« Huhtikuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Saimaan kanssa täyspitkä vääntö

01.03.2014 00:00

Härkäviikon viimeinen kotikamppailu käytiin Sammon ja Saimaa Volleyn kesken. Sampo hallitsi ottelua pari ensimmäistä erää, mutta joutui lopulta tyytymään 3-2 voittoon.

Ottelun lähtökohdat olivat Sammolle vaikeat hakkuri Timo Leikkaan loukkaantumisen myötä. Andrey Ankudovich paikkasi kuitenkin hyvin kuten aiemmassakin ottelussa. Otteluisäntänänä oli Tervon kunta ja sikäläiset yrittäjät ja heiltä olikin saapunut mukavan kokoinen kannustajajoukko. Myös Sammon entisiä pelaajia oli paikallla useampia, kuten Ilkka Sammelvuo, Salvis Cielavs ja varhaisemmilta vuosilta Jarkko Partanen sekä Kardo Kynnap, joka haastattelussa sanoi yhä harrastavansa lentopalloa sen verran, että Suomen Mestaruus löytyy joka keväältä.

Avauserässä vieraiden kaikki kaikessa oli, Joni Mikkosen ollessa sivussa, Latvian hirmu Ansis Mednis kentän parhailla teholukemilla. Sammossa vastuu jakautui kuitenkin tasaisemmin onnistujien kesken ja isäntäjoukkue kuittasi ensimmäisen erän 25-17.

Toisessa erässä vierailta onnistui oikeastaan vain yleispelaaja Ville-Erik Tarkiainen ja keskimies, Byron Ferguson, muilta osin voi sanoa isäntien hallinneen erää tehojen vain jäädessä edelliserää pienemmäksi. Erityisesti Andrey Ankudovich onnistui hyvillä tehoilla ja Tatu Säisä säesti hyvin. Erä Sammolle 25-22.


Tatu ja Kuda sai tuulettaa useamman kerran.

Kolmanteen erään Saimaa petrasi peliään huomattavasti, oikeastaan täysin Ansis Medeniksen ansiosta. Isännistä onnistui erinomaisesti hakkurin paikan ottanut Andrey Ankudovich, joka hyökkäsi viisaasti ja otti erän ainoan torjunnankin. Saimaa voitti erän 21-25.

Neljännessä meinasi tunteeet jo hieman lämmetä Saimaan vaihtopenkillä. Tenhunen sai kapteenin välityksellä varoituksen protestoinnistaan. Sampo oli vahvempi kaikilla osa-alueilla ja hoiti erän pienien hässäköiden jälkeen itselleen jatkopallojen kautta 24-26.

Päätöserässä näytettiin mitä kuuluu ja kuka käskee. Sampolaiset olivat askeleen tai parikin edellä ja onnistuivat kaikessa mitä yrittivät. Erä ei ehtinyt kunnolla alkaa kun Sampo jo lopetti sen murskalukemiin 15-6.


Toni Mäkitupa on syystäkin tyytyväinen.

Voitollaan Sampo ei onnistunut kaventamaan eroa Rovaniemellä vierailleeseen Hurrikaaniin, sillä Loimaalaiset voittivat oman ottelunsa Rovaniemellä niin ikään 2-3. Sammon härkäviikko saa päätöksensä sunnuntaina Vantaan Lumossa, kun vastaan astelee Korson Veto.

Lehdistötilaisuus

Guntis Atars:
Ensimmäisessä erässä ei vaan saatu Sammon syöttöjä ylös, toinen erä oli jo tasaisempi Isot miehet koetti lyödä liian kovaa, pitäisi hyökätä fiksusti kuten vastustaja tänään teki. Hieno, tasainen peli tuli kaiken kaikkiaan, vaikka viides erä oli jo täysin Sammon hallussa.

Jukka Tuovinen:
Hieno ottelu, hyvä tuleminen meiltä. Koko peli vähillä virheillä, varsinkin kaksi ensimmäistä erää. Kolmaskin näytti tulevan meille, mutta Pasi Hyvärisen muutama hyvä puolustus käänsi sen Saimaalle. Olefir nosti tasoaan hyökkäyksessä. Viimeinen erä oli loistava, varsinkin puolustuspäässä. Hyvä, kun on näin vähän pelejä, niin saadaan edes pelata paljon eriä. Timon jalassa ei ole näkyvää vammaa, menään siis kivun sallimissa rajoissa. Kuda pelasi kyllä hyvin hakkurina, hyökkäystehot 63% vaikka peliaika on jäänytkin vähiiin.


Loistavien puolustusten lisäksi Dole hallitsee myös tuuletukset.

Ottelun tilastot

Teemun kuvat

 

Tiedotus/KH
Kuvat HT