« Toukokuu 2018 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Sampo piti kotiedun

23.03.2014 00:00

Lauantain ottelu oli hyvin pitkälti toisinto perjantailta. Sampo vei pelin suoraan kolmessa erässä, vaikka erot olivatkin eilistä pienempiä. Loimun ongelmat löytyivät samoilta tonteilta kuin edellisessäkin ottelussa, eli pahimpana hakkuri Sangreyn ja Kirill Borichevin vaisuus. Eilen hakkurina onnistunutta Rumpusta kun tarvittiin kipeästi vastaanotossa. Vastaavasti Sammon onnistujat olivat tutut nimet Tolvanen, Leikas, Siirilä, Ankudovich. Nyt myös Tatu Säisä petrasi tasoaan eilisestä. Yleisöäkin oli suunnilleen saman verran, vajaat 600 henkeä.


Katsomosta löytyi kokemusta ja näkemystä. Jari Salokangas ja Tapio Nissi vaihtaa ajatuksia.

Ottelun alussa Sampo näytti, että eilinen ei paina jaloissa eikä päässä. Borichevia painostettiin syötöillä ja sieltä saatiinkin poimittua muutama ässä hyökkäyspään kaventamisen lisäksi. Otteluisäntä Pielaveden Osuuspankki oli luvannut isännyyden kunniaksi laittaa ensimmäiselle ässäsyötölle hintaa 110 euroa, eli satasen enemmän kuin muista. Tatu pääsi sen kuittaamaan joukkueen virkistysrahaston kartuttamiseksi jo ensimmäisessä erässä. Sampo tuli vahvasti keskeltä Tommin johdolla ja erän loppuun vielä pari peräkkäistä ässää samalta mieheltä, erä poikki 25-20.


Rumpusen hyökkäys pysähtyy Tommin ja Eddyn torjuntaan.

Toisessa erässä johtajan roolin otti puolestaan Loimu. Rumpunen hakkasi palloa tehokkaasti lattiaan ja myös uusi keskimies Sugranes onnistui kohtuullisen hyvin. Erän alkupuolella Tuovinen päätti vaihtaa passaria, mikä paransikin toisen keskimiehen, Tatun hyökkäystehoja. Teknisen aikalisän jälkeen oltiin jo neljä pistettä takamatkalla, kunnes Sampo aloitti kirimisen Tommin syöttövuorolla. Eräpallossa nähtiin todellinen henkien taistelu jossa kovuutta ja asennetta mitattiin useaan kertaan verkon molemmin puolin ja välillä katsomossakin. Sampo voitti tuon rallin ja sen myötä erän 25-23.


Välillä ilmeet oli vakavampinakin.

Kolmanteenkaan erään ei Loimu tullut lyötynä, vaan ennemminkin eräänlaisella ”kerran vielä pojat” -asenteella. Läpimurtoa sieltä ei kuitenkaan tapahtunut, vaikka valmentaja Henri Tuomi käytti korillisen vaihtolätkiä ratkaisijaa etsiessään. Sammon puolella sen sijaan Timo Leikas sai jyvän kohdalleen oikeastaan vasta päätöserässä ja sen myötä erävoittokin tuli helpommin. Erän loppupuolella katsomossa istunut Salvis Cielavs onnistui vielä ärsyttämään Dolen esittämään muutaman huikean puolustuksen joista tietysti kotijoukkue sai lisävirtaa. Erä Sammolle 25-17, ottelu 3-0 ja ottelusarja 2-0. Puolivälierät jatkuvat tiistaina Raisiossa, Kerttulan liikuntahallissa. Sampo ja Loimu ovat kohdanneet tällä kaudella nyt viisi kertaa, eikä vierasvoittoa ole vielä nähty. Joko tiistaina on sen aika?


Laura voitti taulutelevision.

Valmentajien kommentit

Jukka Tuovinen:
Toinen tärkeä voitto ja kotipelit on nyt klaarattu. Tämänpäiväisestä odotettiin hieman tiukempaakin kamppailua. Hyökkäystehot meillä oli tänään erityisen hyvät. Tunnetila ei ollut kahdessa ensimmäisessä erässä aivan kohdallaan, mutta vain voitot lasketaan, ei ole syytä kritisoida joukkuetta..

Henri Tuomi:
Tänään oli hyvä taistelupeli vaikka Sangrey oli unessa. Kerttula on tuttu sali, eli jos jossain Sangrey saadaan mukaan niin siellä. Dimalla on henkisellä puolella jokin umpisolmu joka pitäisi saada auki. Pari päivää voi tehdä ihmeitä ja mukava olisi käydä pelaamassa viides peli Pielavedellä.

Ottelun tilastot

Ottelun kuvat

Loimun juttuMitähän tässä tapahtuu? Aki naureskelee poikien pelleilyille.

 

Tiedotus/KH
Kuvat: Eemeli Kiukkonen Photography