« Toukokuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Sammon pistereppu pullollaan Korsossa

02.03.2014 00:00

Tällä kertaa lainasimme otteluraporttiin KoVen tiedotustiimiin kuuluvan nimimerkki Einomies Porkkakosken tekstin Hotsportin sivustolta:

0 – 3 (26 – 28, 21 – 25, 22 – 25)

Lumossa, Vantaan Korsossa juhlittiin pyhäpäivää lentopalloilun Mestaruusliigan ottelulla, jossa Korson Veto kohtasi Pohjois-Savon todellisen tähtisikermän, Pielaveden Sampon. Karkkilassa pelatun edellisen kotiottelun jälkeen palattiin jälleen tuttuun korsolaiseen pyhättöön, Lumo-halliin. Lumo-hallihan on koko viikonlopun ollut kovassa käytössä. Perjantaina Lumo-hallin salissa oli Korso-elokuvan ennakkonäytös. KoVen ottelun yleisön joukossa oli intomielisiä Sampon kannattajia, joista yhdellä oli mukanaan sarjapisteitä kuljettava pistereppu. Se lähti tällä kertaa pullollaan Savoon. Yleisöä oli paikalla mukavasti, 436 katsojaa. Otteluisäntänä oli Realco. Päätuomari Raine Hakalalla oli tänään syytä pukeutua tummaan pukuun ja upeaan solmioon. Hakala tuomitsi tänään päätuomarina ensimmäisen ottelunsa miesten Mestaruusliigassa.


Presidentti Koivistokin oli puolisoineen seuraamassa Sammon peliä.

Ensimmäinen erä mentiin todella tasaisissa merkeissä. Korson syöttö kuormitti Herreraa, mutta hän nosti hyvin. Sampon syöttöjen kohteena oli Kankaanpää. Tekniselle aikalisälle mentiin Korson johtaessa 14 – 13. Erä meni tasaisissa merkeissä ja mentiin ylipisteille. Erä päättyi Korson kahteen hyökkäysvirheiseen. Erä Sampolle 26 – 28. Karl Külaots Korson tehokkain 9/+3. Erän erikoisin tapahtuma oli Korson valmentajalle tarkoitetun erätilaston häviäminen Tatu Säisän nälkäiseen suuhun. Pielaveden päiväpasta-aterian on täytynyt olla tosi niukka.

Toisessa erässä Sampo lisäsi kierroksia ja hoiti varsinkin pitkät taistelupallot mallikkaasti. Tekniselle mentiin tilanteessa 11 – 14. Sampo pelasi todella vahvan erän ja Korsolta tuntui välillä loppuvan usko. Erä lopulta helposti vieraille, 21 – 25. Korson hahmo edelleen Karl Külaots. Sampolta onnistuivat kaikki ja Mäkituvan oli helppo pyörittää peliä.

Kolmas erä on tasaista ainakin alussa. Jouko Lindberg ottaa ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 10 – 12. Tekniselle mentiin tilanteessa 11 – 14 Laurilalle vihellellyn käsittelyvirheen jälkeen. Herrera on ollut alkuerän kuningas. Sampo jatkoi vahvasti erän loppuun ja vei koko erän 22 – 25.

Otteluisäntä Realco palkitsi ottelun parhaina pelaajina Korson Vedosta Karl Külaotsin ja Pielaveden Samposta Enderwin Herreran.


Dole riemuitsee. Voitosta vai härkäviikon päätöksestä?

LähiTapiolapisteet:
Tommi Siirilä, Sampo, 1 piste
Korson Veto, Karl Külaots, 2 pistettä
Enderwin Herrera, Pielaveden Sampo, 3 pistettä


Ottelun parhaat pistemiehet:
Korson Veto: Karl Kylaots 24 +12, Toni Kankaanpää 9/+1, Pasi Kuosmanen 9/0
Pielaveden Sampo: Enderwin Herrera 17/+9, Andrei Ankudovitsh 14/+11, Pekka Seppänen 10/+5


Pekka Seppäsen tyylinäyte.

Lehdistötilaisuuden kommentit:


Enderwin Herrera, Pielaveden Sampo
”Tämä oli erittäin tärkeä peli meille. Meillä on ollut pitkä peliputki ja päätimme sen voittoon. Nyt voimme levätä viikon. Yritän tehdä parhaani kentällä ja auttaa joukkuettani. Vastustaja on hyvin nuori ja he tulevat parantamaan kokemuksen kautta tärkeissä paikoissa.”

Jukka Tuovinen, valmentaja, Pielaveden Sampo
”Takana on tosi raskas jaksoo. Tärkeä voitto suoraan 3-0 ja tärkeä myös sarjapisteiden valossa. Vähillä virheillä pelattiin ja viimeisessä erässä puolustuspelaaminen saatiin käyntiin. Koko joukkueelle annan siitä suuren arvostuksen. Ilme, vire ja koko miehistön tasaisuus ansaitsevat kiitosta. Tavoitteena on kotietu pudotuspeleihin. Leikkaan loukkaantuminen ei ole paha ja Ankudovich oli vähillä virheillä todella tehokas. Peliaikaa on tullut hänelle vähän, mutta pelaaminen näytti, että mies on harjoitellut hyvin.”

Karl Külaots, Korson Veto
”Tiedettiin, että vastustaja on pelannut paljon ja se oli pitänyt hyödyntää paremmin, jos kaverilla painaa jaloissa. Oma peli oli ajoittain hyvää, ajoittain huonoa. Suoria virheitä tulee liikaa kuten tänään 9. Torjuntapeli on kehittynyt, alkaisiko vihdoin mennä opit mennä perille.”

Jouko Lindberg, päävalmentaja, Korson Veto
”Tamia lainaten, hukkasimme ekassa erässä momentumin syöttö- ja hyökkäysvirheisiin. Se missä tänään hävisimme, oli laitahyökkääjien tehot. Jos lisäksi annamme n. 10 pinnaa per erä, on siinä tekemistä että pelin voittaa. Silti mielestäni Kylaots oli mielestäni hakkureista tänään kovempi mikä ilahduttaa. Puolustuspelaamisessa meillä loppui aikaisemmin kärsivällisyys. Sampo jaksaa jauhaa.”

Ottelun tilastot

Ottelun kuvat

 

Teksti: Einomies Porkkakoski, Hotsport.info
Kuvat: Akikuvaa.com