« Toukokuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Ettan kanssa tasainen 3-0

08.03.2014 00:00

Sammon viimeinen kotipeli tämän kauden runkosarjassa pelattiin lauantaina. Yleisöä oli saapunut paikalle mukavasti, 615 henkeä, mikä on tämän kauden parhaita lukemia Pielaveden salista. Naistenpäivän kunniaksi otteluisäntä Pielaveden yrittäjät tarjosi munkkikahvit naisille.

Vastustajaksi asettui Oululainen Etta. Ottelu oli Ettalle periaatteessa merkityksetön, koska he tulevat joka tapauksessa sijoittumaan runkosarjan päätteeksi sijoille 5-7, eli valittavien joukkoon. Tällä kaudellahan runkosarjan neljä ensimmäistä saavat sijoituksensa mukaisessa järjestyksessä valita puolivälierävastustajansa sijoilta 5-8. Sammolla panosta riittää vielä kotiedun varmistamisessa ja kolmannen sijan tavoittelussa.


Kuda sai tuulettaa muutaman kerran oikein kunnolla.

Ottelu eteni kuten näiden kahden joukkueen välillä on tapana ollut. Molemmat esittivät laadukasta lentopalloa, nähtiin hienoja puolustuksia ja pitkiä palloralleja. Avauserässä mentiin tasatahtiin, välillä muutaman pisteen putkia puolin ja toisin. Kuluneella viikolla maajoukkuekutsun saanut Tommi Siirilä oli erän tehomies, 5/+5 parin ässäsyötön siivittämänä. Kaikkiaan Sampo syötti ottelussa yhdeksän ässää, joista Pielaveden Osuuspankki kartuttaa joukkueen virkistysrahastoa 90 eurolla. Avauserän lopussa vieraat olivat hieman niskan päällä, mutta Aki Riihimäki kävi sekoittamassa oululaisten peliä ja ero kurottiin umpeen. Ettalla oli jopa eräpallo, mutta Sampo venytti ratkaisun jatkopalloille ja voitti erän 27-25.

Toisessa erässä parhaat lukemat keräsivät Ettan työmyyrä Anssi Hakala (6/+5) ja Sammon Andrey Ankudovich (6/+5), joka tuurasi edelleen jalkavammasta toipuvaa Timo Leikasta. Myös tämä erä eteni tasaisesti kunnes Pekka Seppäsen tilalle tullut Tatu Säisä kävi naputtamassa kuusi syöttöä putkeen ja erä oli käytännössä taputeltu. Vieraat onnistuivat kaunistelemaan numeroita hieman, mutta erä päättyi lukemiin 25-22.


Tatu kunnostautui syöttöruudussa.

Kolmannessa erän voitto rakentui jo selkeämmin. Sammon hyökkäystehot olivat hyvät, Tommi 6/+6, Kuda 6/+5, Pekka 5/+5. Puolustus uurasti molemmilla joukkueilla, Timo Tolvanen tavoitteli palloa jopa päätykatsomon yläriviltäkin, eikä vieraiden libero Panu Pahtaja jäänyt yhtään huonommaksi vaan mies juoksi useamman kerran pallon perässä jopa Sammon vaihtopenkin tuntumassa. Hihahommien lisäksi Dole ehti myös heittämään herjaa Olli Kuoksan kanssa. Molemmat kun ovat värikkäitä persoonia ja keskinäinen kuittailu alkoi tälläkin kertaa jo pari päivää ennen peliä, hyvässä hengessä kaiketi. Erän lopulla eroa oli sen verran, että sampolaisten keskittyminen meinasi herpaantua, joten Jukka Tuovinen joutui herättelemään joukkojaan aikalisällä. Erä kuitenkin kotijoukkueelle selvin numeroin 25-20 ja koko ottelu 3-0. Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Ettan libero Pahtaja ja Sammolta Ankudovich. Hienosti onnistui myös Tommi Siirilä: 13/+12, 4 ässää, 2 torjuntaa.

Valmentajien kommentit:

Olli Kuoksa:
Aikalailla normaali Sampopeli, tasaisesti pelataan molemmat hyvää side out-peliä ja sitten toinen voittaa. Puolustuksessa ja puolustusten jälkeisissä hyökkäyksissä ollaan tällä hetkellä hieman jäljessä. Tänään oli tarkoitus pelata virheetöntä peliä ja välttää turhia riskejä. Merkityksetön pelihän tämä meille oli. Villelle (Sorvoja) kun saadaan muutamia tällaisia pelejä alle, niin ollaan valmiita pudotuspeleihin. Luulen, että Sampo tai Hurrikaani valitsee meidät vastaansa ensimmäisellä kierroksella. Meillä on nyt kahden viikon valmistautuminen puolivälieriin.

Jukka Tuovinen:
3-0 voitto on aina hyvä asia. Tänään ensimmäisen erän lopulla oli iso merkitys koko ottelunkin kannalta, siinä noustiin hankalasta tilanteesta voittoon. Jatkopalloissa oltiin hyviä tänään, puolustus toimi ja jatkopallojen hyökkäys onnistui. Koko joukkue pelasi tänään hyvin, Seppäsen Pekka (11/+10, vo.60%) hoiti oman roolinsa jopa yläkanttiin. Kuda onnistui myös, hyökkäsi kovaa ja viisaasti. Vaihdot onnistui tänään, Akin käynti kentällä ja Tatun syöttövaihto. Joskus ne aina sattuu kohdalleen.J No ei tosin, kyllä kokeneet kaverit voi heittää kentälle koska vain. Olen viime peleissä käyttänyt jonkin verran passarivaihtoa kesken pelin, se on toiminut. Puolivälieristä ei oikeastaan ole sanottavaa. Jos haluaa pärjätä, on sama kuka siellä verkon toisella puolen on. En ole aivan varma, onko tämä nykysysteemi hyvä vai ei. Tällä ei tietysti pysty näissä viimeisissä peleissä taktikoimaan mieleisen vastustajan toivossa, mutta siitä edestä tulee näitä merkityksettömiä pelejä, kuten Ettalla tänään.


Valmentaja oli tyytyväinen Seppäsen panokseen.

Voitollaan Sampo nousi sarjataulukossa kolmanneksi, pisteellä ohi Hurrikaanin. Keskiviikkona Sampo kohtaa Hurrikaanin Loimaalla ja pystyy siellä jo varmistamaan kolmossijansa kolmen pisteen voitolla. Päätöskierroksella Sampo matkustaa Joensuuhun, Riennon kauden päätösotteluun ja Hurrikaani puolestaan Kokkolaan Tiikereiden vieraaksi. Tiikerit metsästävät vielä runkosarjan voittoa, eivätkä varmasti tule päästämään Hurrikaania helpolla. Lähtökohtaisesti Sammolla on siis hyvät mahdollisuudet kolmossijaan, mutta Hurrikaani pistää varmasti kampoihin. Nähtäväksi jää, löytääkö loimaalaisten valmennukseen liittyvä Normunds Veinbergs Hurrikaanille uusia aseita.

Ottelun tilastot

 

Tiedotus/KH
Kuvat arkistokuvia/
Teemu Hassinen ja Eemeli Kiukkonen