutta eroa vain oli tullut liikaa. Herrera vähensi vielä isäntien eräpalloja parilla ässäsyötöllä, mutta lopulta Sauss iski erävoiton 25-21.

Neljäs eteni jälleen tasatahtiin, kahden pisteen eroa isompaa ei syntynyt koko erässä tuomaritulkinnoista huolimatta ja osittain niiden vuoksi. Kunnes erän lopussa syntyi erikoinen episodi: Pitkän pallorallin päätteeksi Rumpunen lyö torjuntaan, tilanne 25-25. Siirilä menee syöttämään, syöttöluvan sijaan tuomari muuttaakin edellisen tuomionsa, ilmeisesti rajarikoksi ja erä poikki 26-24???

Päätöserä aloitettiin vuorostaan Siirilän keltaisella kortilla edelliserästä. Tatu vastasi tilanteeseen ässäsyötöllä ja siitä eteenpäin edettiin pisteen erolla, kunnes Pekan syötettyä ässän ja Eddyn puhkaistua tiikeritorjunnan tilanne oli 6-8 ja Tiikerien aikalisä. Sampo hermoili hyökkäysten viimeistelyissä eikä eroa saatu syntymään. Ensimmäinen ottelupallo tuli kuitenkin Sammolle ja Tiilikainen otti vielä porukan kokoon. Saussin onnistumisen jälkeen Leikaksen isku pyöri verkkonauhaa pitkin leveäksi tuoden ottelupallon Tiikereille. Tuovinen piti myös aikalisän, mutta erä päättyi 16-14 Pekka Seppäsen jäätyä kolmen miehen torjuntaan.

Kaiken kaikkiaan Kokkolassa nähtiin erittäin viihdyttävä lentopallo-ottelu johon omat mausteensa toivat niin yleisö kuin tuomaritkin. Seuraava koitos on lauantaina Oulussa, Olli Kuoksan suojateista otetaan mittaa jo klo 15:30.

Lehdistötilaisuus (tulossa myöhemmin)

Ottelun tilastot

Ottelun kuvat

Tiikerien juttu

 

Tiedotus/KH