« Huhtikuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Lakkapäästä kolmen suora

25.02.2014 00:00

Maanantaina vastassa oli vanha tuttu, rakas vihollinen Team Lakkapää. Ottelu pelattiin Siilinjärvellä, URHOtv:n suorana lähetyksenä. Yleisöä oli paikalle saapunut varsin mukavasti, 713 silmäparia. Mukana oli Otteluisäntä Kuopion Energian lisäksi ainakin Trust Kapitalin väkeä, Kuopion urheilutoimittajien kerho ja Siilinjärven kunnan edustajia. Myös miesten lentopallomaajoukkueen päävalmentaja oli seuraamassa ottelua.

Sairastumisista kärsinyt vierailija oli saanut edellisillasta porukan jalkeille, vaikkakin vatsataudin yllättäneestä joukkueesta viimeinen kävi vielä ennen ottelua tyhjentämässä vatsansa norjan kielellä. Sampo on toistaiseksi välttänyt loukkaantumiset ja pahemmat sairastelut, joten molemmilla oli kaikki miehet käytössä. Aiemmat kohtaamiset tällä kaudella oli molemmat päättyneet Sammon 3-0 voittoon.

Ottelu alkoi kuten näillä kahdella joukkueella on ollut tapana, tasaista taistelua ja hyvien puolustusten myötä pitkiä palloralleja. Sirviö aloitti hakkurina tehokkaasti vaikka oli vielä eilen sairaana. Sampo joutui ottamaan aikalisän tilanteessa 7-10 ja viidellä seuraavalla pallolla tultiin jo tasoihin. Erän lopulla Timo Leikkaan pyssy puhui syöttöruudussa, ässäsyötöllä Lakkapäälle aikalisä 20-20. Pekka Seppäsen korvasi vielä Antti Karttunen, joka saikin heti kaksi passia jotka molemmat puolustettiin takaisin peliin. Tatu Säisä päätti kolmannen hyökkäyksen ja jälleen oli aikalisän paikka. Tauon jälkeen Sampo pääsi eräpalloon puskumaalilla, kun sampolaistorjujan päästä pallo kimposi Lakkapään kenttään. Erä poikki heti ensimmäisestä eräpallosta 25-22.


Timo Leikas ihmettelee itsekin kätensä voimaa. Tatu Säisä iloitsee vieressä.

Toisen erän alussa pohjoiset vieraat saivat Sammon hakkurin torjunnalla kiinni muutaman kerran peräkkäin ja Jukka pisti pelin poikki tilanteen ollessa 2-6 vieraille. Sehän tepsi, eroa alettiin jälleen kuroa umpeen. Tommin syötöt purivat, tuli ässäsyöttökin, kunnes 7-7 tilanteen aikalisän jälkeen syöttö napsahti juuri ja juuri yläpaulaan, eikä jaksanut siitä pyörähtää yli. Taas mentiin muutaman pisteen putkia puolin ja toisin, tilanteet 12-14, 18-16 Lakkapään aikalisä, 20-16, ja 21-20 Sammon aikalisä. Aivan erän lopussa Kuda tuli vielä Eddyn tilalle torjumaan. Erä poikki edellisen tavoin 25-22.

Kolmannessa erässä näytti Lakkapäältä jo paras puhti hiipuneen, minkä kyllä toipilailta ymmärtää. Isännät sen sijaan jaksoivat jauhaa ja säilyttivät hyvän asenteen kun peli oli omassa hallinnassa. Erän alkupuolella erityisesti Eetu Herrera näytti olevan joka paikassa yhtä aikaa ja hyökkäsikin erässä peräti 19 kertaa. Iska Tuominen käytti aikalisän 12-9 ja toisen katkaisemaan Tommin syöttöjä 19-15. Ero kaventuikin parilla pisteellä ja myös Jere katkaisi pelin 23-21. Ottelupalloja tarvittiin pari kappaletta kunnes Timo Leikas paketoi erän 25-23 ja samalla koko ottelun suoraan 3-0. Rajatuomareiden toiminta ottelussa ei kaikilta osin ollut yhteneväistä valmentajien eikä päätuomarinkaan näkemysten kanssa, mutta siihen ottelu ei tälläkään kertaa ratkennut vaan isännät olivat terävämpiä erityisesti erien lopuissa.


Eetu näytti jälleen ehtivän joka paikkaan.

Ottelun parhaina pelaajina Kuopion Energia palkitsi Team Lakkapäästä hakkuri Jussi Sirviön ja Sammosta erittäin monipuolisesti pelanneen yleispelaaja Herreran. Lähitapiolan pisteraati huomioi yhdellä pisteellä Lakkapään liberon Anton Vasilievin, kahdella pisteellä tuplasti muita enemmän syöttöruudussa viihtyneen keskitorjuja Tommi Siirilän ja kolme pistettä nappasi Sammon hakkuri, Timo ”piiskakäsi” Leikas. Sampo nousi voitolla Loimun ohi neljänneksi joten keskiviikon Sampo-Loimu ottelulla voi olla isokin merkitys pudotuspelien kotiedun kannalta.

Lehdistötilaisuus

Ismo Tuominen:
Tämä meni niin kuin ennenkin. Tänään pelattiin ehkä pidempiä palloja kuin aiemmin. Leijasyöttö aiheutti meille vaikeuksia, vastaanotto jäi irti ja se yksinkertaisti hyökkäystä. Lähtökohtiin nähden Sirviö ja Palokangas pelasivat loistopelin. Kaksi ensimmäistä erän loppua oli meiltä huonoa, vaikka oli Sampokin niissä kyllä hyvä. Nyt kerätään tätä meidän peliä ja perjantaina jatkuu. Kun saadaan ukot ja peli kuntoon, niin se joka runkosarjan 1-4 sijoilta haluaa tulla meille Rovaniemelle puolivälierissä, niin welcome!

Jukka Tuovinen:
Tyypillinen meidän kahden kohtaaminen. Hyvä syöttöpeli, hyppyleija puri hyvin. Puolustuksia tuli molemmilla joukkueilla hyvin. 1. ja 2. erien loput olivat meiltä hyviä, vaikka oli niissä tuuriakin mukana. Tyytyväinen olen 3-0 voittoon vaikka kyllä petrattavaakin jäi, lähinnä torjuntapelaamisessa. Onneksi päästään petraamaan jo keskiviikkona. Kuusikkoa on nyt kierrätetty ihan pelin mukaan, Oulussa vähän jo jaettiin passivastuuta ja mennään tarpeen mukaan. Yksi muutos on, mitä olen miettinyt. Katsotaan nyt joko sen aika on seuraavassa pelissä.


Tasavahvojen joukkueiden kesken on taktiikalla iso merkitys.

Ottelun tilastot

Lapin Kansan juttu

 

Tiedotus/KH
Kuvat arkistokuvia/
Eemeli Kiukkonen ja Teemu Hassinen