« Toukokuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Sammolle puhtaat paperit

27.02.2014 00:00


Enderwin Herrera hassuttaa Shawn Sangreyn.

Keskiviikkona oli nk. kuuden pisteen ottelu, kun peräkkäin taulukossa majailevat Sampo ja Loimu ottivat yhteen. Loimu oli valmistautunut hyvin, saapumalla savoon jo edellisenä päivänä. Sampo oli lähinnä palautellut maanantaisen tv-ottelun jäljiltä, lihashuoltoa ja aamutreeneissä kevyttä lajiharjoitusta. Otteluisäntänä oli Säästöpankki Optia, joka oli tuonut mukanaan vieraita Kiuruvedeltä ja Iisalmesta. Optian Kiuruveden konttorin johtaja tunnusti ennen peliä ymmärtävänsä lentopallosta vähemmän kuin sika hopealusikasta, mutta jo kahden erän jälkeen sama mies innostuneena kertoi olevansa jo hyvin jyvällä.

Ottelun alkuun Loimu passitti kentälle kuusikon: Rumpunen, Sangrey, Riecks, Koppanen, Sippola ja uutukaisen keskitorjujansa Jose Sugranesin, joka pelasi vasta toisen pelinsä korvattuaan tapaturmaisesti loukkaantuneen Kutinlahden, Sihvosen ja kotiin lähetetyn yleispelaaja Salernon. Sammolta aloitti normaali kuusikko Tonin passatessa. Liberoina tietysti värikkäät persoonat Tolvanen ja Rajala.


Kutinlahti (8) sai antaa tilaa Jose Miguel Sugranesille (ESP).

Vahvaksi torjuntajoukkueeksi tiedetty Loimu napsi koppeja heti ottelun alkuun niin, että Jeren piti kutsua porukka kokoon jo ensimmäisen viiden pallon jälkeen. Pari palloa myöhemmin Timo Leikas loukkaantui pallontavoittelutilanteessa, jalkaterä vääntyi alle ja ainakin varpaat joutui tiukille. Jalka tutkitaan tarkemmin torstaina. Kuda tuli siis hakkuriksi ja alun jälkeen pelasikin hienon pelin. Loukkaantuminen kuitenkin sekoitti Sammon peliä hetkeksi ja tilanteessa 5-8 käytettiin jo toinen aikalisä. Seuraavaan palloon vihellettiin vielä väärä kenttäjärjestys joten melkoisen sekava hetki siinä koettiin. Siitä alkoi kuitenkin Sammon nousu, Akin tultua passaamaan ja Pekka Seppäsen syötellessä tekniselle tultiinkin jo johdossa 14-13. Loimu vaihtoi Sippolan pois ja käytti aikalisän 17-15 ja toisen 22-21. Erävoitto Sammolle 25-22.


Pekka Seppänen kantoi päävastuun niin vastaanotossa kuin syöttöruudussakn.

Toinen erä aloitettiin tuomarin puhuttelulla, jossa Juho Rajalaa ilmeisesti kehotettiin olemaan potkimatta palloa kattoon erien jälkeen. Itse pelissä Loimu otti jälleen ohjat käsiinsä Kaius Peltosen passatessa ja hän löysikin hyvin kuumat pelaajat Sangreyn ja Riecksin. Kotijoukkue oli takaa-ajajana koko erän ajan vaikka pelirytmiä muutettiinkin jälleen ottamalla Toni takaisin kapellimestariksi. Tunteet kuohuivat vähän molemmin puolin ja tunnelmaa piisasi. Loimu nappasi erästä voiton vasta jatkopalloilla 24-26.


Juho Rajala elää aina tunteella mukana.

Pitkällä tauolla kahviossa spekuloitiin kovasti eri tuomioista, joten yleisökin oli hyvin tunteella pelissä mukana. Kolmatta erää edettiin tasatahtiin ja yleisö sai nauttia hyvästä lentopalloviihteestä, jossa palloa haettiin takaisin peliin sekä kentän pinnasta, että verkon toiselta puoleltakin. Alkuerässä nähtiin myös erikoinen tilanne, jossa Sampo protestoi mielestään rajarikkoa hyökkäystä joka jäi viheltämättä. Turpakäräjien seurauksena päätuomari Tommi Parkkinen kutsui kapteenina toimineen Toni Mäkituvan puhutteluun. Toni meni tämän jälkeen välittämään terveiset Jukka Tuoviselle. Tonin ollessa vielä valmentajan luona, selin kentälle, annettiinkin yllättäen syöttölupa ja Loimu tietysti käytti tilaisuuden hyödykseen syöttäen välittömästi. Ihme, ettei siinä vaiheessa vihelletty väärää järjestystä kun passarimme oli vielä aivan muualla kuin pelipaikallaan. Toni ryntäsi toki takaisin kentälle ja ehti vielä passaamaankin, josta rakennettiin onneksi hyökkäyspiste. Tästä Sampo sai syttyjä ja alkoi tehdä eroa marssien selvään erävoittoon 25-18.


Dole, Pekka ja Tatu punoo juonia.

Neloserässä Loimu otti jälleen kaulaa erän alkuun, kentälle palanneen Jani Sippolan johdolla. Myös tässä erässä oli vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Yleisöstä huudettiin useamman kerran Loimun hyökkäysten olevan rajarikkoja, mutta kun Jukka Tuovinen protestoi selkeää hyökkäysrajavirhettä, sai hän palkkioksi keltaisen kortin. Kokeneet sampolaiset ottivat energiaa vastoinkäymisistä, ja teknisen aikalisän tilanteesta 9-14 Sampo tasoitti jo 16-16 jolloin oli Henri Tuomen vuoro kutsua laumansa kokoon. Hyvän vastaanoton ja passipelin myötä päätöserän kingi oli keskitorjuja Tommi Siirilä, joka päätti viidestä passista neljä komeasti kenttään ja venytti myös kätensä Loimun hyökkäysten eteen neljän pisteen arvoisesti. Päätöserä Sammolle 25-23 ja koko ottelu 3-1. Voitolla Sampo vahvisti asemaansa tulevan kotiedun haltijana ja myös kolmas sija on vielä saavutettavissa.


Ossi Rumpunen uurasti kaikilla osa-alueilla.

Ottelun parhaina pelaajina otteluisäntä Säästöpankki Optian edustaja Ville Pekkala palkitsi, raadin pitkän pohdinnan jälkeen, Loimun kapteeni Ossi Rumpusen (15/+9) ja Sammosta loistavasti hakkuriksi tulleen Andrey Ankudovichin (19/+11). Raadissa oli pitkän linjan asiantuntemusta, sillä osallisena oli mm. ex-liigapassari Jari Help.  LT-pisteet: Rumpunen 1, Herrera 2 ja Ankudovich 3.


Valmentaja Henri Tuomen ilme kertoo olennaisen.

 

Lehdistötilaisuus

Henri Tuomi:
Olipa taistelupeli, pitkiä palloja. Meillä oli vaikeat lähtökohdat, 2h ennen peliä saatiin tietää Kutinlahden olevan toipilaana loukkaantumisesta. Uusi mies pelasi vasta toisen pelinsä ja onnistui ihan hyvin. Sampo puolusti hienosti, samoin me joten hienoja palloja nähtiin. Kerrankin saatiin mekin tuomarilta lahjapiste tässä salissa.

Jukka Tuovinen:
Taisteluvoitto isolla sydämellä. Nyt ei ole joukkueesta mitään kritisoitavaa, tilanteen huomioon ottaen hienolla asenteella mentiin. Vire saatiin säilytettyä ja jopa nostettua sitä pelin mittaan. Loimu teki taistelummekin meille vaikeaksi, puolustamalla aivan uskomattomasti. Timon loukkaannuttua Kuda tuli hyvin sisään ja pelasi loistopelin. Molempia passareita tarvittiin tänään rytmin hakemiseen. Tommiin olen erityisen tyytyväinen, paransi loppua kohti hyvin. Neljännen erän lopussa mietin, mitä tehdä, kunnes Eddy löysi peipin ja alkoi käyttää sitä, kun kovat lyönnit ei uponneet. Onneksi saadaan jatkaa jo perjantaina.

Ottelun tilastot

Loimun juttu

 

Tiedotus/KH
Kuvat arkistokuvia/HT