« Huhtikuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Pleijarit käyntiin voitolla

22.03.2014 00:00

Kuumaakin kuumempi ja paljon keskustelua herättänyt pleijarikevät pääsi käyntiin Pielavedelläkin, kun puolivälierät Raision Loimua vastaan startattiin kotihallissa. Ottelun aluksi juhlistettiin hieman kaikkien aikojen liigajyrää, kun Aki Riihimäki sai kukkapuskan ja lahjan muulta joukkueelta yleisön osoittaessa suosiotaan seisaaltaan taputtaen. Akille ottelu oli 683. pääsarjatasolla, eli ensi keväänä voitaneen saavuttaa jopa 750 rajapyykki.


Hyvät naiset ja herrat: Aki Riihimäki.

Ottelun avaukseen Jukka marssitti odotetusti Kudan toiseksi yleispelaajaksi, Pekka Seppäsen ollessa sivussa polvivamman takia. Mies kiitti kunniasta ja naputteli avauserään ”kohtuulliset vaihtomiehen lukemat” 10/+9 ottaen pari torjuntaa sekä ässäsyötön. Vieraiden vastaanotto ei toiminut ja hakkuri Shawn Sangrey ei saanut roskapalloa tapetuksi. Loimun valmentaja oli käyttänyt molemmat aikalisänsä jo tilanteessa 11-5. Tästä eteenpäin ei tarvinnutkaan kuin rallatella kohti 25-17 erävoittoa.


Ankudovich oli elementissään.

Toisessa erässä jatkettiin siitä, mihin ensimmäisessä jäätiin. Sampo petrasi vielä vastaanottonsa huipputasolle, syötti viisi ässää ja otti neljä torjuntaa eikä tehnyt yhtään hyökkäysvirhettä niin johan kelpasi. Siirilän Tommin pistettyä ässäsyötön 12-5 oli Loimulla jälleen molemmat aikalisät käytetty. Penkillä käynyt kapteeni Ossi Rumpunen palasi kentälle ja numerot alkoivat kaunistautua niin, että Jukkakin päätti käyttää aikalisän tilanteessa 22-14. Parin vaihtopallon jälkeen penkiltä tuli eräpalloa syöttämään Mikko Väliaho, joka päätti hyödyntää vanhaa sääntöä, ettei hakkuri nosta ykköstä. Leijasyöttö Rumpusen eteen ja erä poikki 25-17. Erän erikoisuutena nähtiin Raisiolaistyyppinen hyppysyöttö, jonka kohteena olikin tällä kertaa valmentaja Jukka Tuovisen vasen korvallinen. Onneksi Jukka oli seisaallaan ja ehti väistää.


Okei, otti se vähän sormiin.

Päätöserästä oli helppo arvata, ettei se tule ilmaiseksi. Loimu ottikin komennon alussa niin, että Jere käytti ottelun toisen aikalisän tilanteessa 6-9. Se tepsi, koska pian oltiin jo tasatilanteessa 11-11. Loimua piti lähes yksinään pystyssä hakkuriksi siirtynyt Rumpunen, erässä 10/+10 joka oli osaltaan seurausta myös parantuneesta vastaanotosta.  Sammon puolelta onnistujia löytyi enemmän: Tommi, Kuda ja Elli tutusti tehokkaimpina. Erän lopulla elettiin vielä jännittäviä hetkiä molempien joukkueiden esittäessä parasta osaamistaan ja uhrautuvinta asennettaan. 23-23 tasalukemiin päädyttiin, kun Sammon nelospaikan rajalyönti tuomittiin puoli metriä lyöntisuunnan vasemmalle puolelle, eli juuri ja juuri leveäksi. Jälkipuheista näytettiin Dolelle vielä keltainen kortti, jolle mies viittasi kintaalla. Hyvä niin, sillä muutaman pitkän pallorallin ja päätähuimaavien puolustuspallojen jälkeen Sampo pääsi tuulettamaan erävoittoa 26-24 ja ensimmäistä otteluvoittoa 3-0.


Rumpunen haki penkiltä vauhtia ja onnistui.

Kokonaisuutena täytyy mainita Sammon hyvä asenne läpi ottelun. Varsinkin kahdessa ensimmäisessä ja myös tiukassa kolmannessa erässä nähtiin, miten pelaajat playoffeihin syttyvät. Toni Mäkitupa oli päättänyt, että Akin juhliminen saa rajoittua ottelun alkuun ja esitti koko illan erinomaista passipeliä. Tolvanen peittosi maajoukkuekollegansa Juho Rajalan, jos nyt ei ihan satanolla, niin melkein. Ankudovich pelasi hyvillä tehoilla, samoin Leikas ja Siirilä. Jo maanantain infotilaisuudessa tuomarikortin pelannut Loimun valmentaja Henri Tuomi ei voinut tällä kertaa nojata siihen. Lähes puolueettomin lasein katsottuna tulkinnat menivät vieraille suunnilleen 0-3. Illan otteluisäntä, autoliike Veljekset Laakkonen Oy sai nähdä yhden kauden upeimmista otteluista ja koko 600-päinen yleisö sai varmasti lippurahoille vastinetta. Tunnelma oli upea, tätä näkisi mielellään koko kevään.


Dole puolusti jälleen suurella sydämellä.

Valmentajien kommentit

Henri Tuomi:
Kaksi ensimmäistä erää Sampo pelasi hyvin, meidän vastaanotto ei ollut hereillä. En tiedä, tekosyitä voi keksiä, oliko jännitystä vai ylilatausta. Pitkän tauon jälkeen Rumpunen tuli hakkurin tontille ihan jäätävästi, sitten alettiin kunnolla vääntämään. Kolmas erä oli meiltä tasokasta, toivottavasti huomenna jatkuu siitä. Sangrey pitää saada peliin mukaan, ei ole oikein että ulkomaalaisvahvistus istuu penkillä. Asiasta keskustellaan ja jos se ei auta, keskustellaan lisää ja kovemmalla äänellä.

Jukka Tuovinen:
Avausvoitto on aina tärkeä. Olen aina puhunut sarjan avauksesta ja nyt avattiin voitolla tämä puolivälieräsarja. Pelattiin rennosti ja peli oli meidän näköistä. Huomenna lähdetään uuteen peliin jossa tällä ei ole mitään merkitystä. Tänään ilmeemme oli hyvä, valmistautuminen oli tehty huolella ja huomiseen peliin valmistautuminen on jo käynnissä. Kudan vastaanoton tiesin hyväksi, kovaa hyppysyöttöä vastaan sen hiha ei kyllä palele, se on Venäjällä opittu. Siitä ei kyllä tulla läpi noin vain.


Toni Mäkitupa pelasi huippupelin.

Ottelun tilastot

Ottelun kuvat

Loimun juttu


Akia juhlittiin muun muassa näillä läpyttimillä.

 

Tiedotus/KH
Kuvat:HT