« Toukokuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Puolivälieräparit selvillä

18.03.2014 00:00

Mestaruusliigan puolivälieräparit valittiin maanantaina Helsingissä. Paikalla oli runkosarjan sijoille 1-8 sijoittuneiden joukkueiden edustajat, liigan puheenjohtaja Olavi Ala-Nissilä, toiminnanjohtaja Jussi Jokinen ja median edustajat.

Valintavuorossa ensimmäisenä oli runkosarjan voittanut Vammalan Lentopallo, joka valitsi vastustajakseen Team Lakkapään. Tämä näytti olevan pienoinen yllätys paikallaolijoille ja varsinkin Lakkapään valmentaja Ismo Tuomiselle. Molemmat joukkueet vahvistivat pelaajarosteriaan juuri pudotuspeleihin, Lakkapää hankki loukkaantuneen Sandro Lunan paikalle vasenkätisen brassihakkurin Maciel Thiagon ja Valepa puolestaan suuren kohun saattelemana maajoukkuehakkuri Mikko Oivasen. Oivasen paluu kotimaan liigaan tässä vaiheessa oli liigajoukkueiden keskinäisesti sopimien sarjamääräysten vastaista, mutta Valepa haki Oivasen nimissä asiaan ratkaisun urheilun oikeusturvalautakunnalta.

Toisena pääsi valitsemaan Kokkolan Tiikereiden eloisa valmentaja Tommi Tiilikainen. Hän päätyi valitsemaan runkosarjassa heikoimmin sijoittuneen Saimaa Volleyn. Saimaan tehomiehenä häärii juuri kuntoutunut Joni Mikkonen ja hyvänä apuna on viime kaudella juuri Valepassa esiintynyt Ansis Medenis. Liberoksi Saimaaseen liittyi hiljattain Pasi Hyvärinen. Tiikereiden rosteri on tunnetusti vahva, libero Lauri Kerminen ja käsivammasta kuntoutunut Lelu Ojansivu heidän tunnetuimpina tähtinään.

Kolmanneksi sijoittunut Hurrikaani valitsi Oulun Ettan. Hurrikaani teki juuri valmentajasopimuksen Normunds Veinbergsin kanssa ja näin Ville Kakko sai pätevän aisaparin. Hurrikaania on myös vaivannut loukkaantumiset mutta iso pelaajarinki on ollut pelastus heilläkin. Ulkolaisvahvistukset Cedic ja Petrusevics ovat hyvänä päivänä pitelemättömiä, mutta myöskin ailahtelevaisia. Etta elää ja kuolee pitkälti vaikeiden leijasyöttöjen myötä. Maajoukkuerinkiin valittu Ville Sorvoja ja Vuk Karanovic ovat hyökkäyspäässä tulisieluisen valmentaja Olli Kuoksan valttikortit.

Sammon vastustajaksi jäi siis runkosarjassa viidenneksi sijoittunut Raision Loimu. Myös Loimu käytti hyväkseen loukkaantuneen kuusikkopelaaajan korvaamisen mahdollistavaa pykälää ja hankki riveihinsä keskitorjuja Sugranesin. Myös tämä päätös kiersi vielä UOTL:n kautta. Loimussa seurattavia nimiä ovat myös Cory Riecks, Shawn Sangrey, Kirill Borichev ja värikäs libero Juho Rajala. Myös valmentaja Henri Tuomi on usein näkyvässä roolissa otteluissa. Tämän kauden keskinäiset kohtaamiset ovat Sammon hyväksi 2-1, viime kauden puolivälieräsarjassa Sampo toivotti Loimulle hyvää kesää otteluvoitoin 3-1. Myös vuosi sitten Pekka Seppänen oli sivussa loukkaannuttuaan juuri Raisiossa.

Video valintatilaisuudesta

 

Tiedotus/KH